Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 6. 2021,
12.00

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

dražba dobrodelnost Goriška brda

Torek, 8. 6. 2021, 12.00

2 leti, 10 mesecev

Dobrodelna dražba vin je končana - hvala vsem, ki ste sodelovali!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
DOK Brda

Z dobrodelno dražbo vin iz Goriških brd smo zbirali sredstva za dijaški sklad programa Botrstvo v Sloveniji.

Po najzahtevnejšem letu, kar jih pomnijo, briški vinarji še naprej optimistično zrejo v prihodnost in obiskovalce znova vabijo na tradicionalne Dneve odprtih kleti, ki bodo letos 12. in 13. junija, na dogodku pa bo tokrat sodelovalo kar 33 vinskih kleti.

Rebula - kraljica Goriških brd

Letos je v osrednji vlogi Dnevov odprtih kleti briška kraljica rebula, ki je bila najbolj zastopana tudi med vini na dražbi. Na Dnevih odprtih kleti vas bodo s skrivnostmi, ki se prenašajo iz roda v rod in med katerimi se pretakajo tudi skrivnosti rebule, vinarji popeljali v vinske kleti, ki skrivajo različne zgodbe, z vami pa delili nasvete in izkušnje o umetnosti kletarjenja ter o ljubezni do trte v Brdih.

Čeprav so v svojem poslu močno občutili posledice koronakrize, so želeli briški vinarji po svojih najboljših močeh pomagati tudi drugim. Tako so tudi letos, že četrto leto zapored, svoja vina podarili za dobrodelno dražbo na Siol.net.

Dražba je končana

Dražbo smo končali 8. junija ob 12. uri. Dražitelje, ki so oddali najvišje ponudbe, bomo kontaktirali.

Vsa sredstva namenjamo dijaškemu skladu Botrstva v Sloveniji

Celoten izkupiček dobrodelne dražbe bomo namenili dijaškemu skladu programa Botrstvo v Sloveniji, ki mladostnikom iz družin v stiski omogoča, da lahko obiskujejo tiste srednješolske programe, ki si jih želijo.

"Dijaki, ki smo jim doslej pomagali, so bistveno lažje nadaljevali šolanje, mnogi spet verjamejo v svoje sanje in jih lahko tudi živijo. Vsaj za eno leto so se otresli skrbi za lastno preživetje in preživetje družine. Skupaj pa jim tudi sporočamo, da so vredni, da sanjajo, da si želijo ter sledijo zastavljenim ciljem. Najpomembneje od vsega pa je, da verjamemo vanje in jim omogočamo tisto, od česar bo odvisno njihovo celotno nadaljnje življenje – izobrazbo in občutek vrednosti."

-- Botrstvo v Sloveniji

Dijaški sklad programa Botrstvo v Sloveniji lahko podprete tudi z SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ na številko 1919 in prispevate 1 evro ali s ključno besedo PRIJATELJ5 na številko 1919 in prispevate 5 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha.

Dijaškemu skladu Botrstva v Sloveniji lahko donirate tudi neposredno z nakazilom na:

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Proletarska 1, 1000 Ljubljana; NLB: IBAN SI56 0201 2002 0297 991; BIC: LJBASI2X; Koda namena: CHAR; Sklic: SI00 544

Ne spreglejte