Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2014,
14.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2014, 14.49

8 let

''Škoda, da je Peter v finalu naredil grobo napako. To je tisto, kar te približa ali pa oddalji''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenskim skakalcem je v Lahtiju še pred zadnjim skokom kazalo odlično, a so po ponesrečenem poskusu Petra Prevca končali na četrtem mestu. Zmaga Avstrijcem, drugo mesto Nemcem, tretje Norvežanom.

Po prvi skupini skakalcev je bila Slovenija, za katero so tokrat skakali Nejc Dežman, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Peter Prevc, na četrtem mestu, saj je Nejc Dežman pristal pri 122 metrih. Vrh so po zaslugi Andersa Fannemela (133 metrov) zasedali Norvežani. Jurij Tepeš je skakal kot drugi in s skokom, dolgim 125,5 metra, Slovenijo popeljal na tretje mesto. Po polovici prve serije so vodili Avstrijci. Kot tretji se je v boj podal Jernej Damjan, ki pa je bil najkrajši od Slovencev, zmogel je 119,5 metra, a je Slovenijo pred zadnjim skokom v prvi seriji zadržal na tretjem mestu. Kot zadnji Slovenec v prvi seriji je skočil Peter Prevc, ki je s 127 metri poskrbel, da je bila Slovenija pred finalno serijo na odličnem tretjem mestu. Najbolje je po polovici tekme kazalo Avstrijcem, drugo mesto je pripadalo Norvežanom.

Tik pred drugim skokom Nejca Dežmana je v Lahtiju začel nagajati veter, tako da je moral naš skakalec dvakrat počakati na skok, a ga to ni zmedlo, skočil je 120,5 metra in zadržal tretje mesto. Na prvem mestu so po ponesrečenem poizkusu Thomasa Dietharta (114,5 metra) Avstrijce prehiteli Norvežani. Razpoloženi Jurij Tepeš je v drugo skočil še meter dlje kot v prvi seriji (126,5 metra) in pridobil mesto, tako da je bila Slovenija pred zadnjima dvema skupinama druga, na vrh pa so spet skočili naši severni sosedi. Jerneju Damjanu se je drugi skok veliko bolje posrečil kot prvi, pristal je pri 124 metrih, kar je pomenilo, da je bila Slovenija pred skokom glavnega aduta druga. In ko je že kazalo, da bodo naši orli spet na zmagovalnem odru, je vodilni mož v skupnem seštevku svetovnega pokala Peter Prevc v finalni seriji pristal pri zgolj 118,5 metra. Stopničke so tako po Prevčevem skoku splavale po vodi, Slovenija je namreč nazadovala na četrto mesto.

Zmage so se veselili Avstrijci, na zmagovalnem odru so se jim pridružili še Nemci in Norvežani.

Ne spreglejte