Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
6.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

James Gandolfini Sopranovi

Četrtek, 20. 6. 2013, 6.13

6 let, 7 mesecev

Umrl je James Gandolfini, najbolj znan po vlogi Tonyja Soprana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 52. letu starosti je umrl ameriški igralec, ki je svoj največji pečat pustil kot mafijski šef Tony Soprano v seriji Sopranovi.

Gandolfini je umrl med dopustovanjem v Rimu, ko naj bi doživel srčni infarkt. Ameriški zvezdnik je sicer v Italijo odpotoval zaradi udeležbe na filmskem festivalu v Siciliji.

Z nepozabnim likom Tonyja Soprana, mafijskega šefa, ki meša kriminalno kariero in družinsko življenje, si je prislužil tri emmyje.

Desetletje predvajanja Sopranovih je postavilo nove smernice ameriške televizijske drame.

Televizijska hiša HBO, nanizanko Sopranovi so snemali med letoma 1999 in 2007, je v izjavi za javnost zapisala: "Močno ga bomo pogrešali. Bil je poseben moški, velik talent, a še bolj pomembno, bil je nežna in prijetna oseba, ki je z enakim spoštovanjem ravnala z vsemi, ne glede na položaj ali naziv. Veliko izmed nas se je skozi leta nanizanke dotaknil s humorjem, toplino in humanostjo."

Vloga Tonyja Soprana je bila za Gandolfinija zgodovinska, a je bil uspešen tudi na Broadwayju, kjer si je z vlogo v igri God of Carnage leta 2009 prislužil nominacijo za nagrado tony za najboljšo moško vlogo. Nastopil je tudi v številnih filmih, med drugimi nedavno v filmu 00:30 - Tajna Operacija v režiji Kathryn Bigelow.

Jamesa Gandolfinija se na Twitterju spominjajo njegovo soigralci

Z oskarjem nagrajena igralka Susan Sarandon, soigralka v filmu Romance & Cigarettes iz leta 2005, je napisala: "Sem žalostna ob izgubi Jamesa Gandolfinija. Bil je eden od najbolj prijetnih, zabavnih in prijaznih igralcev, s katerimi sem delala. Pošiljam molitve njegovi družini."

Steve Carell in Olivia Wilde sta bila z Jamesom soigralca v komediji Neverjetni Burt Wonderstone. Olivia je zapisala: "James Gandolfini je bil prijazen, zabaven in čudovit moški. Srečna sem, da sem lahko delala z njim. Žalosten dan."

Steve Carell: "James Gandolfini. Neverjetno slaba novica. Super moški."

Ewan McGregor: "Jezus. Svet je izgubil enega izmed najboljših igralcev. Kakšen talent. Sem žalosten. Sožalje njegovi družini."

Mia Farrow: "Grozna, grozna novica. Jamesa Gandolfinija bomo pogrešala. Bil je velik igralec. Res velik."

Robin Williams: "Moje misli in molitve pošiljam Jamesovi družini. Neverjeten igralec. Moje sožalje."

Ne spreglejte