Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 3. 2016,
16.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 23. 3. 2016, 16.25

6 let, 7 mesecev

"Če bo Peter Prevc izrazil željo po zlatih vezeh, jih bomo tudi njemu naredili"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Peter Prevc | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Za uspeh slovenskega skakalca Petra Prevca imajo zasluge tudi njegovi opremljevalci. Eden izmed njih je Peter Slatnar, ki skrbi za vezi, poleti pa bo Peter preizkusil tudi njegove skakalne čevlje.

 

 

V skakalnih krogih je ime Peter Slatnar zelo dobro poznano. Na pravkar končanem finalu svetovnega pokala v Planici le dva skakalca nista nastopila z njegovimi vezmi, kar daje njegovemu izdelku dodaten pomen.

Prav tako so na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 z izjemo enega tekmovalca prav vsi skakalni junaki, ki so osvojili medaljo, imeli na smučeh njegove vezi.

Ob tem razvija tudi skakalne čevlje, razne dodatke, ki so jih skakalci že uporabili, sodeluje pa tudi z Elanom pri razvoju otroških smuči. "Kadar ne spim, razmišljam in razvijam," svoj delovnik opisuje Slatnar, ki vložen denar nemudoma investira v razvoj: "Če v razvoju zaspiš za le en dan, pride drugi in te povozi ter izrine s trga."

 

Kasai bo skakal z zlatimi vezmi

V Planici smo lahko v nedeljo videli prav posebne vezi, ki sta jih imela junaka te zime Peter Prevc in Japonka Sara Takanaši. Na slavnostni podelitvi velikih kristalnih globusov, ki ju prejmeta najboljša skakalec in skakalka v svetovnem pokalu, sta imela na za to priložnost izdelanih smučeh narisan veliki kristalni globus, vezi pa so bile pozlačene s 24-karatnim zlatom. "Obstoječe okovje smo prevlekli s pravim zlatom. To je bil spominski eksponat, je pa Noriaki Kasai izrazil željo, da bi imel v prihodnje na tekmah vezi, prekrite z zlatom. Njegovi barvi sta namreč črna in zlata, zato bi rad to imel. Naredili bomo dodaten premaz, da bo vse skupaj obstojno," razlaga Slatnar.

 

Noriaki Kasai bo skakal z vezmi, ki bodo prekrite s 24-karatnim zlatom. | Foto: Vid Ponikvar Noriaki Kasai bo skakal z vezmi, ki bodo prekrite s 24-karatnim zlatom. Foto: Vid Ponikvar

Ali bo imel tudi Peter zlate vezi? "Če bo izrazil željo," odgovarja slovenski podjetnik, ki je ponosen na opravljeno delo: "Za naše podjetje je to priznanje, saj vlagamo veliko truda v delo in razvoj. Vse skupaj vidimo kot ponos slovenskega izdelka."

 

Peter bo preizkusil nove čevlje slovenskega proizvajalca

Za novo sezono pripravlja nove skakalne čevlje, za katere se zanimajo tudi tuje nacije: "Delno se bo spremenilo tudi okovje, na trg pa bomo končno dali karbonski čevelj ter še enega, ki je mešanica čevlja, ki se zdaj uporablja, in karbona."

 

Posebne Elanove smučmi z natisnjenim velikim kristalnim globusom in zlatimi vezmi, ki jih je imel Prevc v Planici na podelitvi. | Foto: Vid Ponikvar Posebne Elanove smučmi z natisnjenim velikim kristalnim globusom in zlatimi vezmi, ki jih je imel Prevc v Planici na podelitvi. Foto: Vid Ponikvar


Nekateri slovenski skakalci so ga že preizkusili, večinoma B-reprezentanti, na nogah pa sta nove čevlje že imela Jaka Hvala in Anže Lanišek. Kmalu jih bo imel tudi najboljši skakalec te zime Peter Prevc, lani pa so mu še prižgali rdečo luč, kar se je izkazalo za pravo potezo. "Peter je že pred sezono izrazil željo, da bi jih preizkusil in uporabljal, vendar smo zaradi vseh njegovih usmeritev in želja rekli, da raje ne. Jih bo pa zato preizkusil letos poleti," je še dejal slovenski inovator.

 

Ne spreglejte