Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 12. 2018,
14.34

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,84

Natisni članek

Semmering svetovni pokal Ana Drev Federica Brignone Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Meta Hrovat

Petek, 28. 12. 2018, 14.34

5 let, 4 mesece

Semmering,veleslalom (ž)

Vlhova do premierne veleslalomske zmage, Shiffrinova brez stopničk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,84
Petra Vlhova | Petra Vlhova se veseli premierne veleslalomske zmage. | Foto Getty Images

Petra Vlhova se veseli premierne veleslalomske zmage.

Foto: Getty Images

Zmagovalka zadnje veleslalomske preizkušnje leta 2018 je Slovakinja Petra Vlhova. Na odru za zmagovalke sta se ji pridružili še Nemka Viktoria Rebensburg in Francozinja Tessa Worley. Vodilna po prvi vožnji Mikaela Shiffrin je končala šele na petem mestu. Ana Drev je v finalu nazadovala za devet mest in zasedla 24. mesto.

Meta Hrovat
Sportal Podaljšana bolniška odsotnost za Meto Hrovat

Ženska smučarska karavana se je zbrala v Semmeringu, kjer je do veleslalomskega uspeha prišla Slovakinja Petra Vlhova. Varovanka nekdanjega trenerja Tine Maze Livia Magonija je bila po polovici tekme na četrtem mestu, a je imela za vodilno Mikaelo Shiffrin le šest stotink zaostanka.
Petra Vlhova | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

V drugo je nastopila odlično in kot prvi ji je uspelo premagati deseto iz prve vožnje Nemko Viktorio Rebensburg, ki je postavila najboljši čas druge vožnje. Za Vlhovo je v finalu nastopila Ragnhild Mowinckel, a si je povsem pokvarila uvrstitev in končala na devetem mestu. Sledila je Stephanie Brunner, a se tudi njej ni uspelo zavihteti na zmagovalni oder, končala je tik pod njim.

Mikaela Shiffrin je v finalu s prvega mesta nazadovala na peto. | Foto: Getty Images Mikaela Shiffrin je v finalu s prvega mesta nazadovala na peto. Foto: Getty Images

Kot zadnja je štartala vodilna v svetovnem pokalu Shiffrinova, sprva pridobila nekaj stotink, nato pa izgubljala. Na koncu je izgubila 66 stotink in končala na petem mestu. Na najnižjo stopnico zmagovalnega odra se je s sedmega mesta povzpela Tessa Worley.

Drevova v finalu nazadovala

Od Slovenk se je v finale uvrstila le Ana Drev. Finale je napadla s 15. mesta, lovila najboljšo uvrstitev sezone (21. mesto), a na koncu nazadovala za devet mest in vknjižila nekaj točk za 24. mesto.

Ana Drev je končala na 24. mestu. | Foto: Sportida Ana Drev je končala na 24. mestu. Foto: Sportida

Nastopili sta še Neja Dvornik in Ana Bucik, a sta bili prepočasni za finale. Dvornikova je zaostala 2.47 in končala na 44. mestu, Bucikova pa je bila še pol sekunde počasnejša, kar je zadostovalo za 49. mesto.

"Ne pridobi hitrosti"

"Njeno tveganje v primerjavi s preostalimi tekmovalkami je praktično nično. Tri ali štiri zavoje naredi dobro, potem pa takoj neha iskati hitrost, tako da s tem vsekakor nisem zadovoljen," je o nastopu Ane Bucik dejal trener Denis Šteharnik. | Foto: Sportida "Njeno tveganje v primerjavi s preostalimi tekmovalkami je praktično nično. Tri ali štiri zavoje naredi dobro, potem pa takoj neha iskati hitrost, tako da s tem vsekakor nisem zadovoljen," je o nastopu Ane Bucik dejal trener Denis Šteharnik. Foto: Sportida

"Če bi prvi tek razdelili na tri dele, je bil zgornji del slab, srednji del je bil dober, spodnji pa celo odličen. Vsi so pričakovali, da bo v drugem teku naredila nadgradnjo in sestavila celo vožnjo, zgodilo pa se je ravno nasprotno. V zgornjem, ravninskem delu je izgubila ogromno. Vemo, da spada med lažje tekmovalke, da na ravnini ni tako hitra, a vseeno je izgubila preveč. Nekako se ne počuti tako, da bi iskala hitrost skozi zavoje. Smuči jo prehitevajo, nenehno je malo zadaj in pasivna. Nikakor ni v takšnem položaju, da bi pridobivala hitrost. Njeno tveganje v primerjavi s preostalimi tekmovalkami je praktično nično. Tri ali štiri zavoje naredi dobro, potem pa takoj neha iskati hitrost, tako da s tem vsekakor nisem zadovoljen. Ravno sem govoril z njo, nikakor se ni začutila, ne počuti se suvereno, nekaj ji manjka. Pri taki negotovosti se na da konkurirati najboljšim," je nastop Bucikove komentiral glavni trener Denis Šteharnik.

O nastopih Dvornikove in Bucikove pa je dejal: "Neja je povsem dobro odpeljala, dobro je, da je tu, da nabira izkušnje, jutri bo štartala še na slalomu. Z njenim nastopom smo zadovoljni. Bucikova ni izkoristila dobrih pogojev, pričakovali smo več. Ne more spremeniti tehnike in s takimi vožnjami ne more konkurirati najboljšim. Dokler se to ne bo zgodilo, ne bo mogla konkurirati. Na lažjih delih ji gre boljše, na tekmi, ko so drugačni pogoji in je nekaj stresa, pa pade v stare vzorce, ki niso več konkurenčni najboljšim."

V soboto v Semmeringu sledi še ženski slalom. Prva vožnja se bo začela ob 10.30, finale bo ob 13.30.

Semmering, finale:

 

Preberite še:

Klemen Kosi
Sportal Kosi kandidira za prvega moža ekipe
Ne spreglejte