Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2024,
11.55

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,37

Natisni članek

Domen Prevc Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc skoki Planica Planica

Sobota, 23. 3. 2024, 11.55

1 mesec

Smučarski skoki, Planica, ekipna tekma (m)

Slovenci na koncu drugi, kaj je po hudem padcu povedal Timi Zajc?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,37
Slovenska ekipa, Planica 2024 | Slovenski skakalci so na ekipni tekmi zasedli drugo mesto. Timi Zajc je v prvi seriji nesrečno padel in bržkone že končal letošnjo sezono. | Foto Reuters

Slovenski skakalci so na ekipni tekmi zasedli drugo mesto. Timi Zajc je v prvi seriji nesrečno padel in bržkone že končal letošnjo sezono.

Foto: Reuters

Na Letalnici bratov Gorišek je bila na sporedu ekipna tekma, kjer so zaradi premočnega vetra izpeljali le eno serijo. Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc so na koncu zasedli drugo mesto. Zmagali so Avstrijci, tretji pa so bili Norvežani. Tekmo je nekoliko zasenčil padec Timija Zajca, ki je letel zelo daleč (242,5 m), a padel. Padec je bil tako hud, da ne bi mogel skakati v finalni seriji. V nedeljo je na sporedu še posamična tekma. Danes se je pod planiško letalnico zbralo nekaj več kot 23 tisoč navijačev (23.346).

Timi Zajc ob  nesrečnem padcu | Foto: Guliverimage Timi Zajc ob nesrečnem padcu Foto: Guliverimage

Planica Timi Zajc | Foto: Reuters Foto: Reuters

V Planici se je po prvi seriji okrepil veter, zaradi česar je vodstvo tekmovanja dvakrat prestavilo začetek druge serije, nato pa jo dokončno odpovedalo. Avstrijska četverica Daniel Tschofenig, Michael Hayböck, Stefan Kraft in Daniel Huber je po štirih skokih v prvi seriji zbrala 803,8 točke, kar je zadostovalo za zmago s prednostjo 10,5 točke pred Slovenijo.

Lovro Kos je v prvi seriji skočil 216,5 m, Domen Prevc pa v drugi 220 m. V tretji je Zajc nato padel, a je Slovenija vseeno po treh skokih vodila. Peter Prevc je nato skočil 223,5 m, a ga je ob koncu prehitel Huber, ki je postavil daljavo dneva z 244 m.

Timi Zajc bo odšel na dodatne preglede v jeseniško bolnišnico. | Foto: Sportal Timi Zajc bo odšel na dodatne preglede v jeseniško bolnišnico. Foto: Sportal Timi Zajc: Zdaj sem že kar v redu

Žal se je polet Timija Zajca končal s padcem. Naš skakalec je pristal pri 242 metrih in pol, a se ni obdržal na nogah. Pozneje mu je postalo slabo, tako da so ga odnesli na nosilih. Po zdravniškem pregledu so se odločili, da Zajc v finalni seriji ne bi skakal. Pozneje ga bodo preventivno odpeljali v jeseniško bolnišnico na dodatne preglede.

"Zdaj sem že kar v redu. Malo me bolijo kolk, lopatica in rama. Mislim, da je vse v redu in da je bil to moj zadnji skok v letošnji sezoni," je povedal Timi Zajc, ki je priznal, da se takoj po padcu ni najbolje počutil. "Da, bilo mi je slabo, vroče mi je bilo in zelo me je bolelo, ampak smo hitro uredili."

Že pred tem je v drugi skupini letalcev nesrečno padel Giovanni Bresadola in obležal v izteku. Italijan je pristal pri 226 metrih. Kot kaže, gre za poškodbo kolena, saj so ga iz izteka odpeljali z reševalnimi sanmi.

Robert Hrgota | Foto: www.alesfevzer.com Robert Hrgota Foto: www.alesfevzer.com

"Važno je, da je s Timijem vse v redu"

"Odločitev je bila prava, ker so bili pogoji kar precej težki. Drugo mesto s padcem. Predvsem je pomembno, da je s Timijem vse v redu," je za nacionalno televizijo povedal Robert Hrgota, glavni trener slovenske reprezentance.

V nedeljo bo na sporedu še zadnja posamična tekma, če bo to dovoljevalo vreme. Začela se bo ob 9.30, obeta pa se čustveno slovo 31-letnega šampiona Petra Prevca, ki bo po zadnjem skoku smuči postavil v kot.

Peter Prevc po petkovi zmagi | Foto: www.alesfevzer.com Peter Prevc po petkovi zmagi Foto: www.alesfevzer.com Planica Peter Prevc | Foto: Reuters Foto: Reuters

Peter Prevc je že v petek poskrbel za evforijo

Lepšega uvoda v planiški konec tedna si slovenski tabor in navijači niso mogli zamisliti. Peter Prevc, ki se poslavlja od športne poti in jo bo sklenil v nedeljo, je spisal novo posebno zgodbo. Zmagal je v velikem slogu in sprožil pravo evforijo med skoraj 15 tisoč navijači, ki so bili v izteku Letalnice bratov Gorišek.

Minevata dve leti od slovenske ekipne zmage v Planici

Dve leti minevata od zadnje slovenske ekipne zmage v smučarskih skokih v svetovnem pokalu in ta je bila dosežena prav v Planici, medtem ko je drugače na svetovnih prvenstvih. Letos so naši orli poleteli do zlata na svetovnem prvenstvu v poletih, lani pa na domačem nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici.

  poskusna serija prva serija finalna serija
Lovro Kos 213,5 m 216,5 m /
Domen Prevc 211,0 m 220.0 m /
Timi Zajc 230,5 m 242,5 m (padec) /
Peter Prevc 213,5 m 223,5 m /
 

* Izidi, Planica, ekipno (ena serija):

1. Avstrija        803,8 točke
2. Slovenija       793,3
(Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc, Peter Prevc)

3. Norveška        770,6
4. Japonska        759,1
5. Poljska         735,5
6. Nemčija         726,6
7. ZDA             636,3
8. Italija         569,1
9. Kazahstan       340,6

* Pokal narodov (37/38):
1. Avstrija         7937 točk
2. Slovenija        4990
3. Nemčija          4971
...

Peter Prevc
Sportal Velika zmaga izjemnega Petra Prevca!
Nika Prevc Planica globus
Sportal Najboljše skakalke zaslužile precej manj od moških kolegov
Ljubno Nika Prevc
Sportal Nika Prevc ima pred seboj bratovo študijsko gradivo
smučarski skoki, Zoran Zupančič
Sportal Zoran Zupančič sezono ocenil kot izjemno. Bo ostal trener skakalk? "Mrtev čas, ko je treba razmisliti in potegniti črto."
Žiga Jelar Planica 2024, navijači 1. dan
Sportal Žiga Jelar preživljal zahtevno obdobje: Težko je
Nika Prevc Planica globus
Sportal Nika o Niki: Upravičila je mojo izjavo in ponosna sem na to

 

 

Ne spreglejte