Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2016,
18.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Vatikan serija SiOL TV HBO Diane Keaton Jude Law Paolo Sorrentino Mladi papež

Torek, 25. 10. 2016, 18.17

6 let, 6 mesecev

Serija Mladi papež

Jude Law kot prvi ameriški papež, ki je povrhu vsega še verižni kadilec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Mladi papež

Paolo Sorrentino, priznani režiser z oskarjem nagrajenega filma Neskončna lepota, prinaša kontroverzno zgodbo o začetkih papeževanja Pija XIII. z Judom Lawom v glavni vlogi.

Mladi papež (The Young Pope) je serija v desetih delih, ki so jo posneli v koprodukciji televizijskih hiš HBO, Sky in Canal+. Kontroverzna zgodba predstavlja začetke papeževanja Pija XIII., prvega ameriškega papeža v zgodovini s pravim imenom Lenny Belardo.

Razklani papež z neobičajnim odnosom do religije

Pij XIII. je zapletena, negotova in razklana osebnost – tako konservativen, da njegovo nazadnjaštvo že meji na obskurantizem, hkrati pa neskončno sočuten do šibkih in revnih.

Papež Pij XIII. je tudi človek velike moči, ki se trmasto zoperstavlja maniram vatikanskega dvora in ni obremenjen s posledicami, ki jih ima to na njegovo avtoriteto, saj je prav on še najbolj skrivnosten in kontradiktoren med vsemi.

Miniserijo v režiji Paola Sorrentina so prvič predstavili na letošnjem beneškem filmskem festivalu, kjer je naletela na odlične odzive kritikov. Ti so še posebej pohvalili njenega glavnega igralca Juda Lawa. │ Foto: HBO | Foto: Miniserijo v režiji Paola Sorrentina so prvič predstavili na letošnjem beneškem filmskem festivalu, kjer je naletela na odlične odzive kritikov. Ti so še posebej pohvalili njenega glavnega igralca Juda Lawa. │ Foto: HBO

Moder in naiven, ironičen in natančen, pristen in omejen, sumljiv in odločen, melanholičen in neusmiljen – Pij XIII. poskuša prečkati neskončno reko človeške osamljenosti, da bi našel Boga, ki ga bi dal ljudstvu. In samemu sebi.

Law in Keatonova v Sorrentinovi "Lepoti po vatikansko"

Miniserijo, pod katero se je podpisal priznani italijanski filmski ustvarjalec Paolo Sorrentino (Neskončna lepota, Mladost), so svetovnemu občinstvu predstavili na letošnjem beneškem filmskem festivalu, kjer je naletela na odlične odzive kritikov.

Ti so še posebej pohvalili njenega glavnega zvezdniškega igralca, dvakratnega nominiranca za oskarja Juda Lawa (Hladni vrh, Nadarjeni gospod Ripley).

Law se izkaže v naslovni vlogi verižnega kadilca Pija XIII., med člani in članicami igralske zasedbe pa velja izpostaviti še oskarjevko Diane Keaton (Annie Hall), ki v seriji upodablja v Vatikanu živečo ameriško redovnico Mary.

Komentar režiserja:

"Jasni znaki božjega obstoja. Jasni znaki božje odsotnosti. Kako se vera lahko išče in izgubi. Veličina svetosti je tako velika, da je neznosna, ko se borite proti skušnjavi. Vse, kar lahko storite, je, da se prepustite.

Notranji boj med veliko odgovornostjo vodje Katoliške cerkve in težavami enostavnega človeka usodno (ali od Svetega duha), izbranega za papeža.

Na koncu – kako se spopasti in manipulirati oblast v državi, katere dogma in moralni imperativ je odrekanje od moči in nesebične ljubezni do bližnjega. To je Mladi papež." Paolo Sorrentino

Napovednik serije Mladi papež:

Kje in kdaj si bodo naročniki SiOL TV lahko ogledali prva dela serije?

Prva dva dela serije Mladi papež bodo na kanalu HBO, ki ga bodo uporabniki SiOL TV našli na programskih mestih 6 in 200*, predvajali v petek, 28. 10., ob 20. uri, naročniki programske opcije HBO, ki bodo ta termin zamudili, pa bodo lahko izkoristili storitev Ogled nazaj in si ju ogledali do sedem dni pozneje, ko bodo na HBO predvajali naslednja dva dela serije.
Serija bo v petek od jutranjih ur dostopna tudi prek storitve videa na zahtevo HBO GO (programsko mesto 240* na SiOL TV), naročniki Telekoma Slovenije, ki uporabljajo komunikator BOX ali BOX S, pa si bodo lahko prvi del ogledali brezplačno.
Prva dva dela serije bosta od ponedeljka, 31. 10., na voljo tudi na HBO On Demand (programsko mesto 203* na SiOL TV).

*Velja za komunikator BOX.

Programska opcija HBO na SiOL TV

Programska opcija HBO vam ponuja pet kakovostnih filmskih programov (HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax in Cinemax2), ki so dostopni tudi v visoki ločljivosti (HD), do predvajanih vsebin pa lahko po novem s storitvijo Ogled nazaj dostopate tudi do sedem dni pozneje.

Poleg petih programov sta brezplačno na voljo tudi spletna videoteka HBO GO in klasična televizijska videoteka HBO OD, kjer si lahko vse vsebine ogledate brez dodatnega plačila.

HBO in Cinemax v vaše domove prinašata največje filmske uspešnice, nagrajevane serije iz izvirne produkcije, filmske klasike, festivalske filme, evropske in svetovne filme, prenose posebnih dogodkov in največje zvezde.

Več o programski opciji si preberite tukaj.

Ne spreglejte