Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
18.19

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

Natisni članek

Wengen poškodba alpsko smučanje Alexis Pinturault

Petek, 12. 1. 2024, 18.19

3 mesece, 2 tedna

Alexis Pinturault že končal sezono

Slabe novice za francoskega zvezdnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

Dve preizkušnji alpskih smučarjev v hitrih disciplinah v Wengnu sta terjali dve novi žrtvi, za kateri je sezona končana. Potem ko se je v četrtek poškodoval Švicar Marco Kohler, je imel dan pozneje podobno nesrečo tudi francoski as Alexis Pinturault, ki si je ob grdem padcu strgal sprednje križne vezi levega kolena.

Cyprien Sarrazin
Sportal Odermatt izenačil rekord, a brez zmage. Grd padec Pinturaulta.

Kot so sporočili s francoske zveze, si je zadnji francoski zmagovalec superveleslaloma pred Cyprienom Sarrazinom pri padcu v superveleslalomu strgal sprednje križne vezi levega kolena. S helikopterjem so ga prepeljali v najbližjo bolnišnico, kjer pa že čaka na prevoz v domovino, kjer bodo opravili nadaljnje preiskave in kirurški poseg. Zmagovalec 34 tekem za svetovni pokal je tožil tudi nad bolečinami v zapestju.

Dvaintridesetletni Pinturault, ki je pred letošnjo sezono opustil slalom in se posvetil treningu hitrih disciplin, je bil dan prej na smuku deveti, kar je bila nasploh njegova prva smukaška uvrstitev med deseterico.

32-letni Pinturault se je sicer z ženo Romane prejšnji konec tedna v soboto razveselil rojstva prvorojenke, ki sta ji nadela ime Olympe. Francoz je v 15 sezonah v svetovnem pokalu 34-krat zmagal, skupno pa je 77-krat stal na odru za zmagovalce. Leta 2021 je osvojil veliki kristalni globus, ob tem ima v vitrinah tudi pet malih globusov. Ima še osem odličij s svetovnih prvenstev in tri z olimpijskih iger. V lanski sezoni je v skupnem seštevku končal na osmem mestu. V tej sezoni je bil do današnjega padca 12. smučar sezone, na svojem računu je imel 199 točk, najvišje je bil na veleslalomih v Alta Badii in v Val d'Iseru, kjer je končal na petem mestu.

"Videl sem padec Alexisa, nikoli ni lahko videti, da se to zgodi prijatelju. Nekaj posledic je ta padec pustil tudi pri meni. Pred startom sem si rekel: smučaj dobro, a ne tvegaj vsega. Dnevi v Wengnu so dolgi, težko je ohraniti sveže noge," je za AFP dejal Marco Odermatt, zmagovalec smuka v četrtek in drugouvrščeni s superveleslaloma.

Preberite še:

Marco Odermatt
Sportal Nezaustavljivi Švicar do velikega prvenca, ničla Slovencev
Ilka Štuhec superG Altenmarkt-Zauchensee 2024
Sportal Skromna predstava Ilke Štuhec, grd padec Avstrijke in odstop favoritinje
Ne spreglejte