Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 2. 2022,
6.35

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

10

Natisni članek

Peking 2022 Peking 2022 zimske olimpijske igre Peking 2022 zimske olimpijske igre Urška Pribošič

Sobota, 5. 2. 2022, 6.35

2 leti, 2 meseca

ZOI, Snežni park

Urška Pribošič prvo tekmo končala v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

10

Urška Pribošič | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska deskarka Urška Pribošič je v kvalifikacijah v snežnem parku osvojila 24. mesto med 28 uvrščenimi in se ni uvrstila v finale najboljše dvanajsterice. Predvideno je, da bo tekmovala še v akrobatskih skokih.

Urša Bogataj Nika Križnar
Sportal Zgodovinski dan za slovenske skoke: dvojna medalja Urše Bogataj in Nike Križnar!

Enaintridesetletna Blejka Urška Pribošič je zbrala 32 točk. V prvem nastopu je bila s 27,48 točke 23., v drugem, ko je padla pri zadnjem skoku, pa je z 32 točkami zasedla 21. mesto. "To so moje prve, zelo posebne olimpijske igre, zaenkrat je bilo kar stresno. Trenutno sem zelo vesela, da sem odvozila tole tekmo, sicer se ni izšla po načrtu. Proga je bila tehnično zelo zahtevna, veter nam tudi psihično ni kaj dosti pomagal. Čez nekaj dni imam naslednjo tekmo, tako da upam, da bo šlo bolje," je dejala 31-letnica.

Urška Pribošič | Foto: Reuters Urška Pribošič Foto: Reuters "Pri prvi vožnji sem narobe ocenila hitrost in sem šla predaleč, zaradi česar nisem mogla pristati. Pri drugi vožnji pa sem se pri predzadnjem objektu prerotirala, tako da sem se morala vmes obrniti. Osredotočenosti za zadnji skok ni bilo več, padla sem in zdaj je, kar je," je še opisala svoji vožnji. Bi se lahko uvrstila v finale, če napake predvsem v boljši zadnji vožnji ne bi bilo? "Ne vem, mogoče. Mislim, da bi bilo ravno nekje na meji. Veliko tekmovalk je padlo, kar pove, da je zahteven park."

Razmere ji niso bile ravno po godu pri -17 stopinjah Celzija, občutek mraza pa je ob vetru še toliko hujši. "Led je bil dobesedno prebit," je v smehu ob omembi razmer dejala slovenska deskarka in se obrnila proti naslednji tekmi, ki sledi v big airu. "V bistvu mi je bila ta disciplina bolj stresna kot big air, ki sledi. Zelo mi je odleglo in res se veselim selitve v Peking, kjer bo tudi bolj prijetno že zaradi vremena, veliko topleje. Tudi skok poznam od prej," je dejala.

Zlato na Novo Zelandijo

Najboljša je bila Novozelandka Zoi Sadowski Synnott s 86,75 točke, ki jih je dosegla v drugem poskusu, v prvem je bila tretja. Na prejšnjih OI v Južni Koreji je bila bronasta v akrobatskih skokih in 13. v snežnem parku. V slednji disciplini je dvakratna svetovna prvakinja (2019 in 2021). Drugo mesto v kvalifikacijah je z 81,45 točke pripadlo Japonki Kokomo Murase, tretje pa Finki Enni Rukajärvi (78,83), bronasti s prejšnjih iger in srebrni z iger 2014.

Ne spreglejte