Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 11. 2016,
16.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

Kmetija: Nov začetek Planet TV intervju

Nedelja, 27. 11. 2016, 16.59

6 let, 6 mesecev

Kmetija: Nov začetek

V šov je šla zaradi bolnega sina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Tekmovalci Kmetije | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Gostobesedna Ukrajinka Ganna  je igro za 50 tisoč evrov zapustila po boju z najverjetneje najmočnejšim igralcem. Ni bila lahek nasprotnik, a je na koncu Matjažu vendarle morala priznati premoč.

Če bi zmagala, bi z denarjem pomagala svojemu bolnemu sinu. Zdaj ko je zapustila igro, pa vendarle ni razočarana, saj je dokazala, da je za svojega otroka pripravljena storiti vse.


"Znanje je bolj domena žensk"

Ponovila bo test nosečnosti

"Rekel sem ji, da je prostitutka, saj se je tako tudi obnašala"

"Pri gledalcih sem se gotovo osramotil zaradi poraza proti ženski"

Na kmetiji je shujšal kar 15 kilogramov!


Kdo bo zmagal?

Upam, da bo zmagala Zara. Želim, da pride v finale ženska. Sicer pa bi privoščila zmago tudi Maticu.

Komu pa zmage nikakor ne privoščite?

Tinetu, ker ni nič pripomogel k delovanju te kmetije. Navaden lenuh je.

S Tinetom sta si bila nenehno v laseh. Zakaj sta se tako goreče prepirala?

Tine ima v svoji duši nekaj nerazčiščenega. In to trpljenje stresa na druge. Nevzgojen je, ne spoštuje žensk. Jezilo me je, da je iskal samo ženska dela, se skrival. Pritoževal se je glede hrane, zjutraj je dolgo spal, da smo ga morali zbujati … Tako mi je iz dneva v dan šel bolj na živce in na koncu je bilo tega preveč, da bi se lahko še zadrževala.

Kdo pa je bil najbolj nespoštljiv do sotekmovalcev?

Kaj lahko bi rekla, da je to Tine. A v to kategorijo spada tudi Adriana. Psihološko uničuje ljudi. Marsikdo je šel v areno prav zaradi nje. Njeno vedenje je pod vsako ravnjo.

Kateri dogodek na posestvu se vam je najbolj vtisnil v spomin?

Prva dva tedna mi bosta ostala v večnem spominu. Ko sem presenetila sotekmovalce in prva dvignila roko za delo v hlevu in nihče ni pričakoval česa takega od "blond fufice". In potem mi je še Liza podarila imuniteto. Odlično.

Shujšali ste.

Da, kakšnih pet, mogoče celo sedem kilogramov. Najbolj me je sicer pobralo tam, kjer je najmanj potrebno – v prsih. Upam, da si ne bom teh kilogramov nabrala nazaj ob mastnih odojkih. (smeh)

Kaj pa higiena?

Če se človek hoče umivati, si vedno najde vodo. Četudi ni bilo mila ali šampona, vode je bilo na pretek.

Kdo pa je najslabše skrbel za higieno?

Tine, Vid in Adriana … Adriano sem mogoče le dvakrat videla, da se je umila. Pa Andrej in Božo. Kar nekaj jih je bilo.

Koga boste najbolj pogrešali?

Pogrešala bom vijolične kmete. Senada, Zaro in Matica. Utrujeni smo zvečer legli v postelje in se pogovarjali do poznih nočnih ur, se smejali, zabavali … Kot prava družina smo bili.

So bile kakšne simpatije?

Nobenih simpatij! Nisem prišla v šov s tem namenom. Pa še nobenega fanta mojih let ni bilo. Sem pa vzljubila Matica, Zaro in Senada. Pa Nastjo in Heleno tudi ... Na začetku mi je bil ljub tudi Matjaž, zdaj pa je odvrgel masko in pokazal, da zna biti zelo hinavski. Bližje ko je glavna nagrada, bolj umazana je igra.

Ali kaj obžalujete, bi kaj naredili drugače?

Škoda, da moja usta nimajo zadrge. Da bi jih lahko zaprla in manj govorila. Preveč govorim, vem. Preveč sem odprta, želim pomagati. Dobričina sem in zato sem zdaj zunaj. A taka sem, zaupam in zato sem nasankala. Občutili so mojo dobroto in me povozili.

Sotekmovalci pravijo, da ste se preveč vmešavali, spregovorili, ne da bi premislili na posledice ... Je to res?

Tam je res toliko hinavščine, veste, za denar gre. In zato je vsak spletal svoje spletke, jaz pa sem bila pogosto tista, na kateri so si potem oprali ime. Potrebovali so žrtev in jaz sem se jim ponudila na pladnju.

