Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2016,
11.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

McDonalds Hongkong burger solata prihodnost zdrava prehrana

Sreda, 20. 1. 2016, 11.38

6 let, 7 mesecev

Bodo v prihodnosti vsi McDonald'si videti tako?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Gigant hitre prehrane je v Hongkongu odprl prvo restavracijo, poimenovano McDonald's Next, v kateri si stranke obrok sestavijo same - tudi iz zdravih živil.

Prvo McDonald'sovo podružnico so v Hongkongu odprli pred 40 leti, ob praznovanju tega jubileja pa je korporacija tam odprla prvi McDonald's Next, restavracijo z novim konceptom, ki napoveduje premik McDonald'sa k sodobnim, celo naprednim načinom prehranjevanja.

Na prvi pogled je očitna popolna prenova prostora, ki so ga oblekli v jeklo in steklo. Kuhinja je odprta pogledom oziroma še bolj odprta, kot smo vajeni iz standardnih McDonald'sovih restavracij, vse sestavine pa so na ogled v steklenih vitrinah.

Solate in burgerji, ki si jih sestavite sami Poudarek je na jedeh, ki si jih lahko sestaviš sam, na primer na solatnem baru z 19 različnimi sestavinami, od običajne zelene solate do dveh vrst sirov, kuskusa in kvinoje. Tudi burgerje lahko prek zaslona na dotik prilagodite svojim željam (to možnost so že uvedli tudi v nekaterih drugih podružnicah), postrežejo pa vam jih tako kot v najbolj trendovskih barih z burgerji – na deski. Za tradicionaliste so sicer obdržali tudi klasično ponudbo z Big Macom vred.

Zvečer vas osebje streže pri mizi McDonald's se v novi hongkonški restavraciji od klasične restavracije s hitro prehrano odmika tudi s ponudbo vrhunskih mešanic kave, trenutno enega najbolj vročih trendov, ki jih lahko poskusite tam ali kupite za domov. Po šesti uri popoldan pa se iz samopostrežne restavracije spremeni v nekoliko bolj imeniten lokal, saj vas osebje postreže pri mizi.

Sestavljanje burgerja po lastnih željah:

Gigant hitre prehrane se je tako korenitih sprememb lotil po tem, ko je njihov tradicionalni poslovni model začel počasi, a zanesljivo propadati, saj sta jim po vsem svetu upadla tako obisk kot dobiček. Razlog zato ni bil le v vse močnejši in številčnejši konkurenci, ampak tudi v zavesti ljudi, ki jim je vse pomembnejša zdrava prehrana.

Rezultat McDonald'sovega sledenja tem trendom je hongkonška restavracija Next, ki so jo razglasili za "mejnik v McDonald'sovi evoluciji v moderno in napredno podjetje z burgerji". Kdaj in kje bodo odprli naslednjo tovrstno restavracijo, pa za zdaj še niso razkrili.

Instagram utrinki iz futurističnega McDonald'sa v Hongkongu:

What's good, Ronald?

A photo posted by Patrick Twitt (@pvtrick_t) on

TFW your McDonald's burger taste better than Michelin rated food. #mcdonaldsconcept

A photo posted by 2epeat (@jefeje) on

McLovin McMy McMakeYourOwnBurgerMeal #LoveKoTo #McdonaldsNext #JettAway #JettTheFoodie

A photo posted by Jett Manuel (@jettmanuel) on

A close-up on our monster burger creation at McDonald's NEXT. How should we eat this? #🍔

A photo posted by Time Out Hong Kong (@timeouthk) on

Ne spreglejte