Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2016,
9.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Ljubljana vino Slovenski festival vin

Sobota, 26. 11. 2016, 9.15

6 let, 7 mesecev

Rekordna letina na Slovenskem festivalu vin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Slovenski festival vin | Foto Bobo

Foto: Bobo

Slovenski festival vin je dočakal že 19. ponovitev – letos na njem sodeluje največ vinarjev v zadnjih petih letih.

Medtem ko so v središču Ljubljane prižigali praznično osvetlitev, se je v dvoranah hotela Union že intenzivno točilo in okušalo vina. Slovenski festival vin, ki kot vsako leto poteka dva dneva, letos v petek in soboto, je tokrat zbral 106 vinarjev in več kot 400 različnih vin, največ iz Slovenije, pa tudi iz tujine.

Nenadoma bi vsi pili modro frankinjo

Med slovenskimi vinarji seveda ni ostalo neopaženo nedavno odkritje nemških znanstvenikov o slovenskem izvoru modre frankinje in portugalke. Predvsem prvo so ponujali mnogi in ob tem opažali, da je zanimanje obiskovalcev zanjo občutno zraslo.

Število sodelujočih vinarjev je letos najvišje v zadnjih petih letih, je poudaril direktor festivala Rado Stojanovič. Še več, letos na festivalu sodeluje kar 25 odstotkov več vinarjev kot v preteklih dveh letih, zanje so odprli še dodatno dvorano. | Foto: Bobo Število sodelujočih vinarjev je letos najvišje v zadnjih petih letih, je poudaril direktor festivala Rado Stojanovič. Še več, letos na festivalu sodeluje kar 25 odstotkov več vinarjev kot v preteklih dveh letih, zanje so odprli še dodatno dvorano. Foto: Bobo

Festivalska vina v ljubljanskih hotelih in restavracijah

Kot je dejal direktor festivala Rado Stojanovič so vinarji v poplavi vinsko-kulinaričnih dogodkov v naših krajih vendarle prepoznali Slovenski festival vin kot dobro priložnost za predstavitev. "Zagotovo pa je piko na i dalo naše novo partnerstvo z ljubljanskimi hoteli in restavracijami, ki so v svojo ponudbo vključili festivalska vina."

Vinski festival tudi letos spremlja njegov mlajši kulinarični brat, kjer obiskovalci poskušajo jedi iz slovenskih restavracij in gostiln, v Gledališču okusov pa v živo v parih kuhajo priznani slovenski kuharski mojstri.

Več fotografij s festivala:

Fotogalerija
1 / 8
Ne spreglejte