Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
5. 5. 2020,
16.15

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

1

Natisni članek

Peter Pen svetovni pokal Boštjan Kline Anja Šešum Miha Hrobat Klemen Kosi Martin Čater Grega Koštomaj Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Torek, 5. 5. 2020, 16.15

3 leta, 12 mesecev

ODMEVNA SLOVENSKA SELITEV V AVSTRIJSKI TABOR

Peter Pen je sprejel avstrijski izziv

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

1

Peter Pen | Peter Pen: od Martina Čatra in druščine v avstrijsko reprezentanco | Foto Sportida

Peter Pen: od Martina Čatra in druščine v avstrijsko reprezentanco

Foto: Sportida

Po šestletnem delu s slovensko ekipo za hitri disciplini se trener Peter Pen podaja na svojo drugo delovno pot v tujino. Po novem bo delal z avstrijskimi smukačicami.

Peter Pen
Sportal Penova poslovilna izpoved: Kriv je poveljnik

Čeprav se je tudi po januarskem umiku od slovenske ekipe za hitri disciplini resno pogovarjal o prevzemu enega od pomembnejših položajev v slovenski smučarski reprezentanci, pa bo Peter Pen svojo trenersko kariero nadaljeval v tujini. In to ne kjerkoli, temveč v največji in najbolj razviti smučarski reprezentanci na svetu. Povabila v avstrijsko reprezentanco 47-letni Mariborčan pač ni mogel zavrniti. Iz moškega se zdaj seli v ženski del karavane svetovnega pokala.  

Po legendarnem Filipu Gartnerju in Janezu Slivniku je Pen postal tretji slovenski trener v avstrijski reprezentanci, kjer sicer skoraj praviloma raje prisegajo na domač strokovni kader. Deloval bo v ženski ekipi svetovnega pokala za hitri disciplini, kjer vlogo koordinatorja po odhodu Rolanda Assingerja prevzema Florian Scheiber. Ob Penu bo v tej ekipi delovala tudi slovenska kineziologinja Anja Šešum, nekdanja članica ekipe Ilke Štuhec.

V primerjavi z večino reprezentanc, ki čakajo na nadaljnje sproščanje ukrepov v globalnem boju proti koronavirusu, odpiranje mej in oživitev hotelirske dejavnosti, so Avstrijci prav ta teden začeli tudi smučarske treninge na ledenikih. Prednost je dobila moška ekipa, ki že vadi na Rettenbachu nad Söldnom in v Kaunertalu. Pen pa naj bi s svojo novo ekipo v smučarske čevlje vnovič stopil prihodnji teden.

Po letu 2014 se Pen znova seli v tujino. | Foto: Sportida Po letu 2014 se Pen znova seli v tujino. Foto: Sportida

To je zanj druga trenerska izkušnja v tujini. Kmalu po koncu tekmovalne kariere, v kateri je pod vodstvom Jožeta Gazvode v družbi Aleša Brezavščka in Gregor Šparovec oral slovensko smukaško ledino, se je namreč preselil na Hrvaško. "Opravil sem Kostelićevo akademijo," je pogosto poudaril dolgoletni tesni sodelavec Anteja Kostelića in nazadnje trener v ekipi Natka Zrnčića. Leta 2014 se je nato vrnil v Slovenijo, prevzel moško ekipo za hitri disciplini in med drugim Boštjana Klineta usmeril proti krstni zmagi, v zadnji sezoni pa mu ni uspelo preusmeriti strmo padajoče rezultatske krivulje.

Slovenski smukaški kvartet, ki ga ob Klinetu sestavljajo še Miha Hrobat, Martin Čater in Klemen Kosi, je tudi zaradi zdravstvenih težav v družini zapustil v začetku leta in taktirko prepustil Gregorju Koštomaju. Ali bo ta zdaj tudi uradno dobil polni mandat za vodenje ekipe, pa bo znano v tem mesecu, ko bo alpski del SZS potrdil reprezentance za novo sezono.  

Avstrijski aduti

Naši severni sosedje so sicer v začetku tedna potrdili sestavo reprezentanc. V moški je elitnega statusa deležna sedmerica (Christian Hirschbühl, Vincent Kriechmayr, Roland Leitinger, Michael Matt, Matthias Mayer, Hannes Reichelt in Marco Schwarz), pri dekletih pa trinajsterica (Stephanie Brunner, Franziska Gritsch, Cornelia Hütter, Katharina Liensberger, Chiara Mair, Elisa Mörzinger, Nina Ortlieb, Bernadette Schild, Nicole Schmidhofer, Ramona Siebenhofer, Katharina Truppe, Anna Veith in Stephanie Venier), A-status pa ima še 14 moških in 16 žensk.
Žan Kranjec
Sportal Kranjec proti kolajnam z novo pomočjo
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec se je znašla v zagati: Precej smo morali spremeniti načrte
Štefan Hadalin
Sportal Avstrijci hitijo, preostali ostajajo na suhem
Miha Hrobat
Sportal Ne bi vztrajal, če se ne bi videl z olimpijsko kolajno
Msrtin Čater
Sportal S kritikami se bo spopadel kot oče
Maruša Ferk
Sportal Ob francoskem klicu je vesela gorenjske svobode
Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec odpira svojo vitrino
klemen kosi
Sportal "Boli me, ko me imajo za strahopetca iz cone udobja"
 
Ne spreglejte