Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2013,
14.16

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Društvo oblikovalcev Slovenije

Sreda, 2. 10. 2013, 14.16

6 let, 1 mesec

Predstavljamo najlepše razstavne prostore letošnjega Ambienta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Na pohištvenem sejmu Ambient vsako leto izberejo tudi najlepše razstavne prostore, tiste, ki so zasnovani najbolj inovativno in estetsko dovršeno.

Na sejemskih predstavitvah je zelo pomembno, kako zasnuješ svoj razstavni prostor, saj se z njim predstaviš obiskovalcem in se po njem tudi razlikuješ od konkurenčnih podjetij. Na pohištvenem sejmu Ambient vsako leto izberejo tudi najlepše razstavne prostore prav z namenom, da bi razstavljavci dobro razmislili o svojem sejemskem prostoru ter bili karseda inovativni in kreativni.

Letošnjo žirijo, ki je izbrala tri najlepše razstavne prostore 24. pohištvenega sejma Ambient, so sestavljali Mladen Treppo, Jani Bavčer in Damijan Uršič. Nagrade so enakovredne.

Strle svetila

Med vsemi razstavljavci – letos jih je kar 209 – precej izstopa razstavni prostor podjetja Strle svetila, ki so ga ustvarili v črnem kubusu, nekakšni mali bivanjski enoti, na strehi katere kraljuje znamenita Moooijeva svetilka – konj. Julija Zornik Strle, ki je prostorsko predstavitev tudi zasnovala, nam je povedala, da so si sejemsko predstavitev zamislili kot stanovanje v malem. "V njem pomembno vlogo igra svetloba, prostor je osvetljen z LED-diodami. Poudarili smo dve znamki, Moooi in Modular, razstavili pa smo še nekaj kultnih kosov, recimo svetilko Lolita oblikovalke Nike Zupanc." Komisija je prvo nagrado utemeljila z naslednjimi besedami: "Razstavni prostor je domiselno oblikovan. Likovno in povedno je bogat in izraža filozofijo in vizijo podjetja, posvečenega dobremu oblikovanju. Z izborom vrhunsko oblikovanih izdelkov je ustvaril ambientalno zgodbo preteklosti in prihodnosti."

Društvo oblikovalcev Slovenije

Nagrado v kategoriji Najlepši razstavni prostor si je prislužilo tudi Društvo oblikovalcev Slovenije (DOS). Glede na to, da njihovo predstavitev sestavlja raznolika bera številnih oblikovalcev, so ploščadi z izdelki povezali na zanimiv način – nad njimi bdi okostje, scenski element iz ene od gledaliških predstav. Z besedami komisije: "S svojo enostavno in čisto postavitvijo v odprtem prostoru obvladuje in označuje impozanten viseči skelet. Razporeditev je pregledna in nazorno prikaže izdelke članov DOS."

Podjetje Pro-tim za Cubit

Tretjo nagrado pa so si prislužili v podjetju Pro-tim, ki je Cubit, modularno stensko regalno enoto, predstavilo ob dolgi stenski niši. Komisija je njihov razstavni prostor ocenila takole: "Na likovno zanimiv in razstavljenemu objektu primeren način prikaže možnosti sestave modularnega kasetnega sistema."

Ne spreglejte