Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2023,
10.10

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Podravka

Natisni članek

Vegeta juha advertorial Podravka Kaj kuhaš danes Kaj kuhaš danes Zakladnica okusov Zakladnica okusov recepti

Petek, 7. 4. 2023, 10.10

2 meseca, 3 tedne

Ko je okus na prvem mestu: od kokošje juhe do vegetarijanske bolonjske omake

Vsebino omogoča Podravka

Vsak kuhar ima kakšno svojo skrivnost, ki mu pomaga, da njegova jed očara tudi najzahtevnejše jedce. Če tudi vi spadate med kuharje, ki so prepričani, da v kuhinji prebijejo čisto preveč časa, naj vam razkrijemo skrivnost: najboljši okus jedi lahko dobimo tudi s sestavino, ki je očarala že številne kuharje po vsej Evropi.

začimbe | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Dobre jedi bodo še boljše, če bomo uporabili ščepec dodatka, ki zagotavlja stoodstotni uspeh. To je stara dobra Vegeta, ki v 50 letih, kolikor časa že kuhamo z njo, še vedno prisega na najboljše sestavine. Pravzaprav postaja vedno boljša, saj je zdaj na voljo v več različnih okusih in različicah, tako da resnično lahko poiščemo pravo Vegeto za svojo jed.

Najbolj prodajan dodatek jedem v Evropi

Več kot deset vrst zelenjave v eni žlički. | Foto: Shutterstock Več kot deset vrst zelenjave v eni žlički. Foto: Shutterstock

Vegeta, najbolj prodajan dodatek jedem v Evropi in najmočnejša blagovna znamka v Sloveniji, je univerzalni dodatek vsem sla(st)nim jedem. Gre za edinstveno mešanico začimb, obogateno z več vrstami sušene zelenjave, ki že več kot pet desetletij kraljuje v kuhinjah potrošnikov v več kot 40 državah sveta. Njeno kakovost potrjujejo številne nagrade in priznanja, predvsem pa številni zadovoljni kuharji, ki zaupajo Vegeti, saj vedo, da je narejena iz naravnih sestavin in da jim bo z njo uspelo pripraviti najrazličnejše okusne jedi – od omak do juh, enolončnic, jedi na žaru, zelenjavnih jedi do solat in ribjih dobrot.

Vegeta še vedno osvaja srca uporabnikov, saj izpolnjuje njihove potrebe in želje in je tako postala že sestavni del tradicionalne kuhinje.

Dodajamo jo slanim jedem, v katerih uživamo vsak dan ali s katerimi postrežemo na razkošnih pojedinah, saj lepo zaokroži okus jedi.

Preizkusite izdelke blagovne znamke Vegeta, s katerimi boste svoje jedi dvignili na višjo raven:

vegeta | Foto: Ali ste vedeli, da je Vegeta BIO narejena v skladu s pravili organske predelave s certifikatom BIO in je namenjen vsem, ki sledijo kulinaričnim trendom ter si želijo uporabljati izdelke bio.

Edinstvena receptura vsebuje več kot deset vrst ekološko pridelane zelenjave in začimb ter morsko sol. V 120 gramih izdelka je približno 374 gramov sveže zelenjave, zato Vegeta BIO v vašo kuhinjo prinaša pravi okus narave.

Recept: kokošja juha

Kokošja juhica je izjemno dobrodošla jed, ko moramo pozdraviti prehlad ali ko potrebujemo nekaj dobrega za dušo. Iz preprostih sestavin ter s ščepcem Vegete lahko skuhamo slastno kokošjo juho, ki nas bo spomnila na arome babičine kuhinje. Vanjo lahko zakuhamo jajčne rezance, zdrobove žličnike, jetrne cmočke ali domače fritate s peteršiljem.

piščančja juha | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Za pravi okus potrebujemo kokošje kose mesa s kostmi, saj je juha tako odlična in izdatna prav zaradi mineralov iz kosti. Uporabimo lahko katerekoli kose, veliko zelenjave in približno tri litre vode. Vonj po juhi, ki se počasi kuha v velikem loncu, nas bo hitro spomnil na otroštvo, ko smo v babičini kuhinji uživali v pričakovanju slastnega kosila.

