Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
10. 2. 2017,
7.45

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

alpsko smučanje ruta Ilka Štuhec Ilka Štuhec Nina Korošec zimska rekreacija

Petek, 10. 2. 2017, 7.45

5 let, 5 mesecev

Gorenjka, ki Ilko Štuhec zalaga z rutkami, v katerih zmaguje

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Nina Korošec | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Nina Korošec je tista, ki stoji za rutkami, ki jih naša trenutno najuspešnejša smučarka Ilka Štuhec pridno nosi na belih strminah. A svoje najbolj slavne stranke sploh še ni spoznala.

Mlada Nina Korošec je trenerka alpskega smučanja, ki se ji je pred dobrimi tremi leti utrnila ideja, kako si med spuščanjem po beli strmini najbolje zaščititi vrat. "Med smučanjem mi je šlo vedno na živce, ker me je zeblo pri vratu. S prijateljico sva se pogovarjali o tem, kako bi izdelali najbolj uporaben kos, potem sem se pa kar lotila."

Rutke je začela izdelovati iz čiste potrebe in želje po bolj praktičnem kosu, ki ne bi zahteval snemanja čelade in šele nato šala. Po dobrem letu izdelovanja za svoje učence in druge učiteljice smučanja se je odločila, da bo s svojim izdelkom skušala prepričati še profesionalko. Tako je Ilki Štuhec poslala elektronsko sporočilo.

Nina dela unikatne rutke, niti dve si nista povsem enaki. | Foto: Matej Leskovšek Nina dela unikatne rutke, niti dve si nista povsem enaki. Foto: Matej Leskovšek

Notranja stran je iz toplega flisa, zunanja pa iz prijetnega bombaža. | Foto: Matej Leskovšek Notranja stran je iz toplega flisa, zunanja pa iz prijetnega bombaža. Foto: Matej Leskovšek

Potreben je bil en sam e-mail

"Najprej smo jih malo stestirali, potem pa sem ji kar poslala e-mail. Povedala sem ji, da sem se začela ukvarjati s tem in če bi ji lahko poslala tri rutke, da jih preizkusi. Dala sem ji vedeti, da je brez obveznosti, brez pričakovanj." Zakaj je izbrala prav Ilko? "Zdela se mi je prijetna oseba, nekaj na njej me je pritegnilo."

Ilka je njeno ponudbo z veseljem sprejela in rutko takoj vključila v svoj smučarski stil. "Zato ji zdaj vsako leto, na začetku sezone, pošljem nekaj novih," pravi Nina, ki pa Ilke še ni spoznala osebno. "Upam, da jo kmalu ujamem na kakšni beli strmini, kjer ona trenira, jaz pa učim."

 

A photo posted by ilka stuhec (@ilkastuhec) on

Upa, da bo kmalu spoznala svojo slavno stranko:

Stremi k unikatnosti

Nina rutke za Ilko izbere sama, ona ji le pove svoje želje in katere barve so ji všeč, pri tem pa je najbolj pozorna na to, da so vselej unikatne.

"Zelo nerada se ponavljam, čeprav še vedno dobivam prošnje, naj naredim enako, kot so jo že videli." Ilka namreč zelo rada nosi črno in belo rutko z leopardjim vzorcem (na zgornji fotografiji) in takšno so si zaželele tudi druge stranke, a Nina se ne da. "Res nočem izdelovati popolnoma enakih, morda dodam en majhen del, ki spominja na Ilko."

Nina rutke šiva sama, izdelava ene ji vzame približno eno uro. Notranjo stran greje flis, zunanjo pa krasijo bleščice, različni vzorci in barve na bombažni tkanini. Pošilja jih v različne konce Slovenije, ena je odšla tudi v ZDA.

Takšne rutke si zahvaljujoč Ilki želi vse več smučark. | Foto: Matej Leskovšek Takšne rutke si zahvaljujoč Ilki želi vse več smučark. Foto: Matej Leskovšek

Prikupna Štajerka ima trenutno že kar nekaj Nininih rutk, morda pa jih bomo kmalu videli še na kakšnem drugem slovenskem športniku. Moški sicer predstavljajo najmanjši del Nininih strank (za ženskami in otroki), zato si želi, da bi njeno kreacijo nosil še kakšen deskar na snegu. "A najprej moram zbrati pogum," pravi.

Save

Save

Ne spreglejte