Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2016,
4.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Jennifer Lopez Griselda Blanco Kolumbija HBO kokainski kartel

Sobota, 13. 8. 2016, 4.11

6 let, 6 mesecev

Bujna zvezdnica bo kolumbijska kokainska botra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Jennifer Lopez - Griselda Blanco | Foto Reuters

Foto: Reuters

Jennifer Lopez bo v filmu, ki ga snema televizijska mreža HBO, upodobila Griseldo Blanco, zloglasno kraljico kolumbijskega mamilarskega kartela.

"Že dolga leta me fascinira življenje te skorumpirane in zapletene ženske," je  ob napovedi snemanja filma dejala Jennifer Lopez. Ta "zapletena" ženska je Griselda Blanco, tako imenovana "kokainska botra" in najmočnejša članica zloglasnega medellinskega kartela, za katero je mogoče uporabiti še marsikateri drug pridevnik.

Prvi umor že pri 11 letih

Zgodb o življenju in delu Blancove je ogromno, med drugim kroži legenda, da je svoj prvi umor zagrešila že pri 11 letih, ko je sodelovala pri ugrabitvi. Sredi 70. let prejšnjega stoletja je njena mamilarska združba s preprodajo kokaina zaslužila že okoli 80 milijonov dolarjev na mesec, Blancova pa je bila v svoji "karieri" odgovorna za vsaj kakšnih 200 umorov, povezanih s preprodajo.

Umrla je tako, kot je živela – ustrelil jo je neznani morilec na motorju

Ob mamilarskih poslih je Blancova slovela tudi kot nevarna ljubimka. Že kot najstnica naj bi ubila svojega prvega ljubimca, nekaj let po ločitvi od prvega moža pa je naročila tudi njegov umor. Svojega drugega moža je ustrelila kar sama, umorjen pa je bil tudi njen tretji mož – kdo je bil morilec, ni znano. Med njene ljubimce sicer uvrščajo tudi najzloglasnejšega kolumbijskega preprodajalca kokaina Pabla Escobarja.

Po televizijskem Escobarju še televizijska Griselda

Prav Escobar je pred kratkim že dobil svojo ekranizacijo, Netflix je o njegovem življenju posnel serijo Narcos, katere druga sezona bo premiero doživela v začetku septembra.

Kdaj bo na ogled film o črni vdovi Griseldi, še ni znano, vsekakor pa bo morala Lopezova zanjo temeljito spremeniti svoj videz – debelušna Griselda Blanco je bila namreč daleč od latino lepotice, kakršna je Jennifer Lopez.

Ne spreglejte