Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2022,
9.52

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Unikat, d.o.o.

Natisni članek

trgovina kuhanje kave Tuttocapsule advertorial kavni avtomat kava

Torek, 18. 10. 2022, 9.52

2 meseca, 2 tedna

Aromatična skodelica kave vedno kar doma

Vsebino omogoča Unikat, d.o.o.

Ena najlepših vonjav, ki nas spremlja čez dan, je vonj pravkar skuhane dišeče kave. Vonj, ob katerem se zbudimo, vonj, ki spremlja naša druženja, in vonj, ob katerem končamo odlično kosilo. Vonj aromatične kave je pika na i užitku, ki ga ponuja skodelica tega opojnega napitka. Toda kava vsebuje hitro hlapljive aromatične sestavine, kako si zagotoviti enako dobro skodelico kave ob vsaki pripravi?

tutto capsule kavni aparati | Foto:

Odgovor je kava v kapsulah

Priprava kave v kapsulah je preprostejša, higienična in predvsem hitrejša. Kava, polnjena v kapsule, ohrani vse aromatične sestavine, zato lahko z uporabo kavnega avtomata na kapsule pripravite čisto pravi espresso, ki vas bo zagotovo prevzel s svojo popolno aromo. Kar 800 aromatičnih sestavin je hitro hlapljivih, zato je pomembno, da je optimalna mešanica kavnih zrn zmleta in polnjena v kapsule v pogojih kontrolirane atmosfere. Tako kava obdrži vso svojo aromo, ki nam je všeč in zaradi katere jo ljudje tako radi pijemo. In zgolj uporaba kavnega avtomata na kapsule nam omogoča pripravo pravega espressa s popolno aromo kar doma. V trgovini Tutto Capsule lahko vsak najde nekaj za svoj okus. Preprosto, hitro in odlično.

Glede na priljubljenost pitja kave ni presenetljivo, da je razvoj tehnologije posegel tudi na področje priprave kave ter ga prilagodil živahnemu in hitremu življenjskemu slogu. Vse bolj priljubljena je tako priprava kave s kavnimi avtomati na kapsule, ki so našli pot v številne domove in tudi delovna okolja. Z njihovo pomočjo je kava pripravljena v hipu, vsak posameznik pa si lahko izbere najljubšo kavo ali napitek.

LAVAZZA je tutto capsule | Foto: proizvajalec kave, ki ponuja tudi različne kavne avtomate na kapsule: Lavazza Espresso Point, Lavazza Blue, Lavazza A Modo Mio. Gre za enega večjih proizvajalcev kave v kapsulah, ki so kompatibilne s sistemom Nespresso ali sistemom Dolce Gusto.

Tako pri originalnih izdelkih Lavazza kot pri tistih, ki so kompatibilni z njihovimi kavnimi avtomati, lahko izbirate med številnimi mešanicami kave, tako glede na intenzivnost kot tudi glede na okus. Poleg kave boste v njihovi ponudbi našli še druge tople napitke, kot so kava brez kofeina, aromatizirana kava, kapučino, ječmen, ginseng, cortado, čokolada, mokačino, različni čaji in drugo.

Originalne ali kompatibilne kapsule?

Za pripravo kave lahko uporabite kapsule proizvajalca svojega aparata ali kompatibilne kapsule drugih proizvajalcev. Tudi te namreč zagotavljajo popolno delovanje vašega avtomata. Pred nakupom le preverite, da so primerne za avtomat, ki ga uporabljate. Prednost kompatibilnih kapsul je zagotovo nižja cena, nemalokrat pa vas bo pozitivno presenetila tudi njihova kakovost. Njihova ponudba lahko po raznolikosti prekaša celo ponudbo originalnih kapsul, torej tistih, ki jih ponuja blagovna znamka, ki poleg kapsul proizvaja kavne avtomate.

CAFFE BORBONE, tutto capsule | Foto: ki izvira iz Neaplja, ponuja kavne kapsule, ki so kompatibilne z najbolj priljubljenimi kavnimi avtomati. Zahvaljujoč skrbni izbiri surovin, edinstvenemu praženju in uporabi najnovejših tehnologij Borbone ponuja pet vrst arom kave z neponovljivo kakovostjo: Blue Blend polnega in uravnoteženega okusa, kremasti Black Blend s popolno stopnjo praženja, Gold Blend s kremasto teksturo in polnim okusom kot pravi neapeljski espresso, Rdečo mešanico z močnim in izrazitim okusom ter Green Blend, brezkofeinski nežen okus, ki pa kljub svoji lahkotnosti ohranja tipične lastnosti prave kave.

