Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
14. 2. 2017,
13.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

1

Natisni članek

Melania Trump Donald Trump modni oblikovalci moda

Torek, 14. 2. 2017, 13.46

6 let, 7 mesecev

Ali Melania Trump z modnimi odločitvami nasprotuje možu Donaldu?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,63

1

Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Donald Trump stalno ponavlja, da morajo imeti ameriške znamke prednost in da morajo Američani podpirati ameriško gospodarstvo, a Melania se kljub temu odloča za mednarodne modne oblikovalce.

Ameriški modni poznavalci so opazili, da Melania Trump kljubuje svojemu možu z modnimi odločitvami. O tem se je na straneh New York Timesa pred dnevi razpisala njihova modna novinarka Vanessa Friedman, ki budno spremlja, kaj nosijo prve dame ZDA.

Friedmanova je izpostavila, da je Melania med inavguracijo ubogala moža in oblekla kreacijo ameriškega oblikovalca Ralpha Laurena, že naslednji dve opravi pa sta bili delo evropskih znamk, Christian Dior in Givenchy. Ko so jo mediji videli v zadnji, so sicer največjo pozornost poželi čevlji, saj je izbrala par brez pet, kar je zanjo zelo neznačilno.

Melania v obleki Givenchy, čevljih Christian Louboutin, s Chanelovo torbico in  sončnimi očali Gucci. | Foto: Reuters Melania v obleki Givenchy, čevljih Christian Louboutin, s Chanelovo torbico in sončnimi očali Gucci. Foto: Reuters

Rožnata do tal segajoča toaleta, ki jo je pred dobrim tednom nosila na gala plesu Red Cross, je delo modne hiše Dior. | Foto: Reuters Rožnata do tal segajoča toaleta, ki jo je pred dobrim tednom nosila na gala plesu Red Cross, je delo modne hiše Dior. Foto: Reuters

Modna zapoved nositi zgolj obleke, ki so delo ameriških oblikovalcev, naj bi veljala že v preteklosti, vendar jo je Michelle Obama tiho ignorirala, zdaj pa je to nepisano pravilo spet postalo aktualno, predvsem zaradi Trumpovih glasnih izjav.

Stephanie Winston Wolkoff, Melanijina osebna svetovalka, je ob tem sporočila: "Gospa Trump je dolgoletna podpornica ameriške mode. Modo ceni kot umetnost. Kot nekdanja manekenka je zagovornica vseh tako ameriških kot mednarodnih oblikovalcev in rada nosi različne znamke, saj to predstavlja njeno izkušnjo v Ameriki in njen stil. Močno si želi tudi spodbujati ameriške znamke, kot je to dokazala na inavguraciji, na kateri je nosila kreacijo enega najbolj talentiranih ameriških oblikovalcev."

Hlače in pulover so delo Američanov. | Foto: Reuters Hlače in pulover so delo Američanov. Foto: Reuters

In res: Melania se ne osredotoča samo na določene oblikovalce, saj je kmalu po tem, ko je nosila Diorja in Givenchy, spet kombinirala dve ameriški znamki. Na zabavi ob Super Bowlu je namreč nosila hlače znamke the Row, pod katero delujeta slavni dvojčici Mary-Kate Olsen in Ashley Olsen, ter pleten pulover Dereka Lama.

Nekaj dni kasneje si je za sprehod med vrtovi Bele hiše izbrala belo obleko Calvin Klein, dan prej pa kreacijo še enega ameriškega oblikovalca Michaela Korsa.

Obleka Calvin Klein in še en par čevljev brez pet. | Foto: Reuters Obleka Calvin Klein in še en par čevljev brez pet. Foto: Reuters

Melania v Korsu. | Foto: Getty Images Melania v Korsu. Foto: Getty Images

Vendar pa znamkam, ki jih nosi Melania, ni skupna le ona, temveč tudi molk. Givenchy in Derek Lam so dali vedeti, da niso sodelovali pri izbiri oprave, pri čemer so izpostavili, da je Melania (oziroma njena ekipa) kreacijo najverjetneje kupila sama. Pri Diorju pa tega, da ameriška prva dama nosi njihove kreacije, sploh niso želeli komentirati.

Save

Ne spreglejte