Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 3. 2021,
15.57

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

5

Natisni članek

snemanje smučišče Kanin

Sreda, 31. 3. 2021, 15.57

3 leta, 1 mesec

Pestro dogajanje v Bovcu: turistične kapacitete zasedene, na Kaninu filmska ekipa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,02

5

Kanin | Na Kaninu bo živahno tudi v času lockdowna. V tem in naslednjem tednu bodo tam snemali ameriški akcijski film.  | Foto Ana Kovač

Na Kaninu bo živahno tudi v času lockdowna. V tem in naslednjem tednu bodo tam snemali ameriški akcijski film.

Foto: Ana Kovač

V Bovcu je te dni pestro kot že dolgo ne. Kraj v priljubljeni Soški dolini je zasedla približno 400-članska ameriška produkcijska ekipa, ki na Kaninu, ta jutri zaradi novega lockdowna za smučarje uradno zapira vrata, snema akcijski film. Vsi, ki so vključeni v projekt, so zavezani k molčečnosti, a nekaj dejstev je vendarle znanih.

Američani so film nameravali snemati že lani, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili, nam je povedala direktorica Javnega zavoda sončni Kanin Manuela Božič Badalič.

"Ne skrivamo, da bo snemanje ublažilo 90-odstotni upad prihodka v tej zimi," pravi direktorica Kanina Manuela Božič Badalič. | Foto: Ana Kovač "Ne skrivamo, da bo snemanje ublažilo 90-odstotni upad prihodka v tej zimi," pravi direktorica Kanina Manuela Božič Badalič. Foto: Ana Kovač

"Zavezani smo k molčečnosti, lahko pa potrdim, da gre za res obsežen logistični zalogaj, saj je bilo vso opremo in ljudi treba spraviti na Kanin. Vse skupaj poteka na najvišji ravni, na prvem mestu pa je skrb za zdravje. Vsi, ki so vključeni v 400-članski mehurček, morajo prav vsak dan opraviti testiranje na novi koronavirus s PCR testom. Redno se testirajo tudi naši žičničarji in vozniki teptalcev, ki so v stiku z ekipo."

Snemanje poteka v tem in naslednjem tednu. Večino prizorov bodo posneli na smučarski progi Graben, na območju postaje C krožnokabinske žičnice in na bližnjem Stolu, kot kaže, pa bo ekipi naklonjeno tudi vreme. Ekipa je najela tudi restavracijo Prestreljnik na Kaninu. 

Dobra novica tudi za bovški turizem

Prihod tako številčne filmske ekipe je v teh negotovih časih odlična novica tudi za bovške turistične delavce. Turistične kapacitete v Bovcu naj bi bile v teh dneh polno zasedene. Ker gre za t. i. poslovni najem, naj ta ne bi predstavljal težav niti ob prihajajočem 11-dnevnem zaprtju države.

Danes dopoldne na Kaninu:

Kanin | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Filmska ekipa bo ublažila upad prihodka

Za dovoljenje za obratovanje žičnic v času zaprtja smučišča so zaprosili tudi na Kaninu. "Na ministrstvo za infrastrukturo, ki je naše resorno ministrstvo, smo vložili vlogo, v kateri smo predlagali, da bi obratovanje gondole v času lockdowna predstavljalo izjemo, saj gre za poslovni najem producentske hiše. Ne skrivamo, da bo to snemanje ublažilo 90-odstotni upad prihodka, ki ga beležimo v letošnji zimi," je poudarila prva dama Kanina, ki računa, da bo smučišče obratovalo tudi po izteku lockdowna, saj je snega še vedno dovolj. Na delu, kjer poteka snemanje, ga je celo deset metrov

Film naj bi luč sveta ugledal oktobra prihodnje leto, pripravljajo pa tudi film o zakulisju snemanja.

Kanin | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Naomi Watts snemala na Krvavcu

Kanin pa ni edino slovensko smučišče, ki se je v letošnji zimi prelevilo v snemalno kuliso. Pred kratkim so filmski ustvarjalci okupirali tudi Krvavec, kjer so snemali film z britansko igralko Naomi Watts v eni od glavnih vlog. Wattsova je napovedala, da se bo na Krvavec še vrnila.

Preberite še:

Naomi Watts na Krvavcu
Trendi Slavna igralka po snemanju na Krvavcu: Z veseljem se bom vrnila na dopust

 

 

Ne spreglejte