Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
31. 3. 2016,
9.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Gregor Schlierenzauer Kenneth Gangnes operacija koleno rehabilitacija

Četrtek, 31. 3. 2016, 9.59

6 let, 7 mesecev

Schlierenzauer naredil prvo kljukico, zdaj je pred njim težka pot

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Operacija križnih vezi pri avstrijskem skakalcu Gregorju Schlierenzauerju je uspela, zdaj pa ga čaka naporna rehabilitacija, da bo spet pripravljen za skakalne podvige.

Smučanje v Kanadi se je za 26-letnega Gregorja Schlierenzauerja končalo tragično, saj si je huje poškodoval koleno. Po pregledu z magnetno resonanco so ugotovili, da ima strgane križne vezi, kar je pomenilo, da je pred njim operacija.

 

V sredo je moral pod nož, operirali pa so ga na zasebni kliniki Hochrum v Rumu, ki je streljaj od Innsbrucka, kjer se je Schlieri tudi rodil.

 

Če se zdravljenje kolena ne bo zapletlo, naj bi kliniko zapustil že ta konec tedna, nato pa ga čaka dolgotrajna rehabilitacija.

 

Iz preteklih izkušenj ga na skakalnici ne smemo pričakovati v prihodnjega pol leta, saj bo moral pridobiti mišice na operirani nogi, s prezgodnjo vrnitvijo pa lahko skakalec tvega novo poškodbo kolena.

 

Gangnes zadnji dokaz, da se da z operiranim kolenom vrhunsko skakati

 

Schlierenzauer, ki je s 53 zmagami v svetovnem pokalu prepričljivo prvi (Peter Prevc jih ima na desetem mestu skupaj 21), bo v petek na novinarski konferenci skupaj z doktorjem Wulfom Glötzerjem spregovoril o naslednjih korakih, ki ga čakajo. Prvo kljukico na poti do končnega pozitivnega uspeha je naredil z uspešno izvedeno operacijo, zdaj pa jih bo moral še kar nekaj, da bo koleno delovalo, kot želi.

 

Norvežan Kenneth Gangnes je v karieri prestal dve operaciji kolena in se že spogledoval z zaključkom kariere, v zadnji sezoni pa doživel preporod. | Foto: Norvežan Kenneth Gangnes je v karieri prestal dve operaciji kolena in se že spogledoval z zaključkom kariere, v zadnji sezoni pa doživel preporod.

 

Tovrstna poškodba kolena sicer ne pomeni konca sanj o vrhunskih uvrstitvah. Lep dokaz za to je zgodba norveškega skakalca Kennetha Gangnesa. V karieri je namreč v letih 2010 in 2013 prestal celo dve operaciji kolena, v pretekli zimi pa je bil v skupnem seštevku svetovnega pokala tretji skakalec. Med drugim je osvojil tudi posamično srebrno medaljo in zlato ekipno na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu.

Ne spreglejte