Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 11. 2017,
11.45

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Steve Zahn televizija film Woody Harrelson Andy Serkis Matt Reeves znanstvena fantastika akcijski film franšiza Planet opic DKino Telekom Slovenije

Ponedeljek, 20. 11. 2017, 11.45

6 let, 5 mesecev

Že v videoteki DKino!

Vojna za Planet opic (War for the Planet of the Apes)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vojna za Planet opic

Izjemno hvaljen tretji del obujene franšize prikazuje neizprosen spopad med opicami in ljudmi, od katerega je odvisna usoda obeh vrst in prihodnost našega planeta.

ZDA, Kanada, Nova Zelandija/2017/134 min.
Režija: Matt Reeves
Igrajo: Woody Harrelson, Andy Serkis, Judy Greer, Steve Zahn, Ty Olsson, Terry Notary, Sara Canning
Žanr: Akcijska ZF-pustolovščina
Ocena IMDb: 7,6/10 │ Rotten Tomatoes: 93 %

Vojna za Planet opic se začne dve leti po dogodkih v predhodnem filmu. Cezarjeve opice so se umaknile v gozdove, kjer se nenehno spopadajo s človeško vojsko pod poveljstvom neizprosnega polkovnika McCullougha.

Opice utrpijo strašanske izgube in Cezarja prizadene vsaka smrt. Odloči se, da bo maščeval življenja svoje vrste in se ne glede na posledice postavil po robu ljudem, ki so ga ustvarili.


V videoteki DKino sta na voljo tudi filma Vzpon Planeta opic in Zora Planeta opic.

"Vojna za Planet opic ima morda telo akcijskega filma, premore pa tudi dušo umetniške drame in možgane političnega trilerja. 4/4" Michael O'Sullivan, Washington Post


Vojna za Planet opic | Foto:


Zanimivosti:

Vojna za Planet opic je deveti film v franšizi, ki jo je leta 2011 obudil Vzpon Planeta opic (2011), in neposredno nadaljevanje filma Zora Planeta opic (2014), ki ga je prav tako režiral Matt Reeves.

• Scenarista filma Matt Reeves in Mark Bomback sta navdih za zgodbo črpala iz "milijona" slovitih filmov različnih žanrov – od vesternov (Neoproščeno) do vojnih filmov (Most na reki Kwai, Apokalipsa zdaj) –, v projekcijski dvorani studia Fox pa sta si ogledala tudi vse predhodne filme iz franšize Planet opic.

• Reeves je po J. Leeju Thompsonu šele drugi režiser, ki se je podpisal pod dva filma v franšizi. Thompson je režiral četrti in peti del franšize: Osvojitev Planeta opic (1972) in Boj za Planet opic (1973).

Vojna za Planet opic | Foto:

• Cezar (Andy Serkis) je v Vzponu Planeta opic izgovoril samo nekaj besed, v Zori Planeta opic je že tvoril cele stavke, v tem filmu pa so njegove govorne sposobnosti povsem primerljive s človeškimi.

• Serkis je igral Kinga Konga v predelavi istoimenskega filma, ki jo je leta 2005 posnel Peter Jackson, Terry Notary (Raketa) pa je ta lik upodobil v filmu Kong: Otok lobanj (2017).

• Po besedah režiserja je Woody Harrelson sam predlagal, da njegov lik nagovori Cezarja z omembo nekaterih slovitih vojaških nasprotnikov iz preteklosti, kot so Wellington in Napoleon ter Grant in Lee.

• V filmu lahko vidimo znameniti hotel Overlook iz Kubrickovega Izžarevanja (1980).

• Studio Fox je razkril, da načrtuje snemanje nadaljevanja Vojne za Planet opic, podrobnosti o projektu pa še niso znane.


 Napovednik filma Vojna za Planet opic:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte