Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2023,
9.03

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

vloga Rami Malek Russel Crowe film

Ponedeljek, 11. 12. 2023, 9.03

4 mesece, 2 tedna

V glavnih vlogah drame Nürnberg Russell Crowe in Rami Malek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Rami Malek, Russel Crowe | Psihiatra bo odigral Malek, ki je zaslovel z vlogo Freddieja Mercuryja v filmu Bohemian Rhapsody. Russel Crowe, znan po svoji vlogi v filmu Gladiator, pa bo upodobil Göringa, v vlogi glavnega tožilca v nürnberškem procesu. | Foto Guliverimage

Psihiatra bo odigral Malek, ki je zaslovel z vlogo Freddieja Mercuryja v filmu Bohemian Rhapsody. Russel Crowe, znan po svoji vlogi v filmu Gladiator, pa bo upodobil Göringa, v vlogi glavnega tožilca v nürnberškem procesu.

Foto: Guliverimage

Z oskarjem nagrajena igralca Russell Crowe in Rami Malek bosta odigrala glavni vlogi v zgodovinski drami Nürnberg o nürnberških procesih po koncu druge svetovne vojne. Igralsko zasedbo je nedavno razkrila produkcijska hiša Walden Media. Režijo bo prevzel James Vanderbilt.

Film bo temeljil na knjigi Nacist in psihiater, ki jo je napisal ameriški pisatelj in novinar Jack El-Hai. V njej je opisal srečanje med mladim ameriškim vojaškim psihiatrom Douglasom Kelleyjem in nacističnim maršalom Hermannom Göringom, ki je preživel konec vojne in so ga ujeli ameriški vojaki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kelley je leta 1945 dobil priložnost, da je Göringa več mesecev zasliševal, medtem ko se je pripravljalo sojenje vodilnim nacističnim vojnim zločincem. Göringa so leta 1946 obsodili na smrt, a se je usmrtitvi izognil s samomorom.

Russel Crowe je najbolj znan po svoji vlogi v filmu Gladiator. | Foto: Guliverimage Russel Crowe je najbolj znan po svoji vlogi v filmu Gladiator. Foto: Guliverimage

Psihiatra bo odigral Malek

Psihiatra bo odigral Malek, ki je zaslovel z vlogo Freddieja Mercuryja v filmu Bohemian Rhapsody. Russel Crowe, znan po svoji vlogi v filmu Gladiator, bo upodobil Göringa, v vlogi glavnega tožilca v nürnberškem procesu, ameriškega sodnika Roberta H. Jacksona, pa bo nastopil Michael Shannon, ki je nazadnje zaigral v akcijskem filmu The Flash.

Psihiatra bo odigral Malek, ki je zaslovel z vlogo Freddieja Mercuryja v filmu Bohemian Rhapsody. | Foto: Guliverimage Psihiatra bo odigral Malek, ki je zaslovel z vlogo Freddieja Mercuryja v filmu Bohemian Rhapsody. Foto: Guliverimage

Dramo bodo začeli snemati februarja 2024 na Madžarskem, je poročal filmski spletni portal Deadline.

Angelina Jolie
Trendi Po končani ločitvi se namerava umakniti iz Hollywooda in preseliti
televizor, televizija, tv, dnevna soba
Trendi Za najboljši evropski film izbrali sodni triler
Looper
Planet TV Bruce Willis zatrdil: Ta film je boljši od vseh, pri katerih sem kadarkoli sodeloval
Ne spreglejte