Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2018,
22.11

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

bob Carrie Russell olimpijske igre Pjongčang 2018

Sreda, 14. 2. 2018, 22.11

6 let, 2 meseca

Trenerka odšla

Zaplet v jamajški bob ekipi. Bo ostala brez nastopa na OI?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Jazmine Fenlator-Victorian  Carrie Russell | Foto Reuters

Foto: Reuters

Jamajška ženska ekipa v bobu je nekaj dni pred nastopom na olimpijskih igrah v Pjongčangu ostala brez trenerke. Nastop Jamajčank je zdaj pod vprašajem, saj je Nemka Sandra Kiriasis lastnica boba, s katerim naj bi se tekmovalki spustili po stezi.

"Globoko smo razočarani nad njeno odločitvijo, da zapusti program. Zahvaljujemo se ji za njen neprecenljiv prispevek k prvemu nastopu jamajške ženske ekipe v bobu na olimpijskih igrah," se glasi uradno sporočilo Jamajške zveze za bob in skeleton (JBSF).

Predsednik JBSF Christian Stokes je bil v izjavi za medije malo manj takten: "Gospa je bila izjemno destruktivna sila v ekipi. Zdaj, ko ni več del ekipe, je sinergija veliko boljša, napetosti so se zmanjšale, športnici pa se lahko zdaj skoncentrirata v veliko bolj zdravem okolju."

Tukaj ni boginj

"Imamo našega visoko učinkovitega direktorja Joa Manninga in trenerja Dudleyja Stokesa, ki sta bila z ekipo vso sezono in sta zaslužna za dosežke, tako da so se stvari po njenem odhodu samo izboljšale," je nadaljeval Stokes. "Če prideš v ekipo, moraš biti ekipni igralec. Tukaj ni bogov in boginj," je dodal po navedbah časnika Guardian.

Sandra Kiriasis še ni bila tako razočarana. | Foto: Reuters Sandra Kiriasis še ni bila tako razočarana. Foto: Reuters

Še nikoli tako razočarana

Po poročanju BBC je Kiriasisova, ki je lastnica boba, s katerim naj bi nastopili Jamajčanki, odšla, ko naj bi spremenili njeno vlogo v ekipi. "Nikoli še nisem bila tako razočarana v tem športu, v svojem življenju," je povedala nekdanja olimpijska, svetovna in evropska prvakinja. "Športnici sta mi povedali, da ne razumeta, zakaj se je to zgodilo, saj nimata težav z mano in imamo dober odnos," je dodala.

Jamajška ženska ekipa v bobu na olimpijskih igrah v Pjongčangu je pritegnila precej pozornosti, podobno kot nastop jamajške moške ekipe v bobu na olimpijskih igrah v Calgaryju leta 1988, po katerem so posneli filmsko uspešnico Ledene steze.

Jazmine Fenlator-Victorian in Carrie Russell bosta prvi Jamajčanki, ki bosta nastopili na zimskih olimpijskih igrah.

Ne spreglejte