Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
15.08

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bilo je nekoč

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 15.08

8 let, 2 meseca

Tina Pertinač

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

starost: 40 let, poklic: ekonomistka kraj bivanja: Maribor

Tina je 40-letna mati samohranilka. Zanjo doma stiskata pesti dve krasni punci, ki ju bo v dvorcu tudi najbolj pogrešala. Samozavestna in energična Tina se težkih preizkušenj ne boji, saj je takšno celo njeno življenje. Jezijo jo tradicionalni moški, ki menijo, da je njeno mesto le za štedilnikom. Z Tino bo težko a hkrati zabavno živeti.

Zakaj ste se odločili sodelovati v resničnostnem šovu Bilo je nekoč? Prijavila sem se predvsem iz radovednosti in ker sva se s hčerko odločili, da narediva nekaj skupaj. Mogoče pa tu navežem tudi kakšne stike, ki mi bodo prišli prav v nadaljnjem življenju.

Zakaj mislite, da so izbrali ravno vas? Doma so mi rekli, da sem bila izbrana zato, ker sem za to dovolj nora in sem za vsak ''štos''. Zelo rada se smejim in sem zelo neobremenjena. V določenih situacijah pa se zgodi tudi, da izgubim živce, vendar pa se bom v šovu poskušala zadrževati. Lahko se namreč zgodi, da mi film poči do konca.

V šovu se boste preselili kar 200 let nazaj v preteklost. Kako se boste znašli brez sodobnih naprav in pripomočkov, ki nam lajšajo življenje? Telefon je pri meni stalnica, saj vedno s kom govorim. Vsega ostalega pa ne bom preveč pogrešala. Verjamem pa, da bomo zmogli tudi brez tega. V šovu bo veliko različnih ljudi in karakterjev in poskrbeli bomo, da nam ne bo dolgčas.

V šovu se boste morali naučiti tudi različnih obrti in spretnosti naših prednikov. Kako mislite, da vam bo šlo od rok? Mislim, da mi bo šlo. Sem Štajerka, močna kot bik in spretna, ker tudi doma vedno nekaj delam. Sem zelo radovedna in vse me zanima. Če si zadam, da bom nekaj naredila, bom to tudi naredila.

Katera je vaša najboljša in katera najslabša lastnost? Moja najboljša lastnost je, da sem vedno nasmejana in pozitivna. Najslabša pa, da v določenih situacijah izgubim živce. Nisem agresivna, znam pa biti zelo glasna. Sem namreč zelo temperamenten človek.

Kateri je vaš najbolj travmatičen življenjski trenutek? Najbolj me je zaznamovala mamina smrt, ko sem bila stara 16 let in sem zato odraščala z babico, ki je bila že precej v letih. Po mamini smrti sem se morala vseh opravil hitro naučiti in se postaviti na lastne noge. Menim, da sem zaradi te izkušnje zdaj močnejša.

Kaj in koga boste najbolj pogrešali med bivanjem v šovu? Pogrešala bom svojega partnerja, svojo drugo hči in mojega štirinožnega prijatelja, ki sem ga celo hotela pripeljati s seboj v šov. Pogrešala pa bom tudi svoje prijateljice, ki me pri mojem početju tudi zelo podpirajo.

Kako boste reševali morebitne nesporazume s sotekmovalci? Če bo prišlo do sporov bom najprej ignorirala in počakala, da vidim kdo prvi popusti. Znam pa tudi iti z glavo skozi zid, da dosežem svoje.

Kakšna bo vaša strategija na poti do zmage? Ne vem kakšni ljudje bodo v šovu. Če bodo labilni in se jih bo dalo voditi, potem bom poskušala z manipulacijo doseči svoje. Najraje pa bi se spravila na moške, saj v tovrstnih šovih čisto vedno zmagujejo. Menim, da moramo ženske stopiti skupaj in moške čim prej poslati domov k svojim ženam. Potrebno jih bo le pripraviti, da se skregajo med sabo, kot so to doslej počele ženske.

Kako je vaš partner sprejel vašo odločitev, da se prijavite v resničnostni šov? Partner me je pri tem zelo podprl, saj meni, da sem prava oseba za takšen šov. Mislim pa, da če pri takšni stvari ne bi imela podpore družine, se v to vsekakor ne bi podala.

Pa ni nič ljubosumen? Ne, ker sva že v takšnih letih, da sva to že prerasla. Mogoče bi bil ljubosumen, če bi bila stara dvajset, zdaj pa res nima kaj skrbeti.

Kako se boste odzvali, če se vaša hči zaplete v konflikt s sotekmovalci? Ne bi se vmešavala, saj je dovolj stara, da se postavi zase. Vsekakor pa bi ji stala ob strani in jo podpirala. Če se s hčerko znajdeta skupaj v dvoboju, se boste borili do konca ali ji boste prepustili zmago? S hčerjo sva se dogovorili, da ni predaje in zato bi se borila do konca.

Kaj se bo zgodilo, če hči zapusti šov pred vami? Nekaj časa bi mi bilo hudo, vendar pa sva se s hčerjo zmenili, da v takšnem primeru ne smeva obupati, ampak samo iti dalje. Ena od naju mora priti z denarjem domov. Če pa bom jaz prej zapustila šov, pa verjamem, da je hči dovolj stara, da se bo dobro znašla, kljub temu, da se raje drži bolj v ozadju.

Je za vaju s hčerko prednost, da sta dve? Vsekakor je to prednost, da sva dve, poleg tega pa sva še Štajerki.

Kaj boste naredili z denarjem, če osvojite glavno nagrado 50.000 evrov? O tem še nisem kaj preveč razmišljala. Verjetno bi z družino šli na kakšne počitnice in glede na to, da imam dve hčerki, ki imata velike želje, mislim da ne bo težava zapraviti denarja. Imam pa tudi še nekaj dolgov, ki jih moram poravnati.

Ne spreglejte