Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
20.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

superkategorija SiOL TV DKino triler

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 20.34

6 let, 6 mesecev

DKino superkategorija

Vse se vrača, vse se plača. Tudi (ali še posebej) v filmih.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Harry Brown

Quentin Tarantino nas je naučil, da je maščevanje jed, ki jo je najbolje servirati hladno, mi pa imamo za vas še boljši predlog.

Namesto tega, da gojite zamero do tistih, za katere menite, da so vam storili krivico, vam svetujemo, da obiščete videoteko DKino na SiOL TV in si ogledate filme, v katerih glavne protagoniste naprej žene maščevanje.

Zakaj bi se prepuščali negativnim mislim, če pa lahko to namesto vas storijo svetovni filmski zvezdniki, kot so Hugh Jackman, Leonardo DiCaprio, Julia Roberts, Liam Neeson, Nicolas Cage, Mel Gibson, Michael Caine ter oba Ryana: Reynolds in Gosling? Ti bodo poskrbeli, da bo maščevanje resnično sladko in zabavno ter izjemno napeto. V izboru namreč prevladujejo trilerji, kar pa je glede na osrednjo tematiko pričakovano.

Če parafraziramo znameniti pregovor: grešiti je človeško, gledati dobre filme je božansko.


Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na SiOL TV. Zbrani so v kategoriji Sladko maščevanje, ki jo boste našli na programskem mestu 5 (DKino). Za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.

Skrivnost njihovih oči (Secret in Their Eyes, 2015)

Julia Roberts, Nicole Kidman in Chiwetel Ejiofor v angleško govorečem remaku argentinske mojstrovine, ki je leta 2010 prejela oskarja za najboljši tujejezični film.

Prijatelji Ray, Jess in Claire so del vrhunske ekipe preiskovalcev najhujših zločinov, a se njihove poti razidejo, ko se med žrtvami znajde Jessina hčerka. Ray po trinajstih letih naleti na otipljivo sled, toda medtem ko želi Claire ravnati po črki zakona, si Jess želi takojšnjega, neusmiljenega maščevanja. Ray in Claire skušata najti zločinca pred Jess in jo tako obvarovati pred uničujočo maščevalnostjo. (Več o filmu Skrivnost njihovih oči si preberite tukaj.)


Deadpool (2016)

Ryan Reynolds v Marvelovi akcijski pustolovščini o nevsakdanjem antijunaku, oboroženem s sposobnostmi celjenja in smislom za črn, sprevržen humor.

Wade, nekdanji pripadnik posebnih enot, po nevarnem eksperimentu postane grozljivo iznakažen, a hkrati dobi izjemne moči in neumrljivost. Sprva zavrača svojo novo identiteto, toda ko sovražnik ogrozi njegovo ljubljeno, se Wade spremeni v neusmiljenega maščevalca, ki z raznovrstnim orožjem in komičnimi opazkami nasprotnike pošilja v onostranstvo. (Več o filmu Deadpool si preberite tukaj.)


Ugrabljeni (Prisoners, 2013)

Hugh Jackman in Jake Gyllenhaal v kriminalnem trilerju o očetu ugrabljene deklice, ki ne izbira sredstev, da bi izvedel resnico o usodi svoje hčerke. Nominacija za oskarja za najboljšo fotografijo!

Po skrivnostnem izginotju šestletne hčerke in njene prijateljice obupani tesar Keller zaupa detektivu Lokiju, da bo našel pogrešano hčerko. Loki ugrabitve osumi samotarskega voznika avtodoma, toda ker ne najde dokazov, ga mora izpustiti. Keller je kljub temu prepričan, da je čudak kriv, zato ga v valu obupa ugrabi in se odloči od njega zlepa ali zgrda izvedeti resnico o usodi svoje hčerke. (Več o filmu Ugrabljeni si preberite tukaj.)


Povratnik (The Revenant, 2015)

Kritiško opevana mojstrovina Alejandra G. Iñárrituja, ki je mehiškemu režiserju prinesla četrtega oskarja, glavnemu zvezdniku filma Leonardu DiCapriu pa dolgo odlašanega prvega.

Film, posnet po resničnih dogodkih, prikazuje skupino lovcev, ki se znajdejo na begu pred divjim indijanskim plemenom. Njihovega vodjo napade medvedka, nato pa ga izda še pomočnik John, ki umori njegovega sina, njega pa pusti umreti. Odločni gorjan se v goreči želji po maščevanju zoperstavi smrtonosni naravi in okrutnim zasledovalcem. (Več o filmu Povratnik si preberite tukaj.)


