Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2023,
10.15

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

upokojitev kariera igralec Michael Caine

Ponedeljek, 16. 10. 2023, 10.15

6 mesecev, 2 tedna

Legendarni igralec pri 90 letih končuje igralsko kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Michael Caine | Michael Caine velja za enega najboljših igralcev vseh časov. | Foto Guliverimage

Michael Caine velja za enega najboljših igralcev vseh časov.

Foto: Guliverimage

Igralec Michael Caine je v sobotnem intervjuju za BBC Radio 4 naznanil, da se pri 90 letih uradno poslavlja od igralstva. "Ves čas govorim, da se bom upokojil. Zdaj se bom res," je dejal.

Kot je pojasnil, se počuti pripravljenega, da se po velikem uspehu zadnjega filma The Great Escaper poslovi od Hollywooda. "Ugotovil sem, da ima film, v katerem sem igral glavno vlogo, neverjetne ocene. Edine vloge, ki jih bom zdaj še dobil, so vloge starcev. In pomislil sem, da bi kariero raje končal na ta način," je o upokojitvi povedal dvakratni dobitnik nagrade oskar. 

Zdaj se bo posvetil pisanju knjig

Kot razlog, da se ni upokojil že prej, je navedel dejstvo, da je pomembno, da v filmih nastopajo tudi starejši liki. Zdaj se bo, kot je povedal v intervjuju, posvetil predvsem pisanju knjig. Novembra namreč izide njegov triler Deadly Game. "Ko sem dobil covid-19, nisem imel kaj početi. Nisem mogel delati na nobenem filmu. Vedno sem si želel biti pisatelj, zato sem napisal več biografij," je dejal o pisanju knjig in dodal, da namerava pisati še naprej: "Nekoč bom napisal še eno knjigo. Pri snemanju filmov moraš vstati ob 6.30 zjutraj, se naučiti besedila in delati do desete ure zvečer. Pri pisanju knjig pa ti ni treba vstati iz postelje. Potrebuješ le svinčnik in papir."

Michael Caine je v svoji skoraj 70-letni igralski karieri zaigral v več kot 130 različnih filmih in osvojil dva oskarja, tri zlate globuse, nagrado Združenja filmskih igralcev in nagrado BAFTA. Med njegovimi najpomembnejšimi uspehi so vloge v filmih, kot so Vitez teme (The Dark Knight), Medzvezdje (Interstellar), Batman: Na začetku (Batman Begins) in Upokojitev v stilu (Going in Style).

Velja za enega najboljših igralcev vseh časov. Da se namerava upokojiti, je sicer nakazal že večkrat, a si je nato vedno premislil.

Devetdesetletni Caine na premieri filma King of Thieves leta 2018. | Foto: Reuters Devetdesetletni Caine na premieri filma King of Thieves leta 2018. Foto: Reuters

Preberite tudi:

Lazar Ristovski
Trendi Srbski igralec potrdil zvezo z 39 let mlajšo igralsko kolegico
Matjaž Javšnik
Trendi Igralec Matjaž Javšnik razkril, da se je za las izognil smrti
Bradley Cooper
Trendi Igralec večerjal z dobro prijateljico svoje bivše #foto
Ne spreglejte