Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2011,
7.24

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Siddharta Stožice

Nedelja, 19. 6. 2011, 7.24

4 leta, 11 mesecev

Saga o Siddharti se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska rock skupina je na svoj seznam nepozabnih koncertov dodala več kot triurni koncert na novem ljubljanskem stadionu.

Zadali so si pogumen cilj – napolniti stadion Stožice. In Siddharta se je svojemu podvigu zelo približala. Šest mesecev intenzivnih priprav se je obrestovalo, naklonjeno jim je bilo tudi vreme. Nekaj minut čez deveto so Tomi, Boštjan, Primož, Jani, Tomaž in ostali člani zasedbe suvereno stopili na oder in ugibanja o začetni pesmi nemudoma pokončali z otvoritvenim komadom Napoj, ki je občinstvo dvignilo na noge. Oder je na trenutke žarel v plamenih, za posebne učinke so poskrbeli svetlobni elementi. Do potankosti izpiljen nastop in surov zvok sta napovedovala odličen koncert.

"Čaka vas posebna noč," je vse prisotne nagovoril Tomi in dodal, da bo tokratni koncert poseben, saj bodo hkrati z DVD-jem koncerta, posneli tudi novo live ploščo, ki naj bi izšla jeseni. Uvodni skladbi je sledil komad General in nato uradna himna slovenske nogometne reprezentance, ki je bila na "kraju zločina" in ob plapolanju slovenskih zastav, slišati toliko bolj veličastno. Spomin na videospot za pesem Klinik so priklicale prve plesalke, ki so najbolj izstopale v komadu Domine, kjer so se - oblečene v deviško bela oblačila z Biblijo v eni roki in križem v drugi - zapeljivo gibale (celo slačile).

Menjavanje starih in novih skladb (odigrali so jih več kot trideset), se je izkazalo za dobro formulo. Po približno eni uri je obiskovalce koncerta čakalo prvo presenečenje. Na oder je v ekstravagantni opravi prišla hrvaška diva Josipa Lisac in odpela Neon. Nato je zadonel T. H. O. R. skupaj z legendarnimi besedami frontmena skupine, ki jih je izrekel pred osmimi leti na bežigrajskem stadionu: "Naj se trese, naj se trese!"

Največje navdušenje prisotnih sta zagotovo poželi skladbi Samo edini in Od višine se zvrti, povsem nepotrebni pa so bili nekateri plesni vložki. Po dveh urah in pol neprestanega kvalitetnega igranja so se od zbranih poslovili prvič, a se že po treh minutah vrnili z Laibachi in udarili z B Maschino. Drugi odhod z odra je bil še krajši, njihov zadnji bis pa čustveno obarvan, saj sta ga brata Meglič začinila s svojo izvedbo Orion lady.

Skoraj tri ure in pol je zdržal tudi Tomijev glas, ki na koncertu ni pozabil omeniti, da ga tokrat prvič spremlja tudi njegov sin. Vidno zadovoljni nad svojim koncertom, za katerega lahko rečemo, da je bil tudi produkcijsko na vrhunskem nivoju, so se poslovili z Vojno idej. Iz čistega užitka je na koncu "sveta trojica" razbila svoje kitare, čemur je sledil še zadnji poklon občinstvu in končno slovo.

In tako se je stadion v Stožicah prvič tresel pod zvoki slovenske glasbe. Siddharta je znova dokazala, da spada med glasbeno elito in na slovenski glasbeni sceni postavila nove koncertne standarde.

Ne spreglejte