Okus maščevanja (Dead Man Down, 2013)

Colin Farrell in Noomi Rapace v akcijskem kriminalnem trilerju režiserja švedske uspešnice Dekle z zmajskim tatujem o moškem in ženski, ki kujeta hladnokrvno maščevanje.

Ker za smrt svoje hčerke in žene krivi surovega gangsterja Alphonsa, se trdoživi Victor vtihotapi v njegovo skupino kriminalcev in s pogumom in požrtvovalnostjo pridobi zaupanje krvoločnega šefa. Victorjeve naklepe opazi skrivnostna soseda Beatrice, ki mu zaupa, da tudi sama kuje hladnokrvno maščevanje, zato se odločita združiti moči in z zločinci poravnati račune.


Samo bog odpušča (Only God Forgives, 2015)

Ryan Gosling v brutalnem kriminalnem trilerju režiserja Vožnje, ki se dogaja v bangkoškem podzemnem svetu boksarskih klubov in bordelov.

Američan Julian uspešno uporablja svoj nočni klub za trgovanje z mamili, toda ko njegov brat posili in ubije mladoletno prostitutko, se celotna družina zaplete v grozljiv in sadističen maščevalni obračun z očetom umorjene mladenke in dvoličnim policistom Changom. Ker nihče od vpletenih ne želi odnehati, padajo vedno globlje v temo človeške narave ter izvajajo vedno bolj okrutne in uničujoče metode maščevanja.


Sprehod med nagrobniki (A Walk Among the Tombstones, 2014)

Liam Neeson v trilerju, posnetem po knjižni uspešnici Lawrencea Blocka, ki gledalca popelje v temačno podzemlje ugrabiteljev žensk, onkraj zakonov človečnosti in morale.

Matt Scudder je moral po nesrečnem streljanju zapustiti policijske vrste, zdaj pa brez licence opravlja delo zasebnega preiskovalca. Ko ga najame moški, ki so mu ugrabili in umorili ženo, se neustrašni iskalec pravice zaplete v srhljivo spletko okrutnih zločincev, ki naženejo smrtni strah v kosti vseh, ki jim prekrižajo pot. Toda Matt je odločen, da bo zgodbo pripeljal do konca.


Mraz v juliju (Cold in July, 2014)

Zvezdnik serije Dexter Michael C. Hall v napetem kriminalnem trilerju o mladem očetu, ki se mu življenje zaplete po tem, ko v samoobrambi ubije vlomilca.

Richard Dan, majhen obrtnik iz vzhodnega Teksasa, v samoobrambi ubije človeka. Kmalu spozna robatega Bena Russla, nekdanjega kaznjenca in očeta ustreljenega vlomilca, ki je obseden z željo po maščevanju sinove smrti. Toda skorumpiranost malega mesta in paranoja ta dva zaprisežena sovražnika spremenita v malo verjetna zaveznika. (Več o filmu Mraz v juliju si preberite tukaj.)


Na robu teme (Edge of Darkness, 2010)

Mel Gibson v napetem trilerju režiserja bondiad Casino Royale in Zlato oko, ki se dogaja v svetu v pokvarjenih politikov in vplivnih poslovnežev.

Thomas Craven je dolgoletni detektiv bostonskega oddelka za umore. Ko njegovo hčerko, 24-letno Emmo, ubijejo na njegovem pragu, vsi mislijo, da je bil tarča on. A Thomas tega ne verjame. Prežet z jezo in željo po maščevanju je Craven odločen, da bo raziskal hčerkino skrivnostno življenje in smrt. Cravenovo iskanje odgovorov o hčerkini smrti pa preraste tudi v iskanje samega sebe in svoje odrešitve.


Izdana (Haywire, 2012)

Vrhunska igralska zasedba v akcijskem trilerju Stevena Soderbergha o hladnokrvni in seksi tajni agentki na begu pred svojimi izdajalskimi delodajalci.

