Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2015,
13.31

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 7. 4. 2015, 13.31

6 let, 7 mesecev

Kako je videti tvoja pisarna, če delaš pri Facebooku?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaposleni pri Facebooku so se preselili na novo lokacijo in v novo zgradbo, ki je na prvi pogled videti kot veliko otroško zabavišče. Vse za to, da bi se zaposleni dobro počutili.

Uprava podjetja Facebook se je z 2800 zaposlenimi preselila v Manio Park v Kaliforniji. Novo stavbo, ki bo s staro povezana s predorom, je zasnoval arhitekt Frank Gehry, ki mu je slavo med drugim prinesel projekt muzeja Guggenheim v Bilbau in koncertne dvorane Walt Disney.

Glavna ideja pri nastajanju kampusa Silicon Valley je bila oblikovati optimalni delovni prostor, v katerem v skupni ogromni sobi lahko hkrati dela več kot tisoč ljudi.

Tako so nastali prostori, ki se raztezajo na 40 tisoč kvadratnih metrih in so največji primer odprtih prostorov na svetu.

4.5 Tons #mpk20

A photo posted by Jason Wu (@mistercheeese) on

Ustanovitelj in izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg je na svoji Facebook strani opisal, kaj so si predstavljali v novi stavbi in kaj so dobili: "Naš cilj je bil ustvariti popoln prostor, da bi lahko v njem skupaj delovala naša ekipa. Želeli smo prostor, ki bi ustvarjal občutek povezanosti in skupnosti, kot poskušamo doseči z našimi storitvi po vsem svetu."

"Da bi nam to uspelo, smo ustvarili največji odprti tloris na svetu, vse je ena soba, v kateri lahko dela tisoče ljudi. Obstaja tudi precej majhnih prostorov, v katerih lahko prav tako delajo ljudje skupaj. Vse je narejeno tako, da se lahko vsi prosto gibajo in sodelujejo z vsakim. Na strehi, veliki 3600 kvadratnih metrov, je veliko sprehajalnih poti in prostorov za sedenje, kot tudi za delo.

Post-meeting reprieve. #mpk20

A photo posted by Jason Wu (@mistercheeese) on

Stavba je zelo preprosta in nič posebnega, namerno. Želimo, da se naša stavba počuti kot nedokončano delo. Ko stopiš v našo stavbo, želimo, da občutiš, koliko je še za narediti in kako je naše poslanstvo povezati svet."

V nedavnem intervjuju za časopis Business Insider je arhitekt Frank Gehry dodal: "Od vsega začetka je Mark želel prostor, ki je bil skromen in stroškovno učinkovit. Želel je, da bi bila stavba preprosta."

#mpk20 new campus by Frank #Gehry

A photo posted by @franckds on

Ker je Facebook idejni začetnik družbenih omrežij, je njihova služba za odnose z javnostmi odločila, da bodo na poseben način promovirali svojo novo stavbo. Odločili so se, da bodo s projektom z imenom MPK20 uporabnike Instagrama povabili, da fotografirajo moderne prostore in svoje fotografije delijo na družbenih omrežjih.

Sprehodite se skozi kreativne prostore Facebook stavbe!

Facebook #mpk20

A photo posted by Beilie (@beilie) on

Facebook Wall at the new campus #facebook #california #mpk20

A photo posted by zohebh (@zohebh) on

On the roof of new building. Just a garden. #MPK20

A photo posted by Chang Cheng (@chengc03) on

#Facebook-kantoor #FrankGehry #SiliconValley #MPK20

A photo posted by de Architect (@dearchitectnl) on

#MPK20

A photo posted by Chang Cheng (@chengc03) on

#facebook #art #fbair #mpk20

A photo posted by @photokro on

Ne spreglejte