1 kg piščančjih kosov s kostmi in kožo
1 čebula
3 stroki česna
4 korenčki
pol manjše cvetače
manjši por
pol gomolja zelene in nekaj vejic zelene
peteršiljeva korenina in peteršiljevo listje
vejica suhega timijana
lovorov list
luštrek
sol in poper
 
Priprava:

Piščančje kose popražimo na olju in dodamo vso zelenjavo ter zalijemo z vodo in začinimo. Če želimo malce italijanskega pridiha, lahko v lonec dodamo še eno rezino limonine lupine in košček parmezanove skorjice. Po eni uri kuhanja piščanca izkoščičimo in meso natrgamo ter vrnemo v juho. Dodamo Vegeto NATUR kokošjo kocko. Juho še naprej nekaj časa kuhamo. V precejeno juho zakuhamo svojo najljubšo zakuho.

vegeta | Foto: Vegeta NATUR kokošja kocka vsebuje samo izbrano zelenjavo in naravne začimbe, tako da nam bo pomagala pričarati bogat okus tradicionalne kokošje juhice. Brez kokošje kocke Vegeta Natur okusi in vonji nikoli ne bi bili tako domači in okusni.



vegeta | Foto: Tekoči dodatek jedem Vegeta Natur je zanimiv produkt v liniji Vegeta Natur, ki obogati in zaokroži okus vsake jedi in je enostaven za uporabo.

Osnova tekočega dodatka je esenca luštreka z dodatkom morske soli, je brez dodanih ojačevalcev arome, barvil in konzervansov.

Uporabljamo ga za juhe, omake, mesne in zelenjavne jedi, ribe, solate, odličen je kot sestavina pri mariniranju mesa ali rib.

Recept: špageti z bolonjsko omako iz gobic

testenine gobe | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock 2 žlici olivnega olja
drobno narezana čebula
steblo zelene
0,5 kg šampinjonov ali ostrigarjev
sol
2 stroka česna
300 g paradižnikove omake
0,5 dl rdečega vina
1 žlica Vegete NATUR
2 dl vode
žlička suhega timijana
250 g testenin
parmezan
 
Priprava:

Na vročem olju popražimo čebulo in zeleno. Dodamo gobice in žličko soli. Kuhamo približno 5 minut, toliko da voda izpari. Zmanjšamo ogenj in dodamo česen ter paradižnikovo omako, dolijemo vino in kuhamo še eno minuto na močnem ognju. Prilijemo vodo in dodamo eno žlico Vegete NATUR. Kuhamo še vsaj 10 minut, da se omaka zgosti. V tem času skuhamo testenine, jih primešamo k omaki in še vroče postrežemo s parmezanom.

vegeta | Foto: Vegeta NATUR je popolna mešanica devetih vrst zelenjave in skrbno izbranih začimb, ki jo jedem dodajamo pred kuhanjem ali pečenjem.

Ena žlička (3 g) zadostuje za 250 ml juhe ali omake, 250 gramov solate, testenin, riža in krompirjevih jedi.

Recept: porovi polpetki

zelenjavni polpeti | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

350 g pora
450 g korenčka
300 g krompirja
ščepec soli
100 g moke
100 gramov krušnih drobtin
olje za peko
 
Priprava:

Por, korenje in krompir očistimo in narežemo. Vse skupaj približno 15 minut kuhamo v slani vodi, odcedimo in vmešamo moko, eno žlico Vegete Natur universal in drobtine. Oblikujemo polpete, jih povaljamo v drobtinah in popečemo v vročem olju. Jed postrežemo z rižem, krompirjevo solato ali drugo sezonsko solato.

vegeta | Foto: Vegeta universal je zelo uporaben dodatek vsem slanim jedem, ki ga odlikuje zares bogat okus.

Pred pripravo mesa in ribe bogato posujemo z Vegeto, kuhanim in dušenim jedem, kot so juhe, omake, riž, zelenjava ter podobne jedi, pa jo dodamo pet minut pred koncem kuhanja.

Ena žlička (3 g) je priporočena količina za 250 ml (1 obrok).






vegeta | Foto: Vegeta goveja kocka pa vsebuje samo izbrano zelenjavo in naravne začimbe, jedem pa doda vso polnost pravega govejega okusa. Poleg tega, da z njo pripravite okusno govejo juho, lahko govejo kocko Vegeta uporabite tudi za sestavljene jedi, kot so jedi iz divjačine, riža, testenin ali zelenjave. Iz nje lahko pripravimo popolno jušno osnovo, in sicer v pol litra vrele vode dodamo eno Vegeta govejo kocko in na zmernem ognju kuhamo še tri minute. Je brez ojačevalcev okusa in konzervansov, vsebuje olivno olje in morsko sol.

vegeta | Foto: Naše okusne jedi bodo s Podravkinimi kakovostnimi izdelki vedno vrhunske!

 

 

Ne spreglejte