Režiser filmov Kužna nevarnost in Oceanovih 11 predstavlja zgodbo skrivne agentke Mallory, ki se ji na misiji v Dublinu svet postavi na glavo. Po tem, ko jo poskuša njen partner umoriti, se znajde na begu pred lastnimi šefi, ki jo želijo na vsak način odstraniti. Ker hoče oprati svoje ime in razkriti resničnega izdajalca, Mallory zasnuje domiselno in nevarno past.


Ben-Hur (1959)

Z rekordnimi enajstimi oskarji nagrajena epska zgodovinska drama Williama Wylerja s Charltonom Hestonom v naslovni vlogi plemiča iz Judeje, ki ga rimljanski prijatelj pahne v suženjstvo.

Zgodba se odvija v začetku 1. stoletja. Ko bogatega judovskega princa in trgovca Bena-Hura njegov rimljanski prijatelj Messalla po krivem obtoži izdaje ter ga z materjo in sestro pošlje v suženjstvo, se ta zaobljubi, da si bo priboril prostost in se maščeval. Po petih letih suženjstva se Ben-Hur vrne v domovino in Messalo izzove na tekmovanje v dirkah bojnih vozov.


Beli bog (Fehér isten/White God, 2014)

Pretresljiva tehnična bravura o pasjem krdelu, ki se upre človekovi okrutni potrebi po dominaciji in samovolji. Zmagovalec sekcije Posebni pogled v Cannesu in madžarski kandidat za tujejezičnega oskarja!

13-letna Lili je zelo navezana na psa Hagna, toda zaradi novega zakona o kaznovanju lastnikov psov mešanih pasem ga Lilijin oče nekega dne pusti v mestu. Hagen neumorno išče svojo lastnico, naposled pa se pridruži tropu potepuških psov. Hagen kmalu pristane v rokah konjedercev, zaradi številnih zlorab pa se naposled upre in z drugimi psi pobegne ter zaneti upor proti okrutnim ljudem. (Več o filmu Beli bog si preberite tukaj.)


Tokarev (2014)

Akcijski kriminalni triler z Nicolasom Cageom v vlogi moškega s temačno preteklostjo, ki se odloči maščevati morilcem svoje najstniške hčerke.

Paul Maguire je vzoren mož in oče, ki s svojo družino živi mirno življenje, dokler ga ne začne preganjati njegova kriminalna preteklost. Ko nekega večera umorijo njegovo najstniško hčerko Caitlin, se Paulu podre ves svet. Odloči se, da bo maščeval njeno smrt, zato ponovno zbere svojo staro ekipo. Na plano spet privre njegov morilski nagon in nihče ga ne bo ustavil, dokler ne bo zadoščeno pravici.


Razsodba (Het Vonnis/The Verdict, 2013)

Napet sodni triler o pravu in pravičnosti ter morali in etiki, ki prikaže, kako se človek, ki ga je sodni sistem pustil na cedilu, spopade z državo.

Poslovnež Luc se vrača domov z zabave, na kateri je bil s svojo družino. Pred tem se ustavi na bencinski črpalki, kjer njega in njegovo ženo napade nasilnež, hčerko, ki je bila edina priča dogodka, pa povozi avtomobil. Po treh tednih se Luc v bolnišnici zbudi iz kome ter izve, da sta njegovi žena in hčerka mrtvi. Čeprav njegovo pričanje pripomore k razjasnitvi dogodkov, pa krivca zaradi napake v postopku izpustijo. Luc se, razočaran nad sodnim sistemom, odloči, da bo vzel pravico v svoje roke.


Harry Brown – Upokojenski maščevalec (Harry Brown, 2009)

Nasilen triler z oskarjevcem Michaelom Cainom v vlogi upokojenega marinca, ki se odloči kriminalni tolpi mladostnikov maščevati smrt svojega prijatelja.

Upokojeni marinec in nekdanji pripadnik elitnih vojaških enot Harry Brown živi v soseski, v kateri skokovito narašča kriminal med mladimi. Po ženini smrti mu prijatelj zaupa, da ga nadleguje tolpa mladeničev iz soseske. Harry mu predlaga, naj se obrne na policijo, vendar je za ukrepanje kmalu prepozno. Odločen, da morilci ne smejo ostati nekaznovani, in z izkušnjami, ki jih je pridobil v letih boja proti IRI, upokojenec priseže na maščevanje za vsako ceno.


Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na SiOL TV. Zbrani so v kategoriji Sladko maščevanje, ki jo boste našli na programskem mestu 5 (DKino). Za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.

Ne spreglejte