Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 1. 2011,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 1. 2011, 16.04

8 let

"D torbica" le marketinški mit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Oblikovalec Tomas Maier se je za The New Yorker razgovoril o nekaterih modnih zablodah in ošvrknil celo oblikovalca Karla Lagerfelda.

Tom Maier je od leta 2001 oblikovalec pri italijanski znamki Bottega Veneta, kjer je z njegovim prihodom zavejal nov veter. Maier pri Bottegi Veneti oblikuje ženske in moške kolekcije, najbolj prepoznavna pa je njegova kolekcija usnjenih dodatkov od torbic do čevljev, ki dajejo znamki poseben pečat, in so najbolje prodajani izdelki.

Maier, ki je prišel v Bottego v času fenomena D torbice, se je za The New Yorker razgovoril ravno o tej ženski strasti: ""D torbica" je popolno marketinško sranje." Maier je v intervjuju razkril recept, kako narediti torbico kultno: "Oblikuješ torbico, ki vsebuje vse ključne elemente za dobro torbico. Novi kos pošlješ zvezdnicam, ki se z njo pojavijo v javnosti, kjer so naročeni paparaci. Fotografije pošlješ poceni tabloidom in potem poveš, da je za nakup torbice čakalna lista." Vse je le marketinška poteza je pojasnil Maier, ki dodal, da je v tem času potrebno narediti tudi oglaševalsko kampanjo, je razkril prevaro modnega sveta.

Maier izhaja iz preprostega nemškega okolja, zato ne mara primerjav z ostalimi znanimi oblikovalci. V intervjuju se je celo razgovoril o Karlu Lagerfeldu: "Koga briga, kako suh. Ali ni že dovolj naredil v svojem življenju, da bi dosegel točko, v kateri bi se lahko sprostil?" Maier je bil zelo kritičen do fame, ki vlada okoli Lagerfelda, saj ne mara primerjav z znanim oblikovalcem: "Nisem človek, ki je nor na materialne dobrine in ne želim si imeti 600 oblek, kot jih ima Lagerfeld. Rad bi imel dve, v bistvu bi rad imel eno, ki bi jo nadomestil z novo."

Čeprav tudi torbica Bottega z imenom Knot spada med "D torbice", ki jih pripisujejo v višji cenovni razred, Maier trdi, da si lahko njihove dodatke privošči tudi srednji sloj.

Ne spreglejte