Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 12. 2023,
11.50

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39

Natisni članek

poškodba smučarski skoki celinski pokal Sondre Ringen

Četrtek, 28. 12. 2023, 11.50

4 mesece

sondre ringen

Po grdem padcu se je iz bolnišnice oglasil nesrečni Norvežan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,39
Sondre Ringen | Sondre Ringen je v sredo grdo padel, a jo po prvih ocenah odnesel brez težjih poškodb. | Foto Guliverimage

Sondre Ringen je v sredo grdo padel, a jo po prvih ocenah odnesel brez težjih poškodb.

Foto: Guliverimage

"To ni bil konec leta, kakršnega sem si želel. A kljub temu sem imel precej sreče, le pretres možganov in boleče odrgnine obraza. Srečno mojim kolegom v Engelbergu in Oberstdrofu," je na družbenem omrežju zapisal norveški smučarski skakalec Sondre Ringen, ki je na sredini tekmi celinskega pokala grdo padel in obležal. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju.

Anders Haare
Sportal Zmaga Norvežanu, grd padec njegovega rojaka, Slovenci niso bili v ospredju

Prva serija sredine tekme celinskega pokala v Engelbergu je bila zaradi grdega padca Norvežana prekinjena skoraj 45 minut. Ringena so prepeljali v eno od bolnišnic, kjer so nadaljnji pregledi pokazali, da je utrpel močan pretres možganov in številne odrgnine, predvsem po obrazu, izognil pa se je drugim poškodbam.

Bali so se poškodbe vratu in hrbtenice

Nesrečni 27-letnik se je zvečer oglasil iz bolniške postelje in za norveški nrk.no priznal, da je imel precej sreče v nesreči, saj bi jo lahko odnesel precej huje.

Zlati orel novoletna turneja
Sportal Čas je za prvi vrhunec sezone

"Lahko bi se končalo precej huje, kot se je. Zdravstveno osebje se je balo tako zaradi morebitnih poškodb vratu kot hrbta. Na tekmah skokov se ne zgodi prav pogosto, da te odpelje helikopter in da je tekma prekinjena za 45 minut. Povedali so mi, da sem imel pretres možganov, po obrazu imam veliko ran. Vse skupaj je zelo boleče," pravi Ringen, ki ne ve, kaj je šlo ob pristanku narobe, niti se ne spomni skoka.

Sondre Ringen | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Zadnja stvar, ki se je spomnim, je, da sem čakal na dovoljenje za skok, nato pa bil v helikopterju. To je vse, česar se spomnim. Ogledal sem si videoposnetek skoka, ki je bil videti normalen, dokler ne izginem s posnetka in končam, kot končam."

Z glavo priletel ob snežno podlago

Nekaj več podrobnosti je imel norveški trener Sander Vossan Eriksen. "Slišal sem, da pri doskoku ni bil povsem osredotočen, da mu je odrezalo levo smučko in je z glavo priletel na tla. Bilo je zelo resno. Sam nisem videl padca, sem bil pa presenečen, ko ga po skoku ni bilo videti, da bi se odpeljal v iztek," je za nrk.no dejal Eriksen.

"Počutim se nesrečno, a na splošno mislim, da sem lahko res srečen, saj so se bali težjih poškodb," še pravi Ringen, ki naj bi danes zapustil bolnišnico, zvečer že odpotoval proti domovini in okrevanje nadaljeval v domači oskrbi.

V Engelbergu je danes na sporedu še ena posamična tekma celinskega pokala, v Oberstdorfu pa se začenja 72. novoletna turneja.

smučarski skoki, Zoran Zupančič
Sportal "Kot jaz poznam punce, so tukaj tri, ki bodo štartale na zmago"
Timi Zajc
Sportal Zajc ostaja optimističen
Ne spreglejte