Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2023,
7.37

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

Natisni članek

serija HBO smrt igralec

Torek, 1. 8. 2023, 7.37

9 mesecev

En teden po smrti očeta umrl mladi igralec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89
Angus Cloud | 25-letni Angus Cloud je bil najbolj znan po vlogi Fezca, preprodajalca mamil v HBO-jevi seriji Euphoria. | Foto Reuters

25-letni Angus Cloud je bil najbolj znan po vlogi Fezca, preprodajalca mamil v HBO-jevi seriji Euphoria.

Foto: Reuters

Umrl je Angus Cloud, najbolj znan po vlogi Fezca v HBO-jevi seriji Euphoria, ki je prejela več televizijskih nagrad emmy. Star je bil 25 let, poroča TMZ.

Po navedbah njegove družine je mladi igralec umrl v ponedeljek na domu v Oaklandu. Portal TMZ poroča, da je njegova mama okoli pol 12. ure poklicala reševalce zaradi "možnega prevelikega odmerka", potem ko je ugotovila, da se njen sin ne odziva.

"S težkim srcem smo se morali danes posloviti od neverjetnega človeka. Kot umetnik, prijatelj, brat in sin je bil Angus poseben na več načinov," so zapisali v izjavi.

Pred enim tednom je pokopal svojega očeta

Čeprav uradnega vzroka njegove smrti niso razkrili, se je igralec boril z nedavno smrtjo očeta, ki je umrl pred enim tednom, imel pa je tudi težave z duševnim zdravjem.

"Prejšnji teden je pokopal svojega očeta in se težko boril s to izgubo. Edina tolažba, ki jo imamo, je, da vemo, da je Angus zdaj ponovno združen s svojim očetom, ki je bil njegov najboljši prijatelj. Angus je bil odprt glede svojega boja z duševnim zdravjem in upamo, da je njegova smrt lahko opomin za druge, da niso sami. Upamo, da si ga bo svet zapomnil po njegovem humorju, smehu in ljubezni do vseh. V tem trenutku prosimo za zasebnost, saj se še vedno spopadamo s to uničujočo izgubo," so sklenili v izjavi.

Po navedbah njegove družine je mladi igralec umrl v ponedeljek na domu v Oaklandu.  | Foto: Reuters Po navedbah njegove družine je mladi igralec umrl v ponedeljek na domu v Oaklandu.  Foto: Reuters

V seriji je igral preprodajalca mamil

Angus Cloud se je rodil 10. julija 1998 v Oaklandu, kjer je bil kasneje sošolec zvezdnice Zendaye. Pojavil se je tudi v glasbenih videospotih Noaha Cyrusa, Juice WRLD, Becky G in Karol G ter v filmih North Hollywood in The Line.

25-letnik je bil najbolj znan po vlogi Fezca, preprodajalca mamil v HBO-jevi seriji Euphoria, eni najbolj gledanih serij HBO vseh časov. Serija, ki so jo v prvi od dveh sezon predvajali leta 2019, je sicer sprožila tako pohvale kot polemike zaradi mračnega prikaza težav, s katerimi se soočajo sodobni ameriški najstniki. Spremlja skupino srednješolcev v Kaliforniji, ki spoznavajo ljubezen in prijateljstvo, pa tudi svet mamil, seksa, različnih strahov in družbenih medijev.

Na njegovo smrt so se odzvali tudi producenti omenjene serije. "Zelo smo žalostni, da smo izvedeli za smrt Angusa Clouda. Bil je izjemno nadarjen in ljubljeni del družine HBO in Euphorie. Njegovim prijateljem in družini v tem težkem času izrekamo naše najgloblje sožalje," so zapisali na njihovem profilu na Twitterju. 

Preberite tudi:

Paul Reubens
Trendi Umrl nekdaj znani igralec, ki mu je afera očrnila ugled
David Albahari
Trendi Umrl eden največjih srbskih pisateljev, priljubljen tudi pri nas
Dare Valič
Trendi Umrl je legendarni slovenski igralec
Ne spreglejte