Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
7. 4. 2017,
16.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

Natisni članek

Planica Planica Letalnica bratov Gorišek

Petek, 7. 4. 2017, 16.46

6 let, 6 mesecev

Poljska želja ni bila uslišana, Planica ima zadnjo besedo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65
planica 2017 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Skakalni komite Mednarodne smučarske zveze (FIS) se je sestal v Zürichu in se za prihodnjo sezono dotaknil tudi koledarja. Poljaki so želeli, da bi Visla dobila termin že na začetku zime, a njihova želja ni bila uslišana. Zato pa bomo imeli Slovenci prvo in zadnjo besedo. Prva tekma v sezoni 2017/18 bo namreč v začetku julija v Kranju (celinski pokal), zadnja pa tradicionalno v Planici (svetovni pokal).

Poljaki, ki imajo za seboj izjemno sezono, potem ko je Kamil Stoch postal kralj novoletne turneje, kot ekipa so osvojili zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v Lahtiju, bili najboljši v pokalu narodov …, so želeli, da bi Visla dobila organizacijo dveh tekem svetovnega pokala.

Zagreli so se za termin v začetku decembra kot morebitna zamenjava za ruski Nižji Tagil, vendar so se, kot poroča eurosport.onet.pl, odgovorni za skoke le dogovorili z Rusi.

Organizatorji v Visli bodo kljub temu imeli tekmo svetovnega pokala tako kot v zadnji sezoni, a le eno. Ta bo v četrtek, 25. januarja, tik preden se bo karavana smučarskih skokov preselila v Zakopane.

Prva beseda Kranju, zadnja Planici

Peter Prevc bo prihodnje leto v Oberstdorfu branil naslov svetovnega prvaka v poletih. | Foto: Vid Ponikvar Peter Prevc bo prihodnje leto v Oberstdorfu branil naslov svetovnega prvaka v poletih. Foto: Vid Ponikvar Prvotno so bile tekme na Poljskem načrtovane od 11. do 14. januarja, vendar so nato pri FIS po novoletni turneji umestili še letalnico na Kulmu. Iz Avstrije se bodo nato najboljši letalci preselili na velikanko v Oberstdorf, kjer se bodo od 19. do 21. januarja potegovali za odličja na svetovnem prvenstvu v poletih - zlato medaljo bo s Kulma 2016 branil naš Peter Prevc.

Olimpijske igre bodo med 9. in 25. februarjem. Zadnjo besedo v prihodnji sezoni bo imela tudi tokrat Planica z Letalnico bratov Gorišek, kjer bodo tekme med 23. in 25. marcem, medtem ko se bodo tekme svetovnega pokala začele 24. novembra v Kuusamu.

Zato pa bo prva tekma nove sezone, tako kot je navada, v Kranju. 7. in 8. julija se bodo namreč skakalci pomerili za točke celinskega pokala in tako odprli vrata sezone 2017/18.

Ne spreglejte