Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2023,
12.43

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

Natisni članek

odnosi Oče Uroš Umek DJ Umek

Torek, 5. 12. 2023, 12.43

4 mesece, 3 tedne

DJ Umek o težkem odnosu z očetom: Čudno je, da se oče vrne zaradi slave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06
DJ Umek | Za razliko od očeta ima veliko vlogo v življenju DJ Umeka njegova mama, ki mu je bila ves čas v oporo. | Foto Mediaspeed

Za razliko od očeta ima veliko vlogo v življenju DJ Umeka njegova mama, ki mu je bila ves čas v oporo.

Foto: Mediaspeed

Uroš Umek, bolj znan kot DJ Umek, je za portal Style.over.net prvič v svoji karieri spregovoril o očetu, s katerim – kot je povedal – ni v najboljših odnosih. "Zelo čudno je, da se oče vrne zaradi slave," je priznal. 

Kot je povedal v intervjuju, je oče njegovo mamo zapustil, ko je bil star eno leto. Nazadnje ga je videl, ko je bil star sedem let, potem pa 14 let nič. "Nisem dobil niti čestitke za rojstni dan," je pojasnil. In dodal: "Moj oče je bil človek odprtega uma, svobodna oseba. Enkrat, ko je ugotovil, kdo sem, se je spet prikazal v mojem življenju, sicer obrobno in površno."

Potem ga je zasledil na vseh zabavah, na katerih je vrtel glasbo, "kar je bilo smešno in zelo odbito". "Očeta sicer ni bilo v mojem življenju, da smo si na jasnem," je dodal.

Po 14 letih "premora", ko je bil Umek star 21 let, se je njegov oče pojavil v Ambasadi Gavioli in se hotel spoprijateljiti z njim, "predvsem ker je videl, da sem DJ". A odnosa jima ni uspelo vzpostaviti. "Zelo čudno je, da se oče vrne zaradi slave, čuden priokus," je priznal Uroš Umek, ki letos praznuje 30. obletnico svoje kariere.

"Mama me je absolutno podpirala na moji poti"

Za razliko od očeta ima veliko vlogo v njegovem življenju njegova mama, ki mu je bila ves čas v oporo: "Takrat je bila moja ljubezen do glasbe preprosto toliko večja, da sem si izboril, da mi je mama dela eno leto premora. Bil sem priden, moral skrbeti zase in plačevati stroške. Videla je mojo odgovornost in predanost ter me absolutno podpirala na moji poti. Hvala bogu se je to tako končalo, lahko se ne bi. Če ne bi toliko delal in bil predan, vprašanje, kaj bi bilo."

Pri 17 letih je namreč pustil šolo, česar danes ne bi svetoval nikomur: "Ko bom imel otroke, bi zelo rad videl, da šolo končajo," je izpostavil. In dodal: "Mislim, da ti šola ne da neke posebne specializacije, ti pa da splošno razgledanost in disciplino, da moraš na primer zgodaj vstati. Že to je dovolj v današnjem svetu, kjer ljudje niso niti točni niti zanesljivi."

Preberite tudi:

DJ Umek
Trendi Umek decembra obljublja nepozaben spektakel
Izštekanih 10, poklon Vladu Kreslinu
Trendi Občinstvo izžvižgalo Lada Bizovičarja #video
Anja Rupel
Trendi Anja Rupel odkrito o tem, zakaj se je odločila za vrnitev na koncertne odre #foto #video
Ne spreglejte