Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 7. 2015,
15.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ocenili smo vino

Četrtek, 30. 7. 2015, 15.23

8 let

Aston martinu za 200 tisoč evrov primaknejo še tri steklenice šampanjca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najprestižnejše znamke šampanjcev vedo, kako uloviti kupce. Sodelujejo z znanimi hoteli ali pa, še bolje, s prestižnimi avtomobilskimi znamkami.

Krug, na primer, bo ta mesec sodeloval s slovitim londonskim hotelom Ritz. Na terasi hotela bodo gosti lahko vsako popoldne uživali v pokušini Krugovih šampanjcev v kombinaciji z jastogovo solato po receptu šefa kuhinje. Kar predstavljamo si lahko dame v poletnih koktajl oblekah, morebiti s klobuki, in gospode v poletnih lanenih suknjičih, ki srkajo ohlajeni šampanjec in razpredajo o poletni pripeki.

Sanjski avto Jamesa Bonda: aston martin s šampanjskim hladilnikom V šampanjski hiši Moët & Chandon so se z Dom Pérignonom, svojo najprestižnejšo znamko, odločili za še dražjo kombinacijo. Povezali so se z avtomobilsko industrijo. Kupci avtomobilov aston martin milano rapide S bodo imeli možnost, da jim v prtljažnik vgradijo poseben hladilnik, šampanjsko klet, tako rekoč, napolnjeno s prestižnim šampanjcem. Kombinacija, ki bi si jo želel vsak James Bond.

V usnjenem hladilniku, ki se ga lahko vzame iz prtljažnika, bodo tri steklenice Dom Pérignona 1998, odpirač za steklenice in dva kristalna kozarca. Za promocijo šampanjskega prtljažnika bo Dom Pérignon organiziral posebno turo šampanjskega aston martina po izbranih ekskluzivnih dogodkih v Italiji.

Ekskluziven avto z ekskluzivno ceno Ta športni avto je gotovo nekaj, kar bodo mokre sanje vsakega plejboja: damo odpelje na vožnjo, se ustavi na popolni morski obali, ne v poletni vročini, temveč v kristalno jasnem jesenskem popoldnevu, na travo razgrne kockasto odejo za piknik, stopi do prtljažnika in reče: "Draga, bi kozarec Dom Pérignona?"

Verjetno je kljub vsemu bolje, da si slovenski frajerji omislijo usnjen kovček s šampanjcem brez avtomobila. Kako da ne: cena šampanjskega aston martina bo najverjetneje presegla 200 tisoč evrov.

Istenič No.1

Leta 1968 je mag. Janez Istenič kupil vinograd na Bizeljskem, ki je že stoletja znano po odličnih vinih. Bizeljska vina so ljubeznivega vonja ter prijetnega in polnega okusa z izraženo plemenito kislostjo, zaradi česar so nadvse primerna za proizvodnjo penin. Isteničevi, ki penine pridelujejo po klasični metodi, so orali ledino na področju zasebne pridelave, saj so bile takrat vse večje vinske kleti v družbeni lasti in le ena od njih je pridelovala klasično penino. Bili so torej prvo zasebno podjetje v Sloveniji in v tedanji Jugoslaviji, ki je začelo pridelovati penine po klasični metodi, pozneje pa so to dejavnost razvili tudi v uspešno obliko vinskega turizma. Danes so zagotovo eni vodilnih pridelovalcev penečih vin v Sloveniji.

No. 1 – že ime pove, da gre za zelo kompleksno in zrelo penino, za njihovo morda najboljšo. Pridelana je iz osnovnega vina chardonnay in rumenega plavca, s kvasovkami je v stiku najmanj tri leta. Nastaja samo ob najboljših letnikih in v omejenih količinah. Leta 1998 je osvojila zlato medaljo na mednarodnem ocenjevanju vin v Veroni, kar štejejo za enega največjih dosežkov njihove hiše.

Penina je slamnato rumene barve. Pena se elegantno posede na gladino, mehurčki pa so precej drobni in gosti. V vonju zaznamo zorilne arome, kot sta krušna skorja in opečenec. Je suha penina z aromami kruhove skorjice in mandljev, v ustih pa deluje zelo čisto in suho z dolgo svežino, ki očisti in osveži usta – takšna, kot mora prava penina tudi biti!

Zaradi izredno polnega in suhega okusa lahko No. 1 nadomesti vsako vino pri glavni jedi.

Ta penina se bo odlično podala k morskim jedem, kot so ribji karpačo, surove školjke z limono, karpačo iz hobotnice in surovi škampovi repki.

Sorta: chardonnay in rumeni plavec Stopnja alkohola: 13,50 % Sladkorna stopnja: suho Cena: 13,70 evra, evino.si

Ocena: 8,5

Ocenjuje: Nina Čarman, eVino.si

Ne spreglejte