Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
15.08

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bilo je nekoč

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 15.08

8 let, 2 meseca

Bojan Vnučec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

starost: 50 let poklic: pleskar kraj bivanja: Šmatevž

Bojan je pleskar, obvlada pa še kup različnih obrti, tudi kovinarstvo. Ima tri sinove, ki jih treba vzdrževati, zato je denarna nagrada zanj glavna motivacija. Bojan je vsesplošni veseljak in rad zbija šale, zato z njim ni nikoli dolgčas. Prepričan pa je tudi, da bo okoli njega v dvorcu vedno velika drama, saj zelo rad provocira ljudi.

Zakaj ste se odločili sodelovati v resničnostnem šovu Bilo je nekoč? Ker mi je to predstavljalo nek izziv in pa tudi zaradi glavne nagrade. Rad pa bi preizkusil tudi samega sebe in mojo taktiko.

Kaj boste naredili z denarjem, če osvojite glavno nagrado 50.000 evrov? Imam nekaj dolgov, ki jih moram poravnati, ostanek pa bi rad nekam vložil in iz tega nekaj ustvaril.

V šovu se boste preselili kar 200 let v preteklost. Kako se boste znašli brez sodobnih naprav in pripomočkov, ki nam lajšajo življenje? Prav to mi je všeč pri tem šovu, da se bomo lahko odmaknili od vseh teh stvari, ki mi vsakdanjem življenju povzročajo stres.

V šovu se boste morali naučiti tudi različnih obrti in spretnosti naših prednikov. Kako mislite, da vam bo šlo od rok? V življenju sem dal že veliko skozi. To bom vzel kot neko novo izkušnjo in prav rad bi se preizkusil v tem, da vidim, kako mi bo šlo od rok. Sem pa v življenju nekaj časa delal v kovinarstvu.

Katera je vaša najboljša in katera najslabša lastnost? Najboljša lastnost je to, da sem vsestranski in da veliko stvari obvladam. Moja najslabša lastnost, pa je strah pred neuspehom.

Kateri je vaš najbolj travmatičen življenjski trenutek? Najtežje mi je bilo ob smrti očeta. Če bi bil še živ, bi mu lahko pokazal, kaj sem dosegel in lahko bi bil ponosen name. Na žalost pa to ni mogoče.

Kako boste reševali morebitne nesporazume s sotekmovalci? Nisem hitre jeze in znam v takih primerih premišljeno ravnati. Če pride do konfliktov se raje umaknem, saj mislim, da dodatno prilivanje olja na ogenj ne pripelje nikamor.

Kakšna bo vaša strategija na poti do zmage? Najbolj pomembno bo vzdrževati dobre odnose z nasprotniki, saj v nasprotnem primeru tvegaš, da boš hitro zapustil šov. S sinom tudi ne bova razkrila, da sva v sorodu, saj bi naju prav zaradi tega utegnili sotekmovalci izločiti. Dva sta vseeno močnejša kot en sam. Bojim pa se, da bo sin prej popustil in naju razkril, ko me bo poklical ''ati''.

Kako to, da v šov vstopate skupaj s sinom? V bistvu me je sin prijavil. Eden drugemu privoščiva zmago. In naredil bom vse, da sinu uspe priti čim dlje. Enako bo ravnal tudi on. Vendar pa nagrado bolj privoščim njemu, ki ima še vse pred sabo.

Mislite, da bo to za vaju prednost? Če sva dva, sva vsekakor v prednosti pred ostalimi, saj si lahko pomagava.

Kakšen odnos imata? Včasih pride med nama do kakšnega konflikta, ampak pametnejši odneha in to sem ponavadi jaz. Sin je bolj hitre jeze, ampak jaz ga znam umiriti. Tudi v šovu bom poskrbel, da ne bo kakšnih nepotrebnih izbruhov.

Če se s sinom znajdeta skupaj v dvoboju – se boste borili do konca ali mu boste prepustili zmago? Ne bom mu popuščal, tudi v tem primeru se bom boril do konca, pa naj zmaga boljši. Čeprav, kot sem rekel, nagrado bolj privoščim njemu.

Ne spreglejte