Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2010,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 7. 1. 2010, 12.14

8 let

Ogledalo - aspirin feng šuija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V feng šuiju ogledalo zavzema posebno mesto, saj lahko energijo veže nase in jo preusmerja.

Lepo uokvirjena ogledala lahko opazno dvignejo energijo in razpoloženje v prostoru in tudi feng šui trdi, da so ogledala zelo močen "pripomoček" za povišanje ravni energije.

Feng šui ogledala opisuje tudi kot zdravitelje, ki popravljajo škodljive vplive iz okolice in kot pripomočke, s katerimi se veča pozitivna energija v posameznem delu stanovanja. So kot aspirin za glavobole.

Kje ogledala ne smejo biti? - Nasproti postelje ali nasproti vhodnih vrat. Ogledala ne postavljajte točno nasproti vhodnih vrat, ker se bo vsa energija odbila od njega in šla nazaj iz prostora. Prav tako naj bo čim dlje od vhodnih vrat, kot je le možno. - Ogledalo naj ne bo nasproti štedilnika, ki predstavlja izredno močno energijo ognja, njeno podvajanje pa se prav tako ne priporoča. - Ogledal ne postavljajte na jug, ker je to stran neba, ki predstavlja ogenj, ogledalo pa je element vode. Zato je primerno, da ga postavite na sever, vzhod ali jugovzhod. - Slab položaj za ogledalo je tudi nasproti straniščne školjke in koša za odpadke, saj se tako podvaja negativna, odpadna energija. - Na notranja vrata garderobne omare ogledalo pritrdite le v primeru, da imate v omari red. Sicer se bo podvajal nered, česar pa nočete. - V prenatrpani sobi ogledalo ni dobra izbira, saj se bo prenatrpanost le še povečala, popolnoma prazna soba pa tudi ni rešitev, ker se bo povečal tudi občutek praznine.

Ogledalo mora biti dovolj veliko, nepoškodovano in iz enega kosa. Zelo primerna so velika ogledala, v katerih se lahko vidite od glave do pet. Postavite jih na pravo višino, da vam ne "odreže" dela glave ali nog. Ogledalo naj bo v enem kosu in naj ne bo razdeljeno na več delov.

Ogledalo okvirite. Lahko je lesen, srebrn ali zlat, važno je, da poveča dekorativnost samih ogledal. Če pa res želite ogledalo brez okvirja, naj ima vsaj dobro obrušene robove.

Ogledalo je priporočljivo postaviti nasproti nečesa, kar ima za vas posebno vrednost in je za vas zelo pomembno. Postavite lepo uokvirjeno ogledalo nasproti nečesa, kar za vas simbolizira obilje, saj se bo le-to še povečevalo.

Upoštevajte pravilo, da se v ogledalu ne sme videti vrat, oken in energetskega nereda ter nobena druge neurejene reči, ki je v bližini, ker ogledalo vse prisotno podvoji!

A na koncu vsega pustite domišljiji prosto pot in za dekoriranje stanovanja uporabite svojo glavo in tisto, kar vam in vašemu stanovanju najbolj ustreza, da se boste v svojem domovanju počutili najbolje.

Ne spreglejte