Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 7. 2017,
23.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije Morgan Freeman Michael Caine Alan Arkin Matt Dillon Zach Braff Theodore Melfi komedija priredba film televizija

Ponedeljek, 31. 7. 2017, 23.50

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Upokojitev v stilu (Going in Style)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Upokojitev v stilu

Oskarjevci Morgan Freeman, Alan Arkin in Michael Caine v kriminalni komediji Zacha Braffa o treh ostarelih prijateljih, ki se odločijo oropati banko, ker jim je ta odtujila njihove prihranke.

ZDA/2017/92 min.
Režija: Zach Braff
Igrajo: Morgan Freeman, Alan Arkin, Michael Caine, Matt Dillon, Christopher Lloyd, Richie Moriarty
Žanr: Kriminalna komedija
Ocena IMDb: 6,7/10

Trije upokojenci – Willie, Joe in Al – po desetletjih poštenega dela počasi propadajo v neskončnih enoličnih dnevih ter obupani iščejo načine, kako plačati račune in preživeti več časa s svojimi ljubljenimi.

Ko banka zaradi sumljivih poslov zapravi njihove prihranke, se odločijo, da jim je dovolj nedostojnega življenja. Z ropom banke si bodo povrnili pokojnino, ki so jim jo zaradi korporativnih zapletov odtujili. A kaj, ko ne znajo ravnati niti s pištolo …



Upokojitev v stilu | Foto:


Zanimivosti:

Upokojitev v stilu je priredba istoimenskega filma Martina Bresta iz leta 1979 z Georgeem Burnsom, Artom Carneyjem in Leejem Strasbergom v glavnih vlogah.

• Film je režiral zvezdnik serije Mladi zdravniki in avtor hvaljene romantične komedije Stanje zamaknjenosti (2004) Zach Braff, pod scenarij pa se je podpisal za oskarja nominiran režiser in scenarist biografske drame Skriti faktorji (2016) Theodore Melfi.

Upokojitev v stilu | Foto: • To je že šesti skupni celovečerec Morgana Freemana in Michaela Caina po filmih iz trilogije Temni vitez ter kriminalno-komičnem trilerju Mojstri iluzij (2013) in njegovem nadaljevanju.

• Trije glavni junaki zahajajo v isto restavracijo, kjer sta se v Scorsesejevi mafijski mojstrovini Dobri fantje (1990) sestajala Jimmy Conway (Robert De Niro) in Henry Hill (Ray Liotta).

• Vsi trije glavni igralci so prejeli oskarje za stranske vloge – Michael Caine za vlogi v filmih Hannah in njeni sestri (1986) ter Hišna pravila (1999), Morgan Freeman za vlogo v filmu Punčka za milijon dolarjev (2004) in Alan Arkin za vlogo v filmu Naša mala mis (2006).

V filmu igrata še dva nominiranca za to nagrado – Matt Dillon (za stransko vlogo v Usodni nesreči) in Ann-Margret (za stransko vlogo v filmu Carnal Knowledge in glavno vlogo v filmu Tommy).


V videoteki DKino si oglejte tudi: Udari kot dedec (Fist Fight)

Napovednik filma Upokojitev v stilu:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte