Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 2. 2017,
15.31

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5

1

Natisni članek

Klemen Kosi Miha Hrobat Rok Perko Boštjan Kline svetovno prvenstvo St. Moritz 2017 alpsko smučanje zimska rekreacija

Nedelja, 12. 2. 2017, 15.31

5 let, 5 mesecev

Svetovno prvenstvo, St. Moritz, smuk, moški

Švicarsko zmagoslavje, Kline za 15 stotink ob odličje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5

1

smuk moški | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu v Švici so po dekletih, pri katerih je slavila lka Štuhec, smukaška odličja razdelili tudi v moški konkurenci. Svetovni prvak je postal domačin Beat Feuz, drugi je bil Kanadčan Erik Guay, tretji pa Avstrijec Max Franz. Odlična vožnja je uspela Boštjanu Klinetu, ki je končal na sedmem mestu. Od zmagovalnega odra ga je ločilo le 15 stotink sekunde.

Najboljši smukači bi si morali kolajne okrog vratu nadeti že v soboto, a so se organizatorji po dvournem prestavljanju smuka le predali naravi. Pas megle, ki se je zadrževal nad progo, namreč ni dopuščal izvedbe varne smukaške tekme.

Megla je nagajala tudi danes, zato so organizatorji štart smuka prestavili na štart smukaškega dela alpske kombinacije. Smukači so posledično ostali brez spektakularnega začetnega prostega pada in še višjih hitrosti, kar pa ni zmotilo novega svetovnega prvaka v smuku Švicarja Beata Feuza. Na odru za zmagovalce sta se mu pridružila Kanadčan Erik Guay in Avstrijec Max Franz.

"Zmagati na domačem smuku pred domačimi navijači, je nekaj čudovitega in res si ne bi mogel želeti več. Tekma je bila napeta do konca, razlike so bile majhne in pravzaprav ni bilo izrazitih favoritov, saj bi pravzaprav vsak, ki je danes nastopil, lahko tudi zmagal. Zato sem še toliko bolj srečen, ker sem prav jaz bil tisti, ki je na koncu osvojil zlato kolajno," se je po naslovu svetovnega prvaka smejalo Feuzu.

Kline ni bil daleč od kolajn

Odlično se je s smukaško progo spopadel najboljši Slovenec Boštjan Kline, ki je ob prečkanju ciljne črte prevzel vodstvo, na koncu pa sedel sedmo mesto. Od zmagovalnega odra ga je ločilo le 15 stotink sekunde. Boštjan Kline je za zmagovalnim odrom zaostal le 15 stotink. | Foto: Reuters Boštjan Kline je za zmagovalnim odrom zaostal le 15 stotink. Foto: Reuters

''Zadovoljen sem z vožnjo, s samim pristopom in pripravo. Vmes sem naredil napako, ki me je zagotovo stala boljše uvrstitve, a tako je v športu in življenju, vsi delamo napake. Dobro je, da se zavedam, da jih lahko popravim, da lahko stvari izboljšam. Gremo naprej,'' je po nastopu dejal 25-letni Mariborčan in spregovoril še ob občutkih ob prihodu v cilj: ''Počutil sem se zelo dobro, želel sem se naužiti trenutka. Zelo lepo je videti zelene številke in enico na zaslonu, a vedel sem, da fantje še prihajajo, da bo težko priti na stopničke.''

Hrobat med petnajsterico

Miha Hrobat je končal na visokem 14. mestu. | Foto: Vid Ponikvar Miha Hrobat je končal na visokem 14. mestu. Foto: Vid Ponikvar

Izkazal se je tudi mladi Miha Hrobat in s pogumno vožnjo končal na 14. mestu. Za zmagovalcem je zaostal le za dobro sekundo. Še pol sekunde več zaostanka je pridelal 24. Klemen Kosi. Od Slovencev je nastopil še Rok Perko, ki se mu vožnja ni posrečila, z več kot tremi sekundami zaostanka je bil 38.

''Bilo je super, imel sem dober občutek, nisem pa vedel, da bom tako hiter. Ko sem prišel v cilj sem slišal ljudi, nisem pa bil prepričan, dokler se nisem obrnil,'' je svojo vožnjo na svetovnem prvenstvu kratko in jedrnato ocenil Hrobat.

Še alpska kombinacija, nato tehnične discipline

Ponedeljek bo v znamenju alpske kombinacije, ob 10. uri bo na sporedu smuk, ob 13. uri pa slalomom. To bo tudi zadnja hitra disciplina na prvenstvu. Nato bodo sledile še tehnične discipline.

Izidi:

1. Beat Feuz (Švi)                1:38,91

2. Erik Guay (Kan)                1:39,03  +0,12

3. Max Franz (Avt)                1:39,28  +0,37

4. Patrick Küng (Švi)             1:39,30  +0,39

  . Kjetil Jansrud (Nor)           1:39,30  +0,39

6. Alexander Aamodt Kilde (Nor)   1:39,40  +0,49

7. Boštjan Kline (Slo)            1:39,43  +0,52

8. Andreas Sander (Nem)           1:39,47  +0,56

9. Peter Fill (Ita)               1:39,56  +0,65

10. Brice Roger (Fra)              1:39,73  +0,82

...

14. Miha Hrobat (Slo)              1:39,97  +1,06

24. Klemen Kosi (Slo)              1:40,46  +1,55

38. Rok Perko (Slo)                1:42,06  +3,15

Ne spreglejte