Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
23. 12. 2016,
13.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi Zlata lisica

Petek, 23. 12. 2016, 13.40

6 let, 6 mesecev

Tina Maze in Andrea Massi skupaj v Maribor, nato pa …

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Čeprav je dogovor med pravnim zastopnikom Tine Maze in Smučarsko zvezo Slovenije rešil vprašanje (ne)nastopanja olimpijske prvakinje na Zlati lisici, postaja vse bolj jasno, da bo nedavno odprta fronta pustila posledice tudi po mariborski tekmi.

Tina Maze bo očitno vendarle vknjižila 401. in obenem zadnji nastop v svetovnem pokalu. | Foto: Sportida Tina Maze bo očitno vendarle vknjižila 401. in obenem zadnji nastop v svetovnem pokalu. Foto: Sportida

Ko je odvetnik Andrej Terpin v četrtek segel v roke Barbari Kürner Čad, ki rešuje s pravnim znanjem podhranjeno Smučarsko zvezo Slovenije, je izrecno poudaril, da sta obe strani skupni jezik našli le o nastopu najboljše slovenske smučarke vseh časov Tine Maze na veleslalomu svetovnega pokala v Mariboru.

Naj spomnimo, Mazejeva se bo 7. januarja v dresu brez pokroviteljev Smučarske zveze Slovenije in posledično brez kakršnegakoli denarnega nakazila spustila po pohorski strmini. Po vsej verjetnosti s številko 32, takoj za Ilko Štuhec.

Tretji tek  Andrea Massi | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Mazejevi bo na zadnji tekmi bleščeče kariere ob strani stal tudi Andrea Massi, sicer zunanji svetovalec SZS. Ob snovanju načrtov za zadnje priprave sicer ne skriva razočaranja nad ravnanjem SZS, ki je javnost obvestila o "zahtevanih 90 tisoč evrih", in tudi poročanjem medijev.

"Res je, gospod Terpin se je s SZS dogovoril le o Tininem nastopu v Mariboru," pravi Massi, ki je pred tednom sam postavil pod vprašaj tudi nadaljnje sodelovanje s SZS, ko je poudaril: "Direktor Križan ali jaz!"

"V 14 letih sem ogromno storil za slovensko smučanje in delal zelo pošteno, zato imam čisto vest. Vsakemu lahko pogledam v oči. Prav zaradi tega ne razumem avtogola SZS. Posledice sledijo … Verjemite mi, da ne bodo majhne. Storjena škoda je namreč velika. Ne bom dovolil, da zveza črni moje ime v relativno majhnem smučarskem svetu. Govorice so se hitro razširile, zato je moja nadaljnja kariera zanesljivo omejena," svati Massi, medtem ko pa pri SZS nadaljnjih korakov ne želijo komentirati.
Preberite še:

Prednovoletni trening v Mariboru?  Tina Maze bo kmalu prečkala ciljno črto. | Foto: Sportida Tina Maze bo kmalu prečkala ciljno črto. Foto: Sportida

Izpod Pohorja medtem prihajajo spodbudne vesti o pripravah na Zlato lisico. Priprave se namreč po večdnevnem zasneževanju selijo v fazo razgrnitve snega po celotni progi. Ta naj bi bila že v nedeljo na voljo za rekreativno smučanje. Še pred novim letom pa naj bi tam vadile tako članice slovenske reprezentance kot tudi Tina Maze.

"Smo v stikih. A Tino zanima le smučanje na tekmovalni podlagi. Teren namreč že tako ali tako dobro pozna," poudarja Massi in dodaja, da je enotedenska negotovost zaradi spora s SZS močno vplivala tudi na Tinin trening. "Tekmovalkin odziv je bil nekaj dni tako slab, da ni odšla na trening v Val Gardeni, čeprav je bila proga zagotovljena," odgovarja dolgoletni šef ekipe Tine Maze.

Nova kariera Tina Maze

Črnjanka je sicer že v letu tekmovalnega premora dodobra zakorakala na novo življenjsko pot. Še naprej sodeluje s Stöcklijem, Milko in Slovensko turistično organizacijo. Njen vse tesnejši partner postaja Eurosport, kjer bo delovala kot strokovna komentatorka. Sodelovala bo še z nekaj podjetji (Fila, Zlatarna Celje …), ne izključuje pa niti selitve v Švico.
Ne spreglejte