"Preveč sem odprta, želim pomagati. Dobričina sem in zato sem zdaj zunaj." | Foto: Planet TV "Preveč sem odprta, želim pomagati. Dobričina sem in zato sem zdaj zunaj." Foto: Planet TV Ste tudi v zasebnem življenju taki, vedno sredi kakšnega prepira?

Ne, v 17 letih bivanja v Sloveniji sem si nabrala kopico prijateljev in prijateljic. Z nobenim sosedom se ne prepiram. Nisem prepirljiva. To je šov, gre za psihološke pritiske in avtomatsko počiš. Težko mi je bilo, večkrat sem bila psihološko uničena, šokirana, utrujena, nepripravljena. Večkrat sem bila povožena. Ti, ki so me napadali, so vedeli, zakaj to počnejo.

Pa to, da ste žrtev, res ni izgovor?

No, tudi jaz nisem nedolžna ovčka. A nisem se mogla nadzorovati. Tudi jaz sem bila hinavska, a eni to počnejo bolj socialno, drugi bolj agresivno. Vendar pa jaz nisem šla prek trupel. Hotela sem z delom priti do nagrade. A v šovu ni pomemben trud, pomembna je hinavščina. Tako prideš do vrha.

So vaši sotekmovalci leni?

Nekateri so zelo leni. Klavdija, šibka ženska, ni za kmetijo. Tine je "zabušant'", Andrej je za svoja leta delal kot petnajstletna punčka, Franc je starejši od njega, a je bil veliko bolj delaven. Rada pa je recimo zavračala delo. Ni lena, a ni hotela delati, če ji pogoji niso ustrezali.

Gre za pomanjkanje delovnih navad ali znanja?

Nekateri imajo kar nekaj znanja. A so raje počivali. Zakaj bi delali, če pa je Ana vse postorila?

Kdo vas bo na posestvu najbolj pogrešal?

Tega pa ne vem. Mogoče nihče, kaj pa vem ... Mogoče Zara in Matic, vsaj rekla sta mi tako. Eh, po koncu šova se bomo zagotovo srečali pri meni na goski z jabolki in mlinci. Sem jih že povabila.

Razočaranje je verjetno veliko, denar ste hoteli podariti svojim otrokom, ker ga potrebujejo. Za kaj konkretno?

Razočarana sem, ker sem izgubila. Je pa res, da nisem pričakovala, da bom prišla tako daleč. Prepričana sem bila, da bom šla ven po dveh tednih. Doma imam invalidnega otroka, primanjkuje mu rastnega hormona in vsak dan potrebuje zelo drago injekcijo. Rekel mi je, da bo, če ne bo zrasel, naredil samomor … Zaradi tega sem šla v šov. Da bo videl, da sem, četudi ne bom zmagala, zanj pripravljena narediti vse. Smo štiričlanska družina, trenutno živimo v najetem stanovanju, sem samohranilka, brez dela … Če bi zmagala, bi se znebila teh nenehnih rubežev, groženj z deložacijo … A očitno se tega še ne bom mogla rešiti. A vendar, vedeti je treba, da denar ni vse v življenju.

Vas zunaj čaka služba, kako se boste preživljali?

Saj veste, kako je, ko na prošnji za delo piše, da imaš 50 let. Vsi te zavrnejo. Upam, da pridem vsaj do kakšnega razgovora, da sem v šovu pokazala, da sem pridna, pozitivna, nasmejana, energična. Upam, da bom zdaj imela večje možnosti. Ta izkušnja mi je tudi sicer veliko prinesla.

Oglasil se vam je nekdanji partner. Se mu boste javili, če bo poskušal stopiti v stik z vami? Verjamete njegovim besedam?

To niti ni bivši, šlo je za prijetno druženje, bolj zabava kot resno partnerstvo. Sicer je prispeval za hrano, a se je hkrati samo pritoževal. Obtožil me je, da sem mu povzročila dolgove. Ni pa povedal, da se je zdravil alkoholizma v Vojniku, imel je težave s prvo ženo, nasilen je bil že takrat, tudi do mene, policija je vsak teden prihajala k nam. Policisti vedo, kaj je res. Lahko se pozanimate pri njih. Nikakršnih možnosti ni, da bi se mu oglasila. Rada bi bila malo sama in želim, da bi sin imel mir.

Kaj bo prva stvar, ki jo boste naredili po prihodu domov?

Komaj čakam, da vidim svoje otroke, vnuka … Njega najbolj pogrešam. Pošteno se bom umila, si privoščila savno in šla na odojka, ker sem zelo lačna. Potem pa bom pregledala, ali me čaka spet čaka kak rubež s sodišča, in si poskušala najti službo. Utrujena sem. Potrebujem malo časa samo zase.

Ne spreglejte