Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
4. 2. 2019,
13.35

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

4

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc Gorazd Bertoncelj

Ponedeljek, 4. 2. 2019, 13.35

5 let, 3 mesece

Timi Zajc bo po zmagi v Oberstdorfu dobil nekaj počitka

Trije razlogi so, zakaj junak Timi Zajc ostaja doma, Peter Prevc spet v pogonu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,64

4

Timi Zajc | Timi Zajc je z zmago v Oberstdorfu razveselil slovenske ljubitelje skokov oziroma poletov. | Foto Sportida

Timi Zajc je z zmago v Oberstdorfu razveselil slovenske ljubitelje skokov oziroma poletov.

Foto: Sportida

Slovenija je v petek pozdravila 13. skakalca, ki je zmagal v svetovnem pokalu. Timi Zajc se je na letalnici v Oberstdorfu podpisal pod veliki uspeh. A bo dobil nekaj počitka, kot pravi glavni trener Gorazd Bertoncelj. Zato pa se v karavano svetovnega pokala vrača Peter Prevc.

Timi Zajc je v petek sploh prvič stopil na letalnico. Pri vsega 18 letih pa je že prvi dan spisal zgodovino. Po prvi seriji še ni kazalo na veliko zmagoslavje, saj je bil šesti. A je v drugo z izjemnim poletom za vse postavil previsoko letvico. In gledalci ob letalnici Heini Klopfer v Oberstdorfu so lahko njemu v čast poslušali Zdravljico.

"Pred prvo tekmo smo vedeli, da je lahko Timi zelo močan na letalnicah. Ob njegovem krstu je že prišla zmaga. Bili smo veseli. Lahko rečem, da se nam je odvalil kamen od srca. To je bila prva zmaga tudi za strokovno vodstvo. Za vse nas je to pomemben korak naprej," je ob prihodu v Slovenijo dejal glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Matti Nykanen
Sportal Umrl je legendarni smučarski skakalec Matti Nykänen

Vodstvo se je odločilo, da bo Timi doma treniral, se odpočil in preizkusil novo opremo

V čast Timijeve zmage je bila sklicana posebna novinarska konferenca, na kateri je prejel tudi torto in penino. A s slednjo niso nazdravljali, saj v skakalnem svetu danes ni čas za slavje. Zgodaj zjutraj je namreč odjeknila novica o smrti skakalne legende Mattija Nykänena.

Torta za Timija Zajca

Pravzaprav Timi ni poskusil nobenega darila, saj se tudi torte ni dotaknil. "Nisem je pojedel. Doma me čaka kosilo," se je zasmejal Zajc.

In doma bo ostal nekoliko dlje časa kot njegovi reprezentančni kolegi. Strokovno vodstvo ga bo pustilo v Sloveniji, prav tako Domna Prevca. Pri Timiju je razlog razumljiv: "Potrebuje počitek. Za njim je zelo naporna sezona. Drugi razlog je, da bo osvežil tehniko in kondicijo. Tretji, da bo preizkusil tekmovalno opremo."

"Zajc: Upam, da bom letos številko na smučeh še prečrtal"

Veliko zmagoslavje Timija Zajca. | Foto: Sportida Veliko zmagoslavje Timija Zajca. Foto: Sportida V svetovni pokal se bo vrnil v Willingen, ki bo zadnje prizorišče pred svetovnim prvenstvom v Seefeldu. Le Zajc ima izpolnjene pogoje za odhod v Avstrijo, medtem ko bo preostale potnike za odhod na Tirolsko prvi mož stroke določil po prihodu iz Willingena. A je nekako videti, da bosta potovala še Domen Prevc in Anže Lanišek, ki sta za Zajcem najvišje uvrščena v svetovnem pokalu.

"Za mano je naporen konec tedna. Predvsem v nedeljo sem bil že kar precej utrujen. V petek je bilo na letalnici naporno, saj smo imeli kar pet poletov in še zmagal sem. Utrujen sem bil. Se pa že veselim naslednjih poletov. Upam, da bom letos tisto številko na smučeh še prečrtal," je dejal slovenski junak.

Na smučko je namreč pisal najdaljše znamke, kot je to počel tudi njegov vzornik Gregor Schlierenzauer. Zadnja neprečrtana številka je ostala 233,5. Prav toliko metrov je poletel ob zadnjem petkovem poletu, ki mu je prinesel zmago.

Peter Prevc se vrača

Peter Prevc se podaja v boj za normo za svetovno prvenstvo. | Foto: Vid Ponikvar Peter Prevc se podaja v boj za normo za svetovno prvenstvo. Foto: Vid Ponikvar Naslednja postojanka v svetovnem pokalu je Lahti, kjer bo Bertoncelj s seboj odpeljal Anžeta Laniška, Žigo Jelarja, Jurija Tepeša, Anžeta Semeniča, Bora Pavlovčiča, Jerneja Damjana in Petra Prevca. Zadnji se po treningu tako vrača v karavano smučarskih skokov.

Morda bo pri zasuku v pozitivno smer pomagala nova frizura: "Včeraj sem bil pri frizerju, da se pripravim na nov teden in nove izzive," se je zasmejal, nato pa nekaj besed spregovoril o zadnjih treningih, potem ko je po Predazzu izpustil tekme svetovnega pokala in treniral doma. ''Ni se veliko dogajalo. Veliko sem bil na skakalnici, v telovadnici. Skoke sem nekako stabiliziral. Vrti me ne več," pravi Prevc, ki bo na naslednjih dveh postojankah lovil zadnji vlak za nastop na svetovnem prvenstvu v Seefeldu oziroma Innsbrucku, kjer bo na znamenitem Bergislu boj za odličja na večji napravi.

Ne spreglejte