Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
27. 12. 2012,
16.48

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ana Drev

Četrtek, 27. 12. 2012, 16.48

8 let, 1 mesec

VIDEO: Ana Drev: Do najboljših mi še veliko manjka

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ana Drev, resda v senci rojakinje Tine Maze, je na dobri poti, da vknjiži svojo najboljšo sezono v smučarskem svetovnem pokalu.

Ker je Tina Maze na dosedanjih petih veleslalomih sezone zabeležila kar štiri zmage in ob tem še eno tretje mesto, je marsikateri bežni opazovalec ''belega cirkusa'' spregledal, da se je v ozadju velik rezultatski preboj posrečil Ani Drev. Zadnji nastop v Aareju ji resda ni najbolj uspel, vseeno pa z rednim uvrščanjem med dobitnice točk, od tega tremi uvrstitvami med petnajsterico, popravlja vtis, ki ga je pustila v minulih sezonah. ''Od meseca maja naprej sem čutila, da se stvari premikajo v pravo smer. Pravo potrditev so dale še tekme. Veseli me predvsem, da sem bila konkurenčna na različnih postavitvah in podlagah. To je odraz moje stabilnosti in samozavesti. Konstantnost mi veliko pomeni. Moji najboljši rezultati niso več prebliski,'' je oceni o ''skrajnem času za vrnitev in preboj'' prikimala 27-letnica iz Šmartnega ob Paki, ki sicer vztraja pri svojem prvotnem cilju sezone, uvrstitvi v veliki finale svetovnega pokala, a ob tem le priznava, da so ji dosedanji nastopi vlili kar nekaj samozavesti in vsaj podzavestno povečali rezultatski apetit.

A čeprav je bila v Courchevelu že deseta, na posameznih odsekih dosedanjih tekem pa konkurenčna celo najboljšim, vendarle ocenjuje, da je vrzel, ki ločuje tretjo in denimo deseto, izjemno velika in globoka. ''Za skok na stopničke je treba dati še precej več. Sem realna. Do najboljših mi manjka zelo veliko. Ocenjujem, da sem zelo napredovala, a za še vidnejše uvrstitve bo treba premagati še veliko stopnic,'' razmišlja Drevova, ki s pridom izkorišča svoje bogato smučarsko znanje , ki na novih smučeh prihaja veliko bolj do izraza.

Vseeno meni, da so nekatere tekmice preskok na nove smuči izkoristile še precej bolj očitno. ''Kar nekaj smučark je bilo v minulih sezonah blizu najboljšim, a so se z novimi smučmi oddaljile. Zdaj ni več dovolj, da zgolj nastaviš smuči pred zavojem. V zavoje je treba vložiti precej več in 'priganjati' smuči,'' pravi druga najboljša slovenska smučarka, ki razloge za svoje boljše rezultate išče tudi v dejstvo, da se je otresla zdravstvenih težav, hkrati pa je imela srečno roko še pri proizvajalcu smuči. Pred novo zimo je namreč z Elanovih prestopila na Völklove smuči. ''Verjamem, da bi do tega napredka prišlo že prej, če se ne bi v reprezentanci vsako leto odločili za zamenjavo trenerja. Da ne bo pomote, nobenemu predhodniku ne očitam dela. Dejstvo pa je, da svojega dela niso mogli dokončati. Prišli so do določene točke, nato je prišel nov trener. Sam sem imel to možnost, da sem lahko letos gradil na minuli sezoni, dvigoval kakovost in odpravljal napake. V Aninem primer se to najbolj pozna. Verjamem, da bo podobno tudi pri ostalih dekletih. Dolgoročno načrtovanje je osnova našega dela,'' pa je Anin napredek komentiral trener tehnične vrste Denis Šteharnik.

Drevova ima v Semmeringu lepo priložnost, da še pred skokom v novo leto poskrbi za svoj točkovni rekord. Na svojem računu ima trenutno 82 točk, v svoji najboljši sezoni, 2007/08, pa jih je osvojila 86. Ta meja tokrat ne bi smela biti vprašljiva, saj meri precej višje. ''Zadovoljna bom s petnajsterico. Če bom boljša, bom še toliko bolj vesela,'' pravi Ana, ki ob zadovoljstvu nad svojimi rezultati z navdušenjem spremlja tudi izjemne predstave Tine Maze. Ob tem obžaluje, da s taborom slovite rojakinje preostali del reprezentance nima čvrstejše komunikacijske vezi. ''Tina je na vrhunski ravni, tako kot celotna njena ekipa. Informacije o progi bi bile seveda zelo dobrodošle. A s tem se ne obremenjujem. Navsezadnje ne gre za nekaj, kar bi imela, pa bi mi nato odvzeli. Zanašam se na podatke svojih trenerjev,'' pravi Drevova in ob tem priznava, da doslej te svoje želje še ni delila z nadrejenimi.

Ne spreglejte