Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2017,
11.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije film televizija pustolovščina domišljijski film Bryan Singer Nicholas Hoult Ewan McGregor Bill Nighy Stanley Tucci Eleanor Tomlinson

Sobota, 2. 9. 2017, 11.44

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Jack, morilec velikanov (Jack the Giant Slayer)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jack, morilec velikanov (Jack the Giant Slayer)

Najnovejša upodobitev priljubljene otroške zgodbe o Jakcu in njegovem čudežnem fižolčku, ki jo je posnel režiser filmov Osumljenih pet in Možje X Bryan Singer.

ZDA/2013/109 min.
Režija: Bryan Singer
Igrajo: Nicholas Hoult, Ewan McGregor, Eleanor Tomlinson, Stanley Tucci, Bill Nighy, Eddie Marsan
Žanr: Akcijsko-domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 6,3/10

Mladi hlapec Jack živi preprosto življenje, dokler neke noči po nesreči ne odpre skrivnostnega prehoda med svetovoma ljudi in velikanov.

Ti se želijo s pomočjo izdajalskega kraljevega svetovalca Rodericka znova polastiti človeškega sveta, zato se vnamejo srditi spopadi, Jack pa poskuša s svojim pogumom in iznajdljivostjo rešiti lepo princeso Isabelle in obvarovati kraljestvo pred najhujšim.

V boju za kraljestvo, njegove prebivalce in ljubezen pogumne princese se spopade z neustavljivimi vojščaki, za katere je bil prepričan, da obstajajo zgolj v legendah, s tem pa tudi sam dobi priložnost, da postane legenda.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Lepotica in zver (Beauty and the Beast)

"Jack, morilec velikanov, ima nekaj, česar številne druge novodobne hollywoodske predelave pravljic ne premorejo: sposobnega režiserja, ki se je v režiji akcijskih prizorov že večkrat izkazal in ki zna v akcijo vnesti tudi malo humorja, drame in romance.

Ne preveč, toda ravno dovolj, da jo popestri in ohranja gledalčevo zanimanje, k čemur pripomorejo tudi resnično spektakularni posebni učinki." Klemen Černe, Siol.net (Preberite vso recenzijo filma Jack, morilec velikanov.)


Jack, morilec velikanov (Jack the Giant Slayer) | Foto:


Zanimivosti:

• Scenarij, pod katerega se je med drugimi podpisal Christopher McQuarrie – prejemnik oskarja za izvirni scenarij Singerjeve mojstrovine Osumljenih pet (1995) –, temelji na dveh pravljicah: Jakcu in čarobnem fižolčku ter Janezku, ubijalcu velikanov.

Nicholas Hoult je na velikem platnu debitiral pri 11 letih, ko je s Hughom Grantom zaigral v komični drami Vse o fantu (2002), večjo prepoznavnost pa mu je prinesla vloga v priljubljeni angleški nanizanki Mularija (Skins).

• Hoult – ta je z Brianom Singerjem sodeloval že pri filmu Možje X: Prvi razred –, je bil režiserjeva prva izbira za vlogo Jacka. Kot možna kandidata za vlogo sta se sicer omenjala še Jamie Campbell Bower in Alex Pettyfer.

• Proračun filma je znašal vrtoglavih 195 milijonov ameriških dolarjev.

Jack, morilec velikanov (Jack the Giant Slayer) | Foto:

• Lik Ewana McGregorja v filmu izjavi: "Slab občutek imam glede tega." Isti stavek je McGregor dvakrat izgovoril že v Lucasovi vesoljski sagi Vojna zvezd, kjer je igral Obija-Wana Kenobija.

Stanley Tucci je edini član igralske zasedbe, ki ni Britanec. Ameriški igralec v filmu kljub temu uporablja britanski naglas.

• Interpretacija vloge Eleanor Tomlinson temelji na liku Ripleyjeve, ki jo je v Osmem potniku igrala Sigourney Weaver.

Bill Nighy, ki igra v filmu poglavarja velikanov, je bil podobno neprepoznaven že v drugem in tretjem delu Piratov s Karibov, kjer je igral zloveščega Davyja Jonesa.


Napovednik filma Jack, morilec velikanov:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte