Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 11. 2016,
12.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Sundance Sundance TV filmski festival neodvisni film SiOL TV TViN televizija

Sreda, 9. 11. 2016, 12.27

6 let, 6 mesecev

Festival Sundance na dosegu vašega daljinca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Sundance TV

TV-kanal, ki prinaša duh prestižnega filmskega festivala Roberta Redforda v vaše domove.

Sundance TV, nekoč znan pod imenom Sundance Channel, vse od svojega zagona leta 1996 ostaja zvest misiji svojega ustanovitelja, hollywoodske legende Roberta Redforda.

Redford prek festivala neodvisnega filma Sundance, ki ga od začetka 80. let prejšnjega stoletja prireja v mestecu Park City v zvezni državi Utah, skrbi za promocijo mladih talentov, podpira ustvarjalnost ter slavi edinstvene glasove in zgodbe, ki jih lahko zasledimo skoraj samo v neodvisnih produkcijah.

Na festivalu Sundance so doživeli premiero številni kultni filmi, med njimi tudi Tarantinov režijski prvenec Mestni psi (1992). │ Foto: Sundance TV | Foto: Na festivalu Sundance so doživeli premiero številni kultni filmi, med njimi tudi Tarantinov režijski prvenec Mestni psi (1992). │ Foto: Sundance TV Ta načela so vgrajena tudi v programske usmeritve kanala Sundance TV, kar pomeni, da vam za ogled tovrstnih vsebin ni treba odpotovati v oddaljeni Utah, ampak si jih lahko privoščite kar doma.

Program za neodvisno misleče gledalce

Sundance TV v vaše domove prinaša kratke in celovečerne, dokumentarne in igrane neodvisne filme iz vseh delov sveta, ki niso bili prikazani in nagrajeni samo na festivalu Sundance, temveč tudi na drugih najprestižnejših svetovnih festivalih: v Cannesu, Benetkah, Tribeci, Torontu in na Berlinalu.

Program kanala Sundance TV pa ni omejen samo na filme. Na njem boste našli številne kritiško hvaljene ter z emmyji, zlatimi globusi in peabodyji nagrajene serije, med katerimi je veliko takih, ki so jih posneli v lastni produkciji ali pa so jih ustvarili pod okriljem sestrske družbe AMC.

Ne le filmi, tudi odlične serije

V teh dneh lahko na Sundance TV ujamete nove epizode četrte sezone serije Pekel na kolesih (Hell On Wheels), ki prikazuje gradnjo prve čezkontinentalne železnice v ZDA, že 27. novembra pa bomo dočakali premiero četrte (in zadnje sezone) serije Popravljena krivica (Rectify), ki so jo ustvarili producenti TV-uspešnice Kriva pota (Breaking Bad).

Fotogalerija
1 / 5

V njej kanadski igralec Aden Young igra moškega, ki se vrne v svoje rojstno mesto, potem ko nedolžen odsluži 19-letno zaporno kazen.

Če ste tretjo sezono serije Popravljena krivica zamudili, preklopite na Sundance TV v soboto, 26. novembra, ko bodo tam predvajali vseh šest delov omenjene sezone, v zgornji fotogaleriji pa lahko preverite še druge naslove serij, ki jih bodo predvajali na tem kanalu.

Posebni dogodki in aktualne festivalske novice

To pa ne bo edini maraton, ki ga bodo v tem mesecu pripravili na Sundance TV. V petek, 18. novembra, se bo začelo 48 ur Sundancea, med katerimi se bodo zvrstili številni igrani in dokumentarni filmi, ki so zaznamovali pretekle izdaje Redfordovega festivala.

Če boste spremljali Sundance TV, boste seznanjeni tudi z dogodki iz aktualnega festivalskega dogajanja. Na kanalu bodo namreč predvajali tudi sveže reportaže, intervjuje in novice z aktualnega festivala, ki bodo potešile tudi najbolj radovedne ljubitelje neodvisne produkcije.

Promocijski video programa Sundance TV:

Program Sundance TV boste na SiOL TV našli na programskem mestu 247*, ogledate pa si ga lahko tudi na TvIN.

Program je vključen v programsko shemo Mega HD, na voljo pa je v HD-kakovosti in z angleškimi podnapisi ali brez njih (podnapise lahko nastavite prek daljinskega upravljalnika).

Za natančen spored predvajanih vsebin na kanalu Sundance TV obiščite prenovljeni TV-spored na Siol.net.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte