Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2019,
11.57

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

Gorazd Bertoncelj smučarski skoki Saporo

Petek, 25. 1. 2019, 11.57

5 let, 3 mesece

Smučarski skoki, sapporo, kvalifikacije

Povratnik najboljši Slovenec, enemu spodletelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Stefan Kraft Wisla | Zmagovalec zadnje tekme v Zakopanah Stefan Kraft je dobil kvalifikacije na Japonskem. | Foto Sportida

Zmagovalec zadnje tekme v Zakopanah Stefan Kraft je dobil kvalifikacije na Japonskem.

Foto: Sportida

Skakalci so v zasneženem Sapporu opravili kvalifikacije za sobotno tekmo (8.00). Zmagovalec kvalifikacij je Avstrijec Stefan Kraft. V soboto bomo na delu videli pet od šestih Slovencev, saj je bil Tilen Bartol prekratek. Brez tekme je sicer ostalo le pet skakalcev. Najviše je od varovancev Gorazda Bertonclja končal povratnik v svetovnem pokalu Žiga Jelar, ki je bil 13. 

Smučarski skakalci so zbrani na otoku Hokkaido, kjer so zaradi sneženja uro pozneje, kot je bilo predvideno, že opravili kvalifikacije. Najbolje se je v spremenljivih razmerah znašel zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala Stefan Kraft, ki je končal na prvem mestu. Nedaleč za Avstrijcem (1,3 točke) sta končala Poljak Kamil Stoch in domači adut, vodilni v svetovnem pokalu Rjoju Kobajaši.

Jelar v soboto prvič v sezoni v svetovnem pokalu

Med 55 skakalci je nastopilo šest Slovencev. Peterica je bila uspešna. Še najbolje se je znašel Žiga Jelar, ki je z višjega zaletišča kot večina za njim pristal pri 126 metrih in končal kot 13., kar pomeni, da bo v soboto prvič v tej sezoni skakal na tekmi svetovnega pokala. Jelar se je namreč po poškodbi kolena vračal v celinskem pokalu. Po dobrih rezultatih na tekmah celinskega pokala si je prislužil mesto med Bertoncljevo šesterico.

Žiga Jelar, ki bo prvič v novi sezoni skakal v svetovnem pokalu, je bil v kvalifikacijah najboljši Slovenec. | Foto: Ana Kovač Žiga Jelar, ki bo prvič v novi sezoni skakal v svetovnem pokalu, je bil v kvalifikacijah najboljši Slovenec. Foto: Ana Kovač

Precej slabše je šlo preostalim slovenskim skakalcem. Domen Prevc (116,5 metra) je bil 27., Anže Lanišek (113) 29., Timi Zajc (112,5) 32., Anže Semenič (117) pa 38. Najslabše se je izšlo Tilnu Bartolu, ki je s 108 metrov dolgim skokom končal na 51. mestu in za 1,2 točke ostal brez sobotnega nastopa.

Povsem ga je polomil Norvežan Johann Andre Forfang, na 53. mestu je ostal brez sobotnega nastopa.

Na treningu najboljši Nemec 

Edino serijo za trening, ki so jo zaradi sneženja prestavili, je dobil Nemec Markus Eisenbichler s 125 metri, najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek s 117 metri na 15. mestu. 

V soboto nočna tekma

Sobotna tekma bo na sporedu ob 8. uri po slovenskem času. V nedeljo po urniku sledi še ena posamična tekma. Ob 1.00 kvalifikacije, uro zatem pa nov obračun 50-erice.

Sapporo, kvalifikacije:
 

Saporo, spored:

Petek, 25. januar
11.00 kvalifikacije

Sobota, 26. januar
7.00 poskusna serija
8.00 posamična tekma

Nedelja, 27. januar
1.00 kvalifikacije
2.00 posamična tekma

Preberite še:

 
David Siegel
Sportal Konec sezone za nesrečnega Nemca
Nika Križnar smučarski skoki
Sportal Križnarjeva peta na Japonskem, zmaga k severnim sosedom
Ne spreglejte