Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
18. 11. 2014,
11.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Walter Hofer

Torek, 18. 11. 2014, 11.03

8 let, 1 mesec

"Prišli smo do točke, ko se skakalci niso več počutili udobno"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Petek bo dan, ko se bo začela skakalna sezona v smučarskih skokih. Prvi mož skokov Walter Hofer pravi, da je vse pripravljeno za vstop v novo zimo.

Direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Walter Hofer vstopa že v 23. sezono, še vedno pa ima veliko idej in motivacije. Februarja prihodnje leto bo praznoval jubilejnih 60 let, skoki pa so zanj kot velik hobi.

Za novo sezono so na Mednarodni smučarski organizaciji (FIS) poskušali vpeljati nov sistem tekmovanja, da bi kvalifikacijski skok štel tudi v skupni seštevek posamezne tekme. A bi s tem dodatno zbegali gledalce ob spremljanju tekme, saj je že zdaj z vetrno izravnavo pri nekaterih veliko nejasnosti, zato so se odločili, da opustijo ta korak.

So pa šli naproti skakalcem in za malenkostno povečali obseg dresov. Po novem imajo lahko +1 cm toleranco, ki sicer velikih razlik naj ne bi prinesla, so pa skakalcem dresi bolj udobni.

"V zadnjih desetih letih smo naredili korak naprej pri opremi. Več poudarka smo namenili fizičnemu delu kot sami aerodinamiki. Lanski korak je bil nekoliko prevelik. Prišli smo do točke, ko se skakalci niso več počutili udobno v kombinezonih. Zdaj smo postavili toleranco nekoliko višje, kar se je med poletjem izkazalo za pozitivno. Videti je, da smo dosegli optimum," je dejal prvi mož skokov Walter Hofer.

Za novo sezono si želi, da ne bi bilo takšnih padcev, kot ga je imel Thomas Morgenstern na Kulmu. Za večjo varnost bodo za letalnice predvidene tudi večje čelade, ki so jih nekateri že imeli na olimpijskih igrah.

"Upam, da v sezoni ne bo padcev, da bi imeli skakalci dobre pogoje za skoke na vsakem prizorišču, kar bi pomenilo dobro tekmo. Sicer pa organizatorji in skakalci poskrbijo za šov. Mi imamo le privilegij biti gledalci," je še pred začetkom sezone dejal Hofer, ki je bil nedavno na obisku v Sloveniji, kjer si je ogledal potek gradnje Letalnice bratov Gorišek.

Ne spreglejte