Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
8. 2. 2013,
12.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze

Petek, 8. 2. 2013, 12.33

8 let, 1 mesec

Z eno besedo – šampionka!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ne glede na to, v kakšno smer se bo razpletalo svetovno prvenstvo in nato nadaljevanje svetovnega pokala, je Tina Maze v očeh tekmic že prva junakinja sezone.

Novinarji, ki poročajo s svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Schladmingu, pri slovenskih sogovornikih vsakodnevno hlastajo za dodatnimi informacijami, s katerimi bi obogatili svoje zapise o nesporni prvi dami svetovnega pokala Tini Maze. Do slednje neizmerno spoštovanje gojijo tudi konkurentke. A čeprav je seveda kot na dlani, da bi o tekmovalki, ki ima po dobrih 70 odstotkih sezone kar 888 točk prednosti pred prvo zasledovalko in si bo, kot vse kaže, že krepko pred zadnjimi tekmami zagotovila veliki kristalni globus, le težko govorile z negativnim prizvokom, pa pri komentarjih izstopa predvsem navdušenje nad vztrajnostjo. ''Kot bi vsa ta leta čakala, da se bo vse poklopilo. Šampionka. Preprosto,'' pravi Maria Höfl-Riesch, edina smučarka, ki je v zadnjih petih letih uspela ugnati Lindsey Vonn. ''Pri Tini se letos ustvarja občutek, da ni meja. Je izjemno močna, tako v glavi kot tudi telesu. Hitro je ujela tudi šampionski ritem, ki ga ohranja z zgolj sila redkimi slabimi trenutki. Takšna serija je prava redkost. Navdušena sem nad njeno samozavestjo,'' priznava visoka Bavarka.

Z veliko mero spoštovanja o Mazejevi govori tudi še vedno aktualna svetovna prvakinja v smuku Elisabeth Görgl, ki v Črnjankini družbi tekmuje večji del svoje kariere. V Superveleslalomu ji je krono že predala. Se lahko podobno zgodi še v smuku? ''Zakaj pa ne?! Pripravljena je tako dobro, da lahko zmaga na prav vsaki tekmi. Dvomim sicer, da ji bo uspelo. A že dejstvo, da se pogovarjamo o tem, govori o njeni kakovosti. Sicer pa bi za Tino dejala, da je odlična smučarka ter zelo prijetna oseba,'' pravi izkušena Avstrijka.

Z nekoliko drugačnimi očmi pa na vsestransko Slovenko gledajo mlajše smučarke. Tina Weirather tako celo priznava, da se skuša po njen zgledovati. ''Izpostavila bi njeno vrhunskost v vseh disciplinah. Sledim njenemu smučanju, obenem pa se navdušujem nad njeno psihološko pripravljenostjo,'' pravi 23-letna hčerka Hartija Weiratherja in Hanni Wenzel.

Ne spreglejte