Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 2. 2017,
14.16

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

smuk alpsko smučanje St. Moritz St. Moritz 2017 svetovno prvenstvo Boštjan Kline Klemen Kosi Rok Perko Miha Hrobat zimska rekreacija

Sobota, 11. 2. 2017, 14.16

5 let, 5 mesecev

Svetovno prvenstvo, St. Moritz, smuk (moški)

V St. Moritzu zmagala megla, smuk prestavljen na nedeljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Megla St. Moritz | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po petkovi ženski alpski kombinaciji bi morali v soboto na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu v Švici izpeljati moški smuk, a narava, natančneje megla, je organizatorjem preprečila izpeljavo tekme. V usodo so se vdali malce po 14. uri, potem ko so več kot dve uri čakali na izboljšanje vremena, a ga niso dočakali. Popoldan so odločili, da bodo moški smuk poskušali izpeljati v nedeljo ob 13.30. Ženski smuk, ki bi moral biti na sporedu v nedeljo ob 12. uri, se bo v nedeljo začel ob 11.15.

Smuk bi se moral na spektakularni progi Corviglia začeti ob 12. uri. Najprej je bil prestavljen za pol ure, nato se je žirija odločila, da bo zaradi vremenskih nevšečnosti počakala še pol ure. Ob 13. uri je ponovno prestavila štart na 13.45, a ni dočakala boljših razmer. Prav tako ne ob 14. uri, ko je žirija odločitev prestavila na 14.30, nato pa že ob 14.15 odločila, da je megleni pas na delu proge prenevaren za izvedbo tekme svetovnega prvenstva.

Megleni pas sredi smukaške proge v sicer sončnem St. Moritzu je preprečil izvedbo tekme. | Foto: Guliverimage/Getty Images Megleni pas sredi smukaške proge v sicer sončnem St. Moritzu je preprečil izvedbo tekme. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na štartu sobotnega smuka, na katerem bi moral naslov svetovnega prvaka braniti Patrick Küng, so bili prijavljeni tudi štirje Slovenci, a Boštjan Kline, Klemen Kosi, Rok Perko in Miha Hrobat bodo morali tako kot preostali na preizkušnjo še nekoliko počakati.

Organizatorji so odločili, da bodo oba smuka, tako ženski kot moški poskušali izpeljati v nedeljo. Prva bodo na progi dekleta (predviden začetek 11.15), moški pa naj bi s smukaško preizkušnjo začeli ob 13.30.

 

Ne spreglejte