Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
7. 6. 2011,
17.06

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bernard Vajdič SZS Makedonija

Torek, 7. 6. 2011, 17.06

3 leta

SZS odgovarja: Vajdič ni predložil dokazil

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Smučarski zvezi Slovenije so se z obrazložitvijo ravnanja v primeru prestopa Bernarda Vajdiča v makedonske vrste odzvali na smučarjevo izjavo o preskromni podpori.

Dan potem ko je postalo dokončno jasno, da dolgoletni reprezentant Bernard Vajdič po izpadu iz slovenske izbrane vrste v novi sezoni zanesljivo ne bo branil makedonskih barv, se je v uradnem sporočilu za javnost primera dotaknila še Smučarska Zveza Slovenije. Slednja se je oklenila uradnih pogojev za prestop, ki jih zahteva FIS, in navedla, da Velenjčan ob vlogi ni predložil ustrezne dokumentacije. Člani IO SZS naj bi bili zgolj ustno seznanjeni z Vajdičevo željo in sklepom alpskega zbora, da prestopu v primeru izpolnjenih pogojev ne nasprotuje.

''Tudi predsednik SZS, g. Tomaž Lovše, ni nasprotoval prestopu, v kolikor bi Bernard Vajdič predložil vse potrebne dokumente in potrdila, ki so za tak postopek potrebni,'' so zapisali pri krovni smučarski zvezi. Ob tem ni skrivnost, da gre pri ''manjkajočih'' dokumentih za potni list in predvsem za potrdilo o neprekinjenem bivanju v dolžini vsaj dveh let v državi, v katero želi tekmovalec prestopiti, v Vajdičevem primeru Makedonijo.

Slalomski specialist, ki je v ponedeljek dokončno uvidel, da se mu ekspresna selitev, s katero bi skušal svojo kariero podaljšati do Sočija 2014, ne bo posrečila, pojasnilo SZS označuje za izgovor in dodaja, da bi vse potrebne dokumente, vključno s soglasjem obeh nacionalnih zvez, do katerega sicer naposled ni prišel, predal ustreznemu telesu Mednarodne smučarske zveze. Njegov primer tako, kot vse kaže, ne bo prišel niti do te točke, kar hkrati verjetno tudi pomeni, da bo Vajdič tekmovalne smuči prisiljen postaviti v kot. Čeprav sam priznava, da se precejšnje verjetnosti tega scenarija zaveda in razmišlja o novi službi, pa tekmovalne upokojitve pred vnovičnim sestankom z Makedonci vendarle še ne želi naznaniti.

Ne spreglejte