Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2016,
14.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Liffe DKino filmi televizija priporočila Telekom Slovenije film

Petek, 18. 11. 2016, 14.53

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Liffe v vaših domovih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Liffe v vaših domovih

Izbor filmov, ki so jih prikazali na preteklih izdajah Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala in si jih ta konec tedna lahko ogledate na malih zaslonih.

27. Liffe se bo v nedeljo poslovil. Za tiste, ki se jim ta konec tedna ne bo ljubilo v kino, a bi si vendarle ogledali kakšen kakovosten film, smo pripravili izbor celovečercev, ki so nam jih prvič predstavili na preteklih izdajah festivala, zdaj pa si jih lahko ogledate v varnem zavetju svojih domov.

Z izjemo lanskega prejemnika vodomca, islandske komične drame Ovna, in z zlato palmo nagrajenega Adelinega življenja v ta izbor nismo vključili filmov, ki so jih ali pa jih še bodo predvajali v filmskem kotičku Telekoma Slovenije v drugem preddverju Cankarjevega doma, saj smo vam te na Siol.net že predstavili.

Liffe po Liffu

Vsi filmi iz filmskega kotička so na voljo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije, že zdaj pa vas obveščamo, da si boste tam od konca prihodnjega tedna lahko ekskluzivno ogledali tudi filme, ki so jih predvajali na letošnjem Liffu in šele prihajajo na redni spored slovenskih kinematografov.

Naslove teh filmov vam bomo razkrili v prihodnjih dneh, do takrat pa si lahko dneve in večere krajšate ob naslednjih filmskih poslasticah.


Ovna (Hrútar/Rams, 2015)

Nežna, z zadržanim humorjem in globoko naklonjenostjo do podeželskega življa prežeta islandska komična drama o odtujenih bratih, ki združita moči, da bi rešila tisto najpomembnejše. Zmagovalec canske sekcije Posebni pogled in lanskega Liffa.

Sobota, 12. 11, ob 23.10 na TV SLO 1 (pr. mesto 1 na SiOL TV, program omogoča ogled nazaj).

Lore (2012)

Pretresljiva drama o otrocih nacističnih staršev, ki so ob propadu tretjega rajha primorani oditi na pot prek Nemčije. Prejemnik nagrade občinstva na 23. Liffu.

Nedelja, 13. 11, ob 23. uri na TV SLO 1 (pr. mesto 1 na SiOL TV, program omogoča ogled nazaj).

Gozdovi so še vedno zeleni (Die Wälder sind noch grün, 2014)

Tragična vojna drama o nesmislih in zablodah prve svetovne vojne, ki jo je na avtentičnih prizoriščih soške fronte in v sodelovanju z Avstrijci posnel režiser Petelinjega zajtrka Marko Naberšnik.

Film si lahko ogledate v videoteki VOYO (programsko mesto 239 na SiOL TV).

Cesta mrtvih (Wyrmwood: Road of the Dead, 2014)

Poapokaliptični film ceste ali Zora živih mrtvecev sreča Pobesnelega Maxa. Ta poslastica za ljubitelje zombijev, bizarne akcije in črnega humorja je bila na lanskem Liffu prikazana v sekciji Ekstravagance.

V ponedeljek, 21. 11., ob 23.45 na kanalu Cinemax (pr. mesto 208 na SiOL TV), film je na voljo tudi na HBO GO (pr. mesto 240 na SiOL TV).

Eisenstein v Mehiki (Eisenstein in Guanajuato, 2015)

Značilno provokativna in vizualno razkošna zgodba britanskega ikonoklasta Petra Greenawaya o mehiški pustolovščini njegovega filmskega idola Sergeja Eisensteina. Nominacija za zlatega berlinskega medveda.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino na SiOL TV (programsko mesto 5).

Spomladanske žurerke (Spring Breakers, 2012)

Seksi najstnice se odpravijo na žurerske počitnice, a v iskanju neznanega ob pomoči Jamesa Franca prestopijo na temno stran. Film Harmonya Korinea, scenarista kultne in pretresljive Mularije (1995).

Nedelja, 20. 11., ob 0.45 na TV 1000 (pr. mesto 218 na SiOL TV, program omogoča ogled nazaj).

Poslednja postaja (The Last Station, 2009)

Oskarjevca Helen Mirren in Christopher Plummer v biografski drami o zadnjem obdobju ustvarjanja in življenja ruskega pisatelja Leva Nikolajeviča Tolstoja. Dve nominaciji za oskarja.

Film si lahko ogledate v videoteki VOYO (programsko mesto 239 na SiOL TV).

Zenit (Zvizdan/The High Sun, 2015)

Tri zgodbe o prepovedani ljubezni med hrvaškim fantom in srbskim dekletom, postavljene v tri zaporedna desetletja v sosednji vasi z dolgo zgodovino medetničnega sovraštva. Nagrada žirije v sekciji Posebni pogled v Cannesu in sedem zlatih aren.

V petek, 18. 11., ob 23. uri na HBO 3 (pr. mesto 206 na SiOL TV) in v torek, 22. 11., ob 21. uri na HBO (pr. mesto 208 na SiOL TV). Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO (pr. mesti 203/240 na SiOL TV).

Gospod Holmes (Mr. Holmes, 2015)

Neobičajna kriminalna drama prinaša drugačen pogled na življenje in delo najslavnejšega detektiva na svetu Sherlocka Holmesa, ki ga je mojstrsko upodobil nominiranec za oskarja Ian McKellen.

V nedeljo, 20. 11., ob 12.55 na kanalu Cinemax (pr. mesto 208 na SiOL TV), film pa je na voljo tudi na HBO GO (pr. mesto 240 na SiOL TV).

Adelino življenje (La vie d'Adèle/Blue Is the Warmest Color, 2013)

Drzna pripoved o strastnem razmerju med občutljivo srednješolko in svobodomiselno študentko umetnosti, ki je režiserju in glavnima igralkama v Cannesu prinesla prestižno zlato palmo.

Sobota, 19. 11, ob 23.20 na TV SLO 1 (pr. mesto 1 na SiOL TV, program omogoča ogled nazaj).


Ne spreglejte