V skrbi za okolje je Borbone razvil nove, biološko razgradljive kapsule Compostable Line of Caffè Borbone, ki so primerne za kompostiranje. Na svoji spletni strani imajo tudi natančna navodila, kako naj pripravimo vse njihove izdelke za ločevanje odpadkov in tako pomagamo ohraniti čisto okolje.

V trgovinah Tutto Capsule poudarjajo, da je kupec njihova prva in edina prioriteta. Vlagajo v znanje, izobraževanje in sledijo smernicam. Ravno zadnje je blagovno znamko Tutto Capsule® povzdignilo v trgovino s kavnimi kapsulami na samem vrhu v merilu ponudbe kave in kavnih avtomatov.

Tutto capsule | Foto:
 

 

tutto capsule | Foto: PAGLIERO proizvaja kavne kapsule že več kot dvajset let. Da bi zadovoljili potrebe zvestih strank in jim ponudili najboljšo kavo, za svoje mešanice uporabljajo le najboljšo kavo Arabico in Robusto. S kombinacijo najsodobnejših pristopov predelave in klasičnega praženja so aromo in okus kave pripeljali na popolnoma novo raven kakovosti. Kava Pagliero ima vrhunsko aromo, okus in kremasto teksturo, značilno le za pravo italijansko kavo.

Kave VERGNANO pripovedujejo edinstveno zgodbo, v kateri se prepletata strast do kakovostne kave in skrb za pot od plantaže do skodelice.

Da boste našli svojo najljubšo kavo, zagotovo velja preizkusiti tako originalne kapsule kot tudi kompatibilne, ki so danes na voljo za skoraj vse vrste kavnih aparatov različnih proizvajalcev.

Širok nabor kave v kapsulah

Tutto Capsulle je prva specializirana trgovina, ki ponuja široko paleto tako originalnih kot tudi kompatibilnih kapsul, hkrati pa zagotavlja konkurenčne cene kave in napitkov v kapsulah. Izbirate lahko med ponudbo z več kot 120 vrstami originalnih in več kot 220 vrstami kompatibilnih kapsul. Pri njih boste našli tudi široko paleto kavnih avtomatov na kapsule.

tutto capsule kapsule | Foto: Čudovita kava HAUSBRANDT, zgodba katere sega v leto 1892, ko je mornar v Trstu ustanovil prvo pražarno kave, je danes na voljo tudi v kapsulah, združljivih s kavnimi avtomati Nespresso. V kapsulah je mešanica najboljših vrst kave Arabica in Robusta. Gre za visokokakovostno kavo z izjemno aromo, intenzivnim okusom, nizko kislostjo in plemenitim pridihom začimb. Izbirate lahko med različnimi kapsulami, če se želite posladkati, lahko v njihovi ponudbi najdete tudi take, pri katerih okus kave dodatno sladijo arome piškotov, lešnikov in kakava.

Vsekakor pa v trgovinah Tutto Capsule ne ponujajo samo kave v kapsulah in kavnih avtomatov. Pri njih najdete tudi kavo v zrnju, kafetiere, mleto kavo, penilce mleka, skodelice in celo sladkor v vrečkah.

Kapsule ILLY so združljive s sistemom Nespresso. tutto capsule kapsule | Foto: Izdelane so iz aluminija, kar jim omogoča boljše ohranjanje okusa in arome. Na voljo je pestra izbira okusov: klasična kava, intenziven in močan espresso ter klasična dolga različica.

LOLLO CAFFE je neapeljska kava, katere požirek obudi prijetne spomine na posedanje ob skodelici kave. Inovativni sistemi za pakiranje kave omogočajo, da okus in aroma kave v kapsulah ostajata nespremenjena. Tudi pri Lollo Caffe so v nenehnem iskanju popolnosti našli vrhunsko kombinacijo najstarejših metod predelave in najbolj inovativnih tehnik proizvodnje kave.

Tutto Capsule predstavljajo zgodbo o potovanju kavnega zrna od države izvora pa vse do skodelice kave, ki si jo pripravimo v domačem okolju. Potrošnikom želijo ponuditi edinstveno izkušnjo kakovostne kave in italijanske kulture pitja ter užitka ob skodelici omamno dišeče kave. Obiščete jih lahko v njihovih trgovinah ali na spletu: www.tuttocapsule.si.

Ne